החשודה ברצח טלי עטר: "צר לי על הילדים שלי"
מעצרה של מזל בר-אושר הוארך בשבוע, בדיון בעניינה שבו הביעה חרטה על המקרה - ובו האשימו עורכי דינה את המשטרה בכך שלמרות ששוחחה עמן על הסכסוך עם שכנתה ארבע פעמים באותו יום, טרחו להגיע רק לאחר הרצח
מזל בר-אושר, החשודה ברצח האכזרי של טלי עטר ההרה בשבוע שעבר, הגיעה היום (ד') לדיון בהארכת מעצרה בבית המשפט כשפניה מכוסות בספר תהלים. כשנכנסה לאולם, הייתה עסוקה בעיקר בהשלכות הפרשה על משפחתה שלה. "כואב לי על האישה ועל הבן שלה, אבל אני עדיין לא יכולה לפרט מה קרה. לעולם לא הייתי עושה זאת שוב. אני מאוד מצטערת על הילדים שלי, שאני כל כך רחוקה מהם. אני מאוד אוהבת אותם ולא יודעת איך הגלגל הסתובב כך. כואב לי על המקרה הזה, אבל זה לא התחיל ממני".
נציג המשטרה ביקש להאריך שוב את מעצרה של בר-אושר בעשרה ימים. עורכי דינה, תומר אורינוב וד"ר יובל ליבדרו, אמרו כי הם אינם מבינים את הצורך להותירה במעצר במשך אותו פרק זמן. במהלך הדיון התברר כי בשעות שלפני הרצח, נערכו לא פחות מארבע שיחות בין בר-אושר לבין המשטרה. הראשונה שבהן הייתה ב-10 בבוקר, כאשר בר-אושר ביקשה להתלונן על עטר והתבקשה להגיע לתחנת המשטרה כדי להגיש תלונה מסודרת.
מזל בר-אושר. "זה לא התחיל ממני" (צילום: צפריר אביוב)
אחר כך נערכו שתי שיחות נוספות, וברביעית - שבו נציגי המשטרה אל בר-אושר. "היא התקשרה שלוש פעמים והמשטרה לא טרחה להגיע אליה. הפעם הראשונה שבה אכן הגיעה ניידת הייתה רק אחרי הרצח", אמרו עורכי דינה.
כבר בתחילת הדיון, הבהיר נציג המשטרה כי בכוונת אנשיו לייחס לה גם את האחריות למות התינוק שנשאה שכנתה ברחמה. עורכי הדין ביקשו לדעת האם מדובר בחשד לרצח או להריגה, ונענו כי הנושא נבחן כעת בפרקליטות המדינה.
פרקליטיה של בר-אושר גרסו כי לא ניתן יהיה להאשים אותה הן בהריגה והן ברצח, שכן אותה עבירה חלה אך ורק על יצור חי ולא על תינוק שטרם יצא לאוויר העולם. במהלך הדיון, השמיעה מדי פעם בר-אושר קריאות לעבר השוטרים וטענה כי הם אינם דוברי אמת.
מפקד המחוז הורה על הקמת ועדת בדיקה לבחינת השתלשלות האירועים שהובילה לרצח, אך למרות זאת, כשנשאלו בדיון נציגי המשטרה האם ידוע להם דבר מה על ההחלטה, השיבו שניהם כי היא אינה מוכרת להם.
בסיכומו של דבר, נאותה שופטת בית משפט השלום באשקלון, סבין כהן, להאריך את מעצרה של בר-אושר - אולם רק בשבוע ולא ב-10 ימים. "יש עדיין פעולות רבות שטרם בוצעו, חלקן נובעות מסיבות טכניות וחלקן מסיבות אחרות. יש לשים לב כי בשל תקופת האבל של המשפחה לא ניתן היה לחקור את בני המשפחה", הסבירה השופטת בהחלטתה.