ארה"ב שוקלת חתימה אלקטרונית ות.ז. חכמות
ממשלת ארה"ב פרסמה טיוטה לתוכנית לחתימה אלקטרונית מאומתת להגברת ביטחון זהויות ברשת, לעיון הציבור. הבית הלבן קורא לציבור להשתתף בהליכים ליישום
ממשלת ארצות הברית מחפשת דרכים להפוך את הפעילות ברשת ליותר בטוחה. בטיוטה (PDF) שפורסמה ביום ו', הבית הלבן הציב עקרונות מנחים למערכת זיהוי על בסיס התנדבותי, שטרם פותחה, והקים אתר לאיסוף מידע ממומחים ומשתמשי אינטרנט על איך היא צריכה להיראות.
"הטכנולוגיה שהביאה כל כך הרבה יתרונות לחברה שלנו והעצימה אותנו, העצימה גם את אלה שמעוניינים לגרום נזק", כתב הווארד שמידט, מתאם הבית הלבן לענייני קיברנטיקה בפוסט בו הוא מסביר את הצורך בביטחון מקוון.
לפי התוכנית, בעתיד יוכלו אנשים להשתמש באימות זהות ודאי, כמו תעודת זהות חכמה או חתימה אלקטרונית ממגוון של ספקי שירות. גולשים יוכלו להשתמש באמצעי כדי להוכיח את זהותם בעת ביצוע פעולות מחייבות ברשת (כמו מילוי טפסים רשמיים או רכישת מוצרים).
"פרטיות היא החלק הקשה"
במקביל, נשמעים קולות בארצות הברית שמודאגים מן היוזמה. ארי שוורץ, סגן נשיא המרכז לדמוקרטיה וטכנולוגיה, אמר שהפתיחות של האינטרנט זה מה שאפשר לה לצמוח ולשגשג, והיא גם יצרה חורי אבטחה שיש לטפל בהם - אבל כל צעד לשיפור מערכות הזהות מעלה חששות.
"כל העניין הוא סבוך, ופרטיות היא אחד החלקים הקשים יותר", אמר שוורץ, והוסיף שהמערכת תצטרך לאזן בין מאמצים לשמירת פרטיות ובין גילוי מספיק פרטים על אדם כדי לאמת את זהותו.
מומחי אבטחה טוענים כי הטכנולוגיות ליצירת זהויות מאומתות שכאלה כבר קיימות, וכבר נמצאות בשיומוש על ידי
ובישראל:
האם תוקם חברה ממשלתית לחתימה אלקטרונית?
ניצן סדן
פיצול חתימה אישית ומקצועית,העברת הסמכות לקביעת סוג החתימה לאזרח ופתיחת השוק למתחרים נוספים ורעיונות נוספים עלו בדיון הסוער בוועדת המדע והטכנולוגיה של הכנסת על חתימה אלקטרונית. שטרית: יש שוק פרטי, והמדינה לא תלאים אותו
בישראל: אושר בחוק, היישום מתעכב
רוג'ר תורנטון, סמנכ"ל טכנולוגיות בחברת התוכנה Fortify, הסביר שבנקים כבר משתמשים במערכות זיהוי טביעת אצבע מתוחכמות. המערכת יודעת, למשל, אם הגולש משתמש במחשב אחר, ותדרוש אימות נוסף אם המחשב הזה לא שימש להתחברות למערכת לפני כן.בישראל, עברכה כחוק עוד ב-2001 יוזמה דומה לזו שהממשל האמריקני. מדובר בחתימה אלקטרונית מאושרת, שהיישום שלה בקרב הציבור הרחב מתעכב, בין השאר בשל האיחור באישורן והנפקתן של תעודות הזהות החכמות - שאושרו רק לאחרונה בחקיקה נפרדת, יחד עם המאגר הביומטרי השנוי במחלוקת.
זהות דיגיטלית מאומתת גם בארה"ב. אילוסטרציה
מומלצים