הזרים מוכרים מניות ורוכשים את הדולר בחזרה
השמועות על התפתחויות ביטחוניות בהקשר של איראן לחצו על הבורסות המקומיות והמשיכו להשפיע על משקיעים זרים שמכרו מניות ורכשו את הדולר ובכך החלישו את השקל מולו
דולר-שקל - השער היציג לצמד נקבע היום (ה') ברמה של 3.867 שקלים לדולר, שער המשקף עלייה מינורית של 0.181% ביחס לשער היציג מאתמול.
השמועות על התפתחויות ביטחוניות בהקשר של איראן לחצו על הבורסה המקומית והמשיכו להשפיע על משקיעים זרים שמכרו מניות ורכשו את הדולר (או מטבע חוץ אחר), ובכך החלישו את השקל מולו.
מחר, כבכל יום שישי האחרון של החודש, צפויות רכישות דולרים של חברות רבות במשק ובעיקרן חברות האנרגיה. מצב זה, כמובן, יתמוך בפיחות נוסף של השקל ביחס לדולר.
אירועי המשט האחרון וזה הצפוי, כמו גם שמועות על פעילות צבאית בסמוך לשטחה של איראן, עתידות להוסיף לתרום לפעילות ערה בשווקים המקומיים, רכישת דולרים על ידי משקיעים זרים והמשך לחצי פיחות השקל בטווח הקצר.
בסך הכל, רצועת המסחר להיום נעה ברמה של 3.837-3.87 שקלים לדולר.
אירו-דולר - הצמד נסחר היום סביב רמה של 1.23 דולר לאירו. בתחילת יום המסחר פורסמה על ידי ה-Eurostat (הלמ"ס של מרחב גוש האירו), קריאה להזמנות החדשות ממפעלים תעשייתיים במרחב גוש האירו, שעלו בשיעור מתון מהצפוי (1.6%) וברמה של 0.9%.
בחודש הקודם עלה מדד זה בשיעור חד, ברמה של 5.2%. קריאה זאת ממחישה היטב את העובדה כי מרחב גוש האירו עדיין בקשיים וירידה מתמשכת במדד זה עשויה אף ליצור גל פיטורים נרחב (- פחות ביקוש לייצור ממפעלים תעשייתיים - פחות ביקוש לעובדי תעשייה ופיטורים של עובדים קיימים).
גם נתוני המאקרו המגיעים לאחרונה מארצות הברית אינם מבשרים על שינוי בר קיימא בכלכלתה. כך למשל, ליבת ההזמנות למוצרים בני קיימא עלו בחודש מאי בשיעור של 0.9%, נמוך במקצת מהצפי בשווקים (1.1%). נתון זה בעל חשיבות רבה ומלמד על הפעילות הצרכנית של האמריקני.
הנתונים הפושרים משתי הכלכלות הגדולות משאירות את השווקים באדישות, דבר הבא לידי ביטוי במסחר היציב יחסית בצמד אירו-דולר. בסך הכל רצועת המסחר להיום נעה ברמה של 1.226-1.2351 דולר לאירו.
מחר (ו') צפויה להתפרסם בארה"ב קריאת התמ"ג לרבעון האחרון. הצפי בשווקים מראה על קצב צמיחה רבעוני של 3 אחוזים. קריאה גבוהה מהצפוי תתמוך בדולר בטווח הקצר.
הכותב הוא מנהל חדר מצב ואנליסט בשקל אג'יו מקבוצת שקל