הסימפונט מציגה: רפרטואר העונה ה-20
תזמורת סימפונט רעננה סוגרת שני עשורים, ומציגה לקראת העונה הבאה רפרטואר מגוון שנע בין יצירה אבודה של מנדלסון ועד גרסה מוזיקלית סינית לסיפור "רומיאו ויוליה"
כשהחל גל העלייה הגדול ממדינות ברית המועצות לשעבר לשטוף את ישראל בדיוק לפני עשרים שנה, החליטו ברעננה שהגיע הזמן לעשות מעשה. הרעיון היה להקים תזמורת שמורכבת ברובה ממוזיקאים עולים, מתוך רצון לשרת את קהילת הבאים, אך גם להעשיר את התרבות הישראלית. כך למעשה הוקמה תזמורת סימפונט רעננה שתחגוג בעונת המנויים הקרובה 20 להקמתה. במהלך השנים הזמינה וביצעה התזמורת יותר משבעים יצירות ישראליות מקוריות, ופתחה שערים לכוחות חדשים שהפכו למובילים בשדה המוזיקה בישראל.
הסימפונט. ממנדלסון ועד רומיאו ויוליה הגרסה הסינית (צילום: מוטי בן אורויה)
המנהל המוזיקלי של התזמורת הוא עומר ולבר, שהחל את דרכו בסימפונט. ולבר, שלאחרונה מונה כמנהלו המוזיקלי של בית האופרה ולנסיה במקום המנצח לורין מאזל, משמש במקביל כאחד מחמשת המנצחים הקבועים של לה סקאלה במילאנו וכמנצח הבית של האופרה הישראלית.
על תפקידו בסימפונט אמר לאחרונה: "בתזמורת הזו הכל החל עבורי. זו הזדמנות מרגשת לעצב את התזמורת ולהעניק לנגנים מניסיוני הבינלאומי. השאיפה היא למצוינות והשנתיים בהן עבדנו יחד היו פורות ומשמעותיות מבחינה זו. כשהייתי ילד בן 8 אורית פוגל ייסדה את התזמורת שהפכה מאז לחלק חשוב ובלתי נפרד מהנוף התרבותי בישראל. היום, כשהיא חוגגת 20, אני גאה להוביל אותה מבחינה מוזיקלית ולהטביע בה את חותמי האישי".
בעונה הקרובה מציע ולבר לבאי הסימפונט רפרטואר מגוון שנע בין יצירות קלאסיות לבין יצירות ישראליות, בין מוזיקה מן המקורות לבין שילובים של רוק וג'אז בעיבודים קלאסיים, כמו כן, יהיה מפגש בין מוזיקה ותיאטרון בהפקה חדשה לשחקנים ולתזמורת שתעלה על במת תיאטרון חיפה וחשיפה ראשונה בישראל ליצירה אבודה מאת מנדלסון.
גם אורחים לא מעטים צפויים להגיע השנה לסימפונט, ובהם מאסטרו אשר פיש שיפתח את העונה בקונצרט חגיגי מתוך הרפרטואר הקלאסי שכולל יצירות מאת מנדלסון, שופן ובטהובן בביצוע הסולן מוראד אדיגזלזאדה מאזרבייג'אן. מאסטרו קרלו גולדסטין ינצח על יצירה לא נודעת של מנדלסון שהורכבה והושלמה מתוך פרקים וטיוטות שנתגלו לפני כחמש שנים. את היצירה יבצע ביחד עם נגני הסימפונט הפסנתרן האיטלקי, רוברטו פרוסדה, שקיבל את הזכויות הבלעדיות לנגן את הקונצרט'ו בחמש השנים הקרובות ולאחרונה הקליט אותו בחברת EMI.
בפעם הראשונה בתולדותיה תארח הסימפונט את מאסטרו נעם שריף, שינצח על הקונצ'רטו לויולה פרי עטו בהשתתפות נגן הויולה אבשלום שריד. אורחים נוספים שייפגשו על במת הסימפונט בעונה הקרובה הם הכנר והמנצח דניאל כהן והכנר איתמר זורמן, שמחזיקים שניהם בקריירה בינלאומית מפוארת ויגיעו לישראל לקונצרט מיצירותיהם של היידן, ברוך ומוצרט.
הסימפונט, שידועה בזיקתה למוזיקה מן העולם, גם תארח את זמרת המצו סופרן הישראלית, מורין נהדר, שמתמחה בשירה ומוזיקה פרסית עממית. נהדר תבצע תחת שרביט המנצחים של סלבדור ברוטונס מקטלוניה עיבודים חדשים לשירים פרסיים עם התזמורת ובליווי נגן העוד, אור צרפתי.
ברוטונס ינצח גם על קונצרט נוסף ובו תבוצע בכורה ישראלית לקונצ'רטו לכינור, "The Butterfly Lovers", מאת המלחינים הסינים צ'ן גאנג והא ז'ינהאו המבוסס על סיפור עממי סיני שמזכיר את רומיאו ויוליה. בקונצרט זה תבוצע במקביל גם בכורה עולמית ליצירה "שבע ברכות" מאת
גיל שוחט, המבוססת על מנגינות של חתונות יהודיות. בהמשך העונה ינצח שוחט על קונצרט שמשלב בין ג'אז לקלאסי ובו יתארח פסנתרן הג'אז, ליאוניד פטשקה.
במסגרת הבכורות תבוצע יצירתו החדשה של דוד זבה, "החיים בוורוד" - סוויטה לתזמורת ולמקהלת נשים בהשתתפות חברות מקהלת "קולות שלובים" בניצוחה של רונית אייזנברג. עוד בין האורחים: נגן הקלרינט האיטלקי, ג'ימפירו סוברינו, שמנהל אמנותית את הארנה בוורונה. הקונצרט, בניצוחו של עומר ולבר, יוקדש לוורונה ובמסגרתו יבוצעו יצירות מאת מוצרט, מנדלסון וקופלנד. ולבר ינצח גם על קונצרט המוקדש לבל קנטו ולעולם האופרה.
כמחווה לעלייה הרוסית ולנגני התזמורת מתוכנן לעונה הבאה הקונצרט "מרוסיה באהבה" עליו ינצח דוד זבה. בסימפונט אומרים היום: "חלק גדול מהנגנים שלנו הגיע עם גל העלייה של שנות ה-90, וחשבנו שזו תהיה מחווה ראויה להקדיש קונצרט ליצירותיהם של מלחינים רוסים גדולים כמו גם למוזיקה רוסית עממית". בקונצרט ישתתפו זמרת הסופרן לריסה טטוייב ונגן הבללייקה, בוריס קרלין.