ה"כפתור לכיבוי האינטרנט" - לאישור הסנאט
חוק המעניק לנשיא ארה"ב סמכויות נרחבות לניתוק המדינה מהרשת ב"מצב חירום קיברנטי", אושר אתמול (ה') בידי הוועדה לביטחון פנים של הסנאט. מתנגדי החוק חוששים מכוח מופרז בידי הממשל
וועדת ביטחון הפנים של הסנאט בארצות הברית אישרה אתמול (ה') את הצעת החוק השנויה במחלוקת שמעניקה לנשיא ארצות הברית סמכויות לנתק בשעת חירום באופן זמני את המדינה מן הרשת, כך לפי דיווח של PC WORLD.
מה בחוק?
החוק, שהוצג לפני כשבוע, מציע להקים משרד בבית הלבן למדיניות קיברנטית, ומרכז לאומי לביטחון מקוון ותקשורת, שיפעל תחת המשרד לביטחון פנים, שכעת יהנה מסמכויות מורחבות בעניין, שלא היו לו בעבר.עוד יאפשר החוק לנשיא להורות על ניתוק חלקי או מלא של ארצות הברית מהרשת, ולחייב חברות מהמגזר הפרטי הפועלות בתחומי ארצות הברית לעשות כן, עד לתקופה של 120 יום. ניתוק המדינה מהרשת לתקופה ארוכה יותר, תחייב את אישור הקונגרס.
המתנגדים: יפגע בתחרות ובחופש הביטוי
קבוצות פעולה אזרחיות המתנגדות לחוק, כמו ה-EFF, האגודה לזכויות האזרח ואחרות טוענות כי הוא יפגע בתחרותיות העסקית, וביכולת של אמריקנים לתקשר זה עם זה על בסיס האינטרנט – כלומר פגיעה בחופש הביטוי.
עוד טוענים מתנגדי החוק שמדובר ביותר מדי כוח, שיאפשר לשלטון לחסום ולהגביל אתרים ושירותים מקוונים מאינטרסים פוליטיים – ולא של ביטחון לאומי.
הסוכנות לביטחון מקוון תוכל, אם תוקם, לחסום כל מי שיציג תכנים שלא עולים בקנה אחד עם מדיניות אובמה. כך יוכל השלטון, להגביל בצורה לא דמוקרטית את רמת החשיפה של אזרחי ארצות הברית לתכני אתרים כמו wikileaks ודומיו.
האתר, מקור להדלפות רבות, כבר פרסם בעבר סרטונים אשר הביכו את הממשל האמריקני, והחוק החדש יתן להנהגה האמריקנית כלי שבכוחו לצנזר את וויקיליקס ואתרים רבים אחרים.
ההצעה כעת צריכה להיות מובאת לאישור מליאת הסנאט.