שתף קטע נבחר

המאבק על הגז: בלבנון מתקשים להגיע להסכמה

הפלגים בלבנון מנסים להגיע לקונצנזוס בדבר העברת חוק הנפט והגז בפרלמנט, אך כרגע נראה כי ישנה מחלוקת בין הממשלה לבין מגיש ההצעה, עלי חסן חליל, המקורב לחיזבאללה. חליל: "לבנון מאבדת הון בכל יום שהחוק אינו מאומץ"

המערכת הפוליטית בלבנון סערה בסוף השבוע נוכח התבטאותו של שר התשתיות הישראלי עוזי לנדאו שהצהיר כי ישראל תגן בכוח על שדות הגז שהתגלו בלב ים. בלבנון ראו בהצהרה זו איום להכרזת מלחמה.

 

מאבק על הגז - כותרות אחרונות

 

נביל קאעוק, האחראי בחיזבאללה על דרום לבנון, הצהיר כי ללבנון עומדת הזכות להגן על משאביה הטבעיים במימיה הטריטוריאליים. שר האנרגיה הלבנוני, באסיל ג'ובראן, הגיב על הדברים באומרו שלבנון לא תרשה לישראל לנצל את הגז בתחומה וגם לא לחברות הפועלות בשמה.

 

בינתיים, כל הפלגים בלבנון מנסים להגיע לקונצנזוס בדבר העברת חוק הנפט והגז בפרלמנט הלבנוני, אם כי כרגע נראה כי ישנה מחלוקת בין הממשלה לבין מגיש ההצעה, המקורב לחיזבאללה.

 

הדיונים אמורים להתחיל ביום שני, וכרגע הממשלה אינה נלהבת לקבל את הצעת החוק הפרטית שהועלתה בנושא. נביה ברי, יו"ר הפרלמנט, הצהיר כי חוק זה יעגן את זכויותיה של המדינה בנושא הנפט והגז וכי "זוהי התשובה הטובה ביותר לאיומים הישראלים". בחיזבאללה טוענים כי העיכובים בקבלת החוק משרתים את האינטרס הישראלי והאיצו בראש הממשלה סעד חרירי לפעול למען אישורו.

 

ראש הממשלה הקודם של לבנון, סלים אלחוס, הצהיר ביום שבת, כי שדות הגז שהתגלו בלב ים יהוו את מקור המאבק הבא עם ישראל, ולכן חשוב כי לבנון תאמץ חוק נפט וגז חדש שיציג בפני העולם את זכויותיה על השדות. הוא קרא לממשלה למנות אחרי קבלת החוק ועדה מיוחדת שתסמן את מימיה הטריטוריאליים של לבנון וכן את גבולות המים הכלכליים שלה.

 

עלי חסן חליל, חבר הפרלמנט שהגיש את הצעת החוק, ציין כי הממשלה אינה צריכה למנוע את קבלת החוק משיקולים פוליטיים: "המערכה האמיתית שלנו היא כנגד האויב הציוני. לבנון מאבדת הון בכל יום שהחוק אינו מאומץ". והוא הוסיף: "לא נוותר על גרגר מאדמתנו ולא על משאבינו הטבעיים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים