שתף קטע נבחר

מארגנת המשט לעזה: "נתבע את ישראל בהאג"

בשיחה עם ynet חשפה אודרי בומסיי מארגון "Free Gaza" כי אנשיה עמלים על איסוף ראיות וגביית עדויות ממשתפי המשט האחרון, כדי לתת את הדין על "הפשעים הישראליים" במהלך ההשתלטות על הספינות. גם ביוון יגישו אזרחים תביעה דומה

מהזירה הימית - לזו המשפטית? מארגני המשט לעזה צפויים להגיש בקרוב תביעה נגד מדינת ישראל והאחראים להשתלטות על הספינות בתחילת החודש בבית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג. נוסף על כך, יגישו עשרות עשרות יווניים תביעה נוספת נגד בכירים ישראלים בגין אותה הפרשה, בבית משפט מקומי בארצם.

 

היועצת המשפטית של ארגון "Free Gaza", אודרי בומסיי, אמרה בשיחה עם ynet כי בימים אלה עמלים הארגונים העומדים מאחורי ההפלגה הקודמת על גיבוש כתב תביעה נגד ישראל, בסיוע 12 עורכי דין ממדינות שונות שאזרחיהן השתתפו במשט. 

 

הפרקליטים עסוקים כעת באיסוף ראיות וגביית עדויות מאלו שהיו על סיפון האוניות שעשו את דרכן לחופי הרצועה, ובין היתר אף פנו לנציגיות של מדינות שונות, בהן ארצות-הברית ובריטניה, בדרישה שיפעילו על ישראל לחץ שיגרום לה להשיב לידיהן את כלי השיט שהחרימה. אותה פנייה גם הועברה באופן אישי למזכירת המדינה האמריקנית, הילרי קלינטון.

 

לדברי בומסיי, יידרשו אנשיה מישראל להשיב גם פריטים אחרים שהחורמו מהמשתתפים במשט, ובהם טלפונים סלולריים ומחשבים - שלדבריהם כוללים בתוכם "ראיות לפשעים הישראליים". היא סיפרה כי עילות התביעה הן הרג אזרחים, מתן יחס לא אנושי, גרימת פציעות ונזק לבני-אדם ורכוש, הגלייה לא חוקית של הנוסעים, לקיחת בני ערובה וגזילת רכוש. בין היתר, היא ציינה את השימוש בכרטיסי האשראי של הפעילים בידי חיילי צה"ל.

 

"ישראל הפרה את החוק הפלילי היווני" 

לצד היוזמה של ארגון Free Gaza, מתכוונים כבר בימים הקרובים יותר מ-30 אזרחים יווניים שהפליגו במשט האחרון לעזה להגיש תביעה במשרד התובע הראשי באתונה נגד שר הביטחון, הרמטכ"ל ובכירים ישראלים נוספים, שלטענתם ביצעו עבירות על החוק הפלילי המקומי והחוק הבינלאומי כשהשתלטו על ספינות המשט לעזה.

 

הפרופסור ואנגיליס פיסיאס, יווני שהשתתף בהפלגה לרצועה ויהיה אחד התובעים, הסביר כי בכוונת הנוסעים לתבוע את ישראל על האלימות שלדבריו נקטו כוחות הביטחון במהלך עצירת הספינות, על מעצרם "בדרכים אלימות" וכן על הרכוש שנלקח מהם.  

 

"אנחנו לא עשירים", אמר ואנגיליס ל-ynet. "ישראל החזירה לנו תיקים ללא הרכוש שהיה בתוכם. שלחו לי תיק ריק בלי המחשב שלי. אני לא יודע איפה הוא אבד, יכול להיות שהוא אבד בדרך - אבל מישהו צריך לשלם על זה. ברור כי אנו חייבים לתבוע את האחראים לכך בישראל, זה יכול לשמש מסר למדינה הזאת שיש להקפיד לשמור על החק הבינלאומי וכי לא ניתן לנהוג באותו אופן".

 

לדבריו, בכוונתו - כמו חבריו - להמשיך במאבק עד לשינוי מדיניותה של ישראל. "תקוותנו היא כי המצור יוסר. אנחנו לא רוצים לבלות את זמננו במשטים כל הזמן, אבל זכויותיהם של תושבי עזה מופרות ולנו יש אחריות, כאזרחים כמוהם בדיוק, לפעול לשינוי היחס של ישראל. אם יהיה לנו כוח נפעל גם במקומות אחרים בעולם. אנו רק ממלאים את חובותינו".

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
רוצים את הטלפונים שהוחרמו. "עדות לפשעים של ישראל"
צילום:
ההשתלטות על סיפון ה"מרמרה" הטורקית
צילום: רויטרס
מומלצים