פיתוח: למה לחייג ספרות כשאפשר לחייג שמות?
חברה ישראלית מציגה טכנולוגיה לביצוע חיוג לפי שם במקום מספר, שתאפשר לכם לחייג לחברים לפי שמות וכינויים, ולבחור לכם זהות סלולרית - על ידי הטמעתה בפס הייצור של כרטיסי ה-SIM. מי צריך את זה?
הטכנולוגיה להמרת המידע המספרי לשמי ,מוטמעת בכרטיס ה-SIM במכשיר הטלפון, ועל כן מתאימה לכל מכשיר מבוסס GSM. המשתמש יוכל להשתמש בשמו של פלוני כדי לחייג אליו, או בשמו של עסק.
כדי למנוע מצב בו שמות מופיעים בצורה כפולה במספר מדינות, יוגדרו שמות החיוג באופן מקומי, עם סיומת המגדירה מדינה, בדומה לכתובות אינטרנט.
החברה מתכננת לתת לצרכן יכולת בחירת שם חיוג - שמו הפרטי, כינוי או מספר כינויים, ויכולת לחייג למשתמשים אחרים דרך שמותיהם.
"אנשים הם לא מספרים. הם לא מק"ט. יש להם שם שמזהה אותם עסקית ומסחרית. למה לא לחייג בשמות?" אומרים ב-NTTM. בהדגמה שערכה החברה הוצגה התכונה, הן בהזנת שם חדש וחיבורו למספר טלפון, והן בחיוג למספר קיים. למערכת שהוצגה יש גם יכולת תיקון שגיאות והצעת שמות - כמו גם אחסון של פרטים נוספים כגון כתובת, מידע גיאוגרפי, מייל, חשבון פייסבוק ועוד.
מדוע כשלה הטכנולוגיה בעבר?
היכולת לחייג שמות במקום מספרים לא נשמעת כדבר מורכב מדי. בסופו של דבר, צריך רק מודול (מבוסס חומרה או תוכנה), אשר יאפשר המרה של השם למספר. הטכנולוגיה כשלה בעבר בגלל שטלפונים סלולריים ישנים פשוט לא נועדו לחייג שמות, והצריכו התאמות רבות לשם כך.
NTTM בחרה בכיוון אחר - ופנתה לחמשת יצרני כרטיסי ה-SIM שמייצרים כרטיסים למכשירי GSM. כך ניתן להטמיע את הטכנולוגיה במכשיר, ולהעניק לצרכן כלי חדש, מבלי להתקין או לרכוש אפליקציה. בנוסף, ניתן לשדרג כרטיסי SIM גם מרחוק, מה שמאפשר להתקין את התמיכה בשירות החדש גם על כרטיסים קיימים.
לאחרונה נחתם הסכם עם חברת Morpho, יצרנית הכרטיסים השניה בגודלה באירופה, המייצרת מיליון סימים ביום. החברה מקיימת משא ומתן עם חברה גדולה נוספת, וצפויה לסגור גם איתה עסקה דומה.
כיום יש לחברה חייגן אוניברסלי תומך בחיוג שמי - המוטמע כבר בפסי ייצור של יצרניות SIM. המשתמש יוכל לבחור בחיוג שמות (יופיע בתפריטי שפת החיוג), ולהקיש שם במקום מספר. בפועל מתבצע חיוג של מידע אלפא נומרי, אשר פשוט מתורגם לשם במכשירי הקצה.
מאידך, חברות הסלולר יצטרכו לבחור להפעיל את התכונה המעניינת. על אף שמדובר ביכולת מובנית בכרטיס, יכולה המפעילה הסלולרית להחליט שיש כאן פוטנציאל רווח נרחב נוסף. בשלב זה לא יהיה זמין השירות בישראל, שכן יצרנית הכרטיסים שעובדת עם החברה לא מוכרת כרטיסים בישראל.