שתף קטע נבחר
 

בוטל הליך פשיטת הרגל נגד גאידמק

איש העסקים, שטען בשנה החולפת כי איבד את כל כספו, הגיע להסדר חשאי בנוגע לחוב של כ-100 מיליון שקל לאנשי העסקים לוי קושניר ובלרם צ'אינראי

איש העסקים הישראלי לוי קושניר ושותפו מהונג קונג בלרם צ'אינראי היו נחושים מאוד לגבות מארקדי גאידמק חוב של כ-100 מיליון שקל, ובמר האחרון הם אף פתחו בהליכים לפשיטת רגל נגדו. לפני כשבועיים, במפתיע, הגישו הצדדים לשופטת דניה קרת בביהמ"ש המחוזי בת"א בקשה למחיקת ההליך ללא צו להוצאות. הבקשה נוסחה בקצרה: "הצדדים הגיעו להסדר לסיום הסכסוך ביניהם מחוץ לכותלי ביהמ"ש". השופטת קרת, שלא מחפשת דיונים מיותרים, אישרה את הבקשה בלי בעיה.

 

 

ניסיונות עיקשים של "כלכליסט" להבין מה בדיוק הבטיח גאידמק לשני אנשי העסקים העלו חרס. עורך הדין של השניים, אלקס הרטמן ממשרד ש. הורוביץ, שאמור היה לקבל כחצי מיליון שקל על פי פסק דין שניתן בסכסוך, מסר בתחילה שהוא נמצא בחו"ל, ולאחר מכן סירב לענות. לאחר בדיקה נוספת הודיעו נציגיו ל"כלכליסט" שהמידע לא יגיע ממנו. עורכי הדין של גאידמק, ישראל שלו ובן מולא, שמיהרו לפרסם את דבר ההסכם עצמו, סירבו גם הם לחשוף את פרטיו.

 

ההסכם בין הצדדים מעלה תמיהה לנוכח מצבו הפיננסי הרעוע (ככל הידוע כרגע) של גאידמק. מאז דצמבר 2008 נמצא גאידמק במוסקבה, ועל פי דיווחיו לבית המשפט בישראל מצבו הרפואי אינו טוב ומונע ממנו להגיע למשפט הפלילי שנפתח נגדו בפרשת הלבנת ההון בבנק הפועלים. הערכות אחרות דיברו על חשש של גאידמק להגיע בעקבות הרשעתו בצרפת באוקטובר האחרון, והאפשרות שיוסגר לצרפת אם ישוב לישראל.  

 

פסק הדין שקבע את גובה החוב של גאידמק ניתן בביהמ"ש העליון במרס השנה, לאחר דיון בתביעה שהגישו נגדו צ'אינראי וקושניר (שתבע באמצעות קיטאל החזקות) לפני כשנתיים. קדמה לתביעה עסקה שבה רכש גאידמק מהשניים את השליטה בחברת אמריס (65% ממניותיהם בחברה) תמורת 42 מיליון דולר. ההסכם בין הצדדים, שנחתם ביולי 2007, כלל אופציה למכירת יתר מניותיהם לגאידמק.

 

האופציה היתה למעשה התחייבות של גאידמק לרכוש את שארית המניות תמורת כ־23 מיליון דולר. במקביל להסכם העביר להם גאידמק שטר חוב ובו התחייב לשלם את הסכום בתוך 14 ימי עסקים מהיום שבו יעבירו הודעה בכתב על מימוש האופציה. כשקושניר וצ'אינראי רצו לממש את האופציה ביולי 2008, התברר כי לגאידמק לא היה את הכסף הדרוש. חודשיים לאחר מכן הם הגישו את התביעה. לאחר שקיבלו מביהמ"ש העליון את פסק הדין הסופי ביקשו קושניר וצ'אינראי להוציא התראה לפשיטת רגל נגד גאידמק, וסגנית נשיאת ביהמ"ש המחוזי בת"א, ורדה אלשיך, נעתרה לבקשתם. כחודשיים לאחר מכן הגיע איתם גאידמק להסדר שסיפק את השניים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ארקדי גאידמק
צילום: Gettyimage Imagebank
מומלצים