קנדה מצטרפת למאמץ: הטילה סנקציות על איראן
האיחוד האירופי וארה"ב סירבו להסתפק בהחלטה שאושרה החודש במועצת הביטחון של האו"ם וגיבשו סנקציות משלהם. גם ממשלתו של סטיבן הרפר נרתמה לחזית הבינלאומית
ממשלת קנדה הודיעה הערב (ג') על החלטתה להחריף את העיצומים הכלכליים נגד איראן בשל סירובה של המדינה הסוררת להשעות את פרויקט הגרעין שלה. בכך הצטרפה אוטווה לארצות הברית ולאיחוד האירופי, שנקטו אף הם צעדים עצמאיים ביחס למשטר האייתוללות.
שר החוץ הקנדי, לורנס קנון, אמר שממשלתו רק ביקשה ללכת בעקבות מועצת הביטחון של האו"ם. קנון, שארצו תארח השבוע את פסגת המדינות העשירות (G8), אמר שהסנקציות יפעלו להגביל את גישתה של טהרן לחומרים גרעיניים. "הגבול של מה מקובל כבר נחצה, ולכן קנדה מגיבה כמו מדינות אחרות לפניה ומטילה סנקציות", אמר.
הממשלה הקנדית השמרנית, בראשותו של סטיבן הרפר, מתמודדת עם ביקורת הולכת וגוברת בשל עמדה התקיפה ביחסים הבינלאומיים. הרפר אמנם לא הותקף עד כה בשל הסנקציות על איראן, אך הוא ספג ביקורת בשל תמיכתו בישראל, גם אחרי אירועי הדמים במשט לעזה.
מועצת הביטחון של האו"ם אישרה החודש סבב רביעי של סנקציות במועצת הביטחון של האו"ם. זו היתה למעשה גרסה מרוככת של נוסח סנקציות שארה"ב
והאיחוד האירופי ביקשו לקדם. מועצת הביטחון אישרה בעבר שלושה סבבים של סנקציות על משטר האייתוללות - הראשון בדצמבר 2006, השני במרס 2007 והשלישי במרס 2008.
הראשונה לפעול לבדה היתה וושינגטון שהודיעה על אישור סנקציות משלה בנוסף על צעדי מועצת הביטחון. גם האיחוד האירופי הצטרף כשאישר סנקציות משלו נגד הרפובליקה האיסלאמית. כעת פועלים בכירים בקונגרס בארה"ב לגבש צעדי ענישה נוספים להחלטות ממשל אובמה.
Read this article in English