שתף קטע נבחר

 

אב מעמנואל בבג"ץ: החלטתי שאיני צריך להיעצר

"החלטתי שאנו לא נמצאים ברמת פשיעה מספיק גדולה כדי להתייצב בבית המעצר", הסביר האב, רגע לפני הדיון בבג"ץ על מעצר 22 האמהות. "יש כאן אווירה של רדיפה אחרי ציבור שלם. רבותינו קדמו לפסק דין ואנו נעשה מה שרבותינו יורו לנו"

בג"ץ דן הבוקר (יום ג') בבקשת 22 אמהות מהיישוב עמנואל שלא להיכנס לכלא, בעקבות עונש המאסר שנגזר עליהן בגין בזיון בית המשפט. כמה אמהות שהגיעו לדיון הסבירו בשיחה עם ynet מדוע לא התייצבו למעצר, כפי שנדרש מהן. "לא הגענו ביום חמישי למעצר כי היינו בבית. אנו מקוות שתזכו גם אתם לקדש שם שמים", אמרו.

 

האמהות מעמנואל בבית המשפט העליון

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

לבית המשפט הגיעו גם כ-15 גברים שליוו את האמהות, בהם עמי ברבר, אחד האבות שאמור היה להיכנס לכלא אך לא הגיע למעצר. הוא עוכב לחקירה לפני כמה ימים ושוחרר עד לדיון בעניינו.

"בני עבר ניתוח ביום חמישי בתל השומר, חזרתי הביתה תוך כדי ההפגנות והחלטתי שאנו לא נמצאים ברמת פשיעה מספיק גדולה כדי להתייצב בבית המעצר", אמר.

 

"אני לא חושב שהפשע שלי מצדיק התנתקות מבני לשבועיים. אני לא יודע מה אני הולך להגיד לשופט, אני לא מצפה להבנה מצדו. אין שום גזענות בעמנואל. אנו מרגישים את מה שאבותינו הרגישו לפני 70 שנה, יש כאן אווירה של רדיפה אחרי ציבור שלם בעם ישראל. רבותינו קדמו לפסק דין ואנו נעשה מה שרבותינו יורו לנו".  

 

אחת האמהות, יהודית וינברג, אמרה בכניסתה לאולם: "זה לא נורמלי להכניס אמהות לילדים לכלא, אבל אין לי בעיה ללכת לכלא. בית המשפט הוא לא מעל הרבנים, אלא הרבנים הם אלה שמעל החוק. ביום חמישי היה לנו מאוד קשה והיינו צריכים לדאוג לילדים האחרים שלנו, ולכן לא התייצבנו למעצר. בכל מקרה לא נסכים לחתום על איחוד המגמות". אמא אחרת, עליזה לנג, הוסיפה: "אנו לא רוצים ואין לנו גחמה להיכנס מלכתחילה לכלא, אבל אם לא תהיה ברירה - ניכנס. אנו פועלים על דעת רבנינו".

 

ללום: לא חושש לחיי

הרב אברהם ליזרזון, יו"ר מרכז החינוך העצמאי, אמר בכניסה לאולם: "הציבור לא יודע מה מתרחש בקרב האמהות, האבות כלואים אחרי סורג ובריח. אנו מתפללים והתפללנו וכל ילדי ישראל פותחים הבוקר את הלימודים בתפילה לאלוהי ישראל, שיעלה רוח ממרום על מי שצריך להחליט שיחוסו וירחמו ולפחות יחזירו את האמהות ל-300 ילדיהן. הן נמצאות במצב נפשי קשה מאוד וזוהי תקוותינו".


"אין לנו גחמה להיכנס לכלא". הנשים מחוץ לדיון (צילום: נועם מושקוביץ)

 

יואב ללום, מגיש העתירה, אמר כי "אנו נכנסים היום לדיון קשה מבחינתנו. יש כאן נשים ואמהות שבית המשפט יחליט היום לשלוח אותן לבית הסוהר. אני קורא כאן היום שוב להנהגת הציבור החרדי להיענות לקריאתנו, ולהקים ועדת רבנים שתדון בכל הבעיות שהתגלו במגזר שלנו. אני לא חושש ולא חששתי לחיי. אני עושה מה שהרבנים אומרים, ולא חוזר בי".

  

ביום ראשון קבעו שלושת שופטי ההרכב כי יש לדחות את הדיון ולקיימו בנוכחות הצדדים ועורכי דינם. הפרקליטות אינה מתנגדת לבקשת האמהות שלא להכניסן לכלא. לאחר שהתייעצו עם משרד הרווחה בעניין, החליטו שטובת הקטינים היא ש-22 האמהות יישארו מחוץ לכלא, בעיקר אחרי מאסרם של האבות.

 

גם העותרים עצמם תומכים בבקשת האמהות לא להיכנס לכלא, ואף הגדילו לעשות וביקשו מבית המשפט בתגובתם לבקשה,

שישחרר גם את האבות.

 

אמש אמר פרקליטם של ההורים, עו"ד מרדכי גרין, ל-ynet: "אני מקווה שבית המשפט ישתמש בכלים שיש לו ויקבל את עמדות הגורמים המקצועיים, משרד הרווחה, המועצה לשלום הילד וגורמי הסעד, ישחרר את האמהות וימנע קטסטרופה חדשה".

 

בזמן שחלף מאז שנדחה הדיון נעשה עוד ניסיון לסגור את פרשת ההפרדה העדתית בבית הספר בין כתליו של בית דין חרדי, אך אלה לא עלו יפה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אחת האמהות מתפללת מחוץ לדיון
צילום: נועם מושקוביץ
ללום בבית המשפט. "דיון קשה"
צילום: נועם מושקוביץ
הרב ליזרזון. "שיחזירו את האמהות ל-300 ילדיהן"
צילום: נועם מושקוביץ
תומכי ההורים מחוץ לכלא מעשיוהו
צילום: דודו אזולאי
מומלצים