שתף קטע נבחר

קנדה: זעם על בכירה שטענה שהכיבוש החל ב-48'

במהלך הפגנה אנטי-ישראלית בעקבות המשט לעזה, אמרה ליבי דיוויס - מספר 2 במפלגת האופוזיציה הקנדית - כי הכיבוש החל ב-1948 והביעה תמיכה בחרם על ישראל. הדברים הועלו לאתר "יוטיוב" ועוררו סערה. ר"מ הרפר קרא להתפטרותה

סערה בקנדה בעקבות התבטאויות קשות שהשמיעה פוליטיקאית בכירה נגד ישראל: הפוליטיקאית, ליבי דיוויס, המכהנת כסגנית יו"ר המפלגה הדמוקרטית החדשה (NDP), מתחה ביקורת חריפה מיד אחרי אירועי המשט הטורקי לעזה על מדיניות ישראל ואמרה כי לדעתה הכיבוש הישראלי החל ב-1948. היא גם הביעה תמיכה בהטלת חרם על ישראל. 

 

דבריה של דיוויס, בת 57, הנחשבת לתומכת האדוקה ביותר בפרלמנט הקנדי במאבק הפלסטיני, הועלו לאתר "יוטיוב" ועוררו תגובות נזעמות במדינה. בראיון לחבר תא הסטודנטים היהודי "הלל" נשאלה דיוויס מתי היא חושבת שהחל הכיבוש הישראלי, ב-1967 או ב-1948? "ב-1948... זהו הכיבוש הארוך ביותר בעולם. אני חושבת שישראל צריכה לפנות את כל ההתנחלויות, עליה לפרק את גדר ההפרדה ובראש ובראשונה להסיר את המצור על רצועת עזה... לבודד בני אדם עד לרמה כזו - זה כמו לקחת את זכויות האדם שלהם... באופן אירוני, אירועי המשט גרמו לכך שאפילו היהודים בארה"ב הבינו שצריך לעשות משהו בעניין המצור".

 

 

בהתייחס לתהליך המדיני במזרח התיכון, אמרה דיוויס כי "חייב להיות פיתרון בין אם במשא ומתן ובין אם בכפייה, כיוון שהפלסטינים חייבים לקבל את אדמתם חזרה... ראיתי איפה נמצא הקו הירוק וראיתי כמה אדמה נלקחה וזו צריכה להיות נקודת הפתיחה". כשנשאלה דיוויס על האפשרות להחרמת ישראל, היא ענתה כי היא תומכת בכך באופן אישי, אולם הנושא כלל אינו נמצא על סדר היום הקנדי וזו הבעיה המרכזית. הפחד במערכת הקנדית נובע מכך שאנשים חוששים שעמדות אנטי-ישראליות ייתפסו כאנטישמיות - עבורי זה סוג של מקרתיזם חדש". 

 

דבריה של דיוויס עוררו תגובות נזעמות בקרב בכירים במפלגת השלטון השמרנית ובקרב נציגים יהודים בקנדה. לביקורת הצטרף בימים האחרונים גם ראש הממשלה, סטיבן הרפר, שקרא להתפטרותה של דיוויס. לדברי המבקרים, התבטאויותיה של דיוויס "מטילות ספק בזכותה של מדינת ישראל להתקיים". גם מנהיג המפלגה הדמוקרטית החדשה, ג'ק לייטון, יצא נגד דבריה של סגניתו וכינה אותם "טעות חמורה".

 

דיוויס, ילידת בריטניה, היגרה לקנדה בגיל 15 וב-1982 נבחרה למועצת העיר ונקובר. את הקריירה הפוליטית שלה החלה ב-1997 כשנבחרה לפרלמנט מטעם מפלגת NDP. מ-2003 היא מכהנת כסגנית יושב ראש המפלגה. בשני העשורים האחרונים העלתה דיוויס את המאבק הפלסטיני בכיבוש הישראל לאחד הנושאים המרכזיים שעל סדר יומה. היא ביקרה ביהודה, שומרון ורצועת עזה פעמיים ומשתתפת קבועה בהפגנות פרו-פלסטינית ברחבי קנדה.

 

תא הסטודנטים הלל בראשות אייל ליכטמן קיים בשבוע שעבר הפגנה מול משרדיה של דיוויס. המפגינים נשאו כרזות בהן נכתב "ליבי דיוויס התביישי לך - גם ליהודים מגיעה מולדת". ליכטמן האשים אותה בהטפה לשנאה נגד ישראל בפרלמנט הקנדי וקרא לה "ללמוד את העובדות לגבי 1948 ו-1967".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מתוך האתר הרישמי
דיוויס. אנטי ישראליות נתפסת כמקרתיזם
צילום: מתוך האתר הרישמי
הרפר. קורא להתפטרות
צילום: רויטרס
תא הסטודנטים "הלל-ונקובר" במחאה מול משרדיה של דיוויס
מומלצים