מסיבת קוקטייל: אלכוהול קיצי
קאווה אפרסק, שמפניה פטל או דאקירי תותים? לא יכול להיות ששילוב של כוס קפואה, פירות חמוצים-מתוקים ואלכוהול עוקצני לא מעורר בכם את המיצים. השפית שני פרוסמן עם קוקטיילים שעושים קר בפה וטוב על הנשמה
בליני קאווה, אפרסק וג'ינג'ר
המרכיבים (ל-4 מנות קוקטייל):
3 כוסות מחית אפרסקים קפואה (ניתן לקנות או לטחון אפרסקים טריים ולהקפיא)
1 בקבוק קאווה
2 כפיות שורש ג'ינג'ר, פרוס לטבעות דקות
1/4 כוס סוכר
1/4 כוס מים
1 כף מיץ לימון
מעט פורט (לא חובה)
אופן ההכנה:
- מכניסים את הסוכר, הג'ינג'ר והמים לסיר קטן, ומביאים לרתיחה. מצננים ומסננים.
- שוברים את המחית הקפואה לחתיכות קטנות ומכניסים לבלנדר.
- מוסיפים את מיץ הלימון, הקאווה ו-1/4 כוס ממי הסוכר-ג'ינג'ר, וטוחנים עד שמתקבל מרקם ברד אחיד וקטיפתי.
- מכניסים מעט פורט לארבע כוסות ההגשה, יוצקים את מחית הקאווה-אפרסק מעל, ומגישים.
בליני קאווה, אפרסק וג'ינג'ר (צילום: חיים שוורצנברג)
שמפניית פטל
המרכיבים (ל-4 מנות):
1 בקבוק שמפניה
2 כוסות מחית פטל קפואה
1/4 כוס מי סוכר
אופן ההכנה:
- מכניסים את מחית הפטל, מי הסוכר ו-3 כוסות שמפניה לבלנדר, וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק.
- יוצקים לכוסות שמפניה. מוזגים את שארית השמפניה מעל למחית הפטל הקפואה, ומגישים מייד.
שמפניית פטל (צילום: חיים שוורצנברג)
מאליבו אננס וחלב קוקוס עם קיווי וקצף גזר
המרכיבים (ל-4 מנות):
200 מ"ל בקארדי (או רום לבן אחר)
אננס טרי, חתוך לחתיכות קטנות ומוקפא
1/2 קופסה (200 מ"ל) חלב קוקוס
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
1/4 כוס מי סוכר
1 קיווי, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
1/2 כוס מיץ גזר (לא חובה)
אופן ההכנה:
- שמים 1/4 מקוביות הקיווי בתחתית כל אחת מכוסות ההגשה.
- מכניסים את כל שאר המרכיבים, מלבד מיץ הגזר, לבלנדר, ומערבלים היטב, עד לקבלת מרקם חלק.
- יוצקים לכוסות, מעל לקוביות הקיווי.
- מקציפים את מיץ הגזר בעזרת בלנדר ידני ויוצקים מעט קצף מעל כל קוקטייל. מגישים מייד.
מאליבו אננס וחלב קוקוס (צילום: חיים שוורצנברג)
ג'ין אנד טוניק תפוחים וקינמון
המרכיבים (ל-4 מנות):
1 כוס ג'ין
2 כוסות טוניק
1 כוס מחית תפוח קפואה
1 כף מיץ לימון
מי סוכר - לפי הטעם
1 תפוח, חתוך לקוביות (רצוי לסחוט מעט מיץ לימון מעל, כדי שהתפוח לא ישחיר)
1 כף סוכר
1 כפית קינמון
אופן ההכנה:
- מכניסים את הג'ין, הטוניק, מחית התפוח ומיץ הלימון לבלנדר, ומערבלים היטב. טועמים ומוסיפים מי סוכר, אם יש צורך ולפי הטעם. יוצקים לכוסות הגשה.
- מערבבים את הסוכר והקינמון, ומפזרים מעל קוביות התפוח. יוצקים מעט קוביות תפוח מעל כל קוקטייל, ומגישים מייד.
ג'ין אנד טוניק תפוחים וקינמון (צילום: חיים שוורצנברג)
מרטיני אגסים ודבש
המרכיבים (ל-4 מנות):
2 כוסות וודקה
2 כוסות מחית אגסים
1 כפית ורמוט יבש או מרטיני אקסטרה-דריי
1/4 כוס דבש
1/4 כוס מים
אופן ההכנה:
- מכניסים לסיר קטן את הדבש והמים, ומחממים עד לקבלת תערובת אחידה, אך לא מרתיחים! מסירים מהאש ומצננים.
- מכניסים את שאר המרכיבים לבלנדר ומערבלים היטב.
- מוסיפים מי דבש לפי הטעם, מערבבים היטב, יוצקים ל-4 כוסות מרטיני, ומגישים.
מרטיני אגסים ודבש (צילום: חיים שוורצנברג)
קוסמופוליטן משמש וגרנד מרנייה
המרכיבים (ל-4 מנות):
200 מ"ל וודקה
40 מ"ל ליקר גרנד מרנייה
1 כוס מחית משמש קפואה
40 מ"ל מיץ חמוציות
40 מ"ל מיץ ליים או לימון
קליפת תפוז או ליים, לעיטור
אופן ההכנה:
- מכניסים את כל המרכיבים, מלבד מיץ החמוציות, לבלנדר, וטוחנים היטב.
- יוצקים מעט מיץ חמוציות בתחתית כל כוס מרטיני.
- יוצקים מעל את תערובת המשמש-גרנד מרנייה, ומגישים. מעטרים בקליפות ליים ותפוז.
קוסמופוליטן משמש וגרנד מרנייה (צילום: חיים שוורצנברג)
קמפארי לימונצ'לו-תפוז
המרכיבים (ל-4 מנות):
100 מ"ל וודקה
100 מ"ל קמפארי
50 מ"ל לימונצ'לו
2 כוסות מיץ תפוזים
ביטר למון (לא חובה, לפי הטעם)
עלי נענע, לעיטור
קליפת תפוז או לימון, לעיטור
אופן ההכנה:
- מכניסים את כל המרכיבים, מלבד הביטר למון, לבלנדר, ומערבבים היטב.
- יוצקים ל-4 כוסות היי-בול, שופכים מעל מעט ביטר למון, אם משתמשים. מעטרים בזסט תפוז ולימון, ובעלי נענע.
קמפארי לימונצ'לו-תפוז (צילום: חיים שוורצנברג)
קייפיריניה קלמנטינות וליים
המרכיבים (ל-4 מנות):
200 מ"ל קאשאסה
1/4 כוס מיץ ליים
1/4 כוס סוכר
3 כוס מיץ קלמנטינות קפוא
עלי נענע, לעיטור
אופן ההכנה:
- מערבבים את הסוכר עם מיץ הליים, עד שהסוכר נמס לגמרי.
- מכניסים את כל המרכיבים לבלנדר ומערבבים היטב, עד שמתקבל מרקם ברד חלק. יוצקים לכוסות ומגישים.
דאקירי קפוא של תותים בשמנת
המרכיבים (ל-4 מנות):
200 מ"ל רום
1 כוס תותים טריים
1 כוס שמנת מתוקה
1/4 כוס סוכר
4 תותים גדולים, לקישוט
אופן ההכנה:
- מכניסים את כל מרכיבי הקוקטייל, מלבד התותים לקישוט, לבלנדר, ומערבלים היטב.
- מכניסים לפריזר לארבע שעות לפחות, עד להקפאה מלאה.
- טוחנים בבלנדר פעם נוספת, עד לקבלת מרקם חלק, יוצקים לכוסות, ומגישים. מעטרים עם תותים טריים.
דאקירי תותים בשמנת (צילום: חיים שוורצנברג)
- שני פרוסמן היא השפית של "סקארלט - שירותי שף פרטי"