שתף קטע נבחר

 

השער שלא אושר שלח את אנגליה הביתה

כולנו ראינו שהגול של למפארד היה חוקי, לא מובן איך השופטים לא השתמשו במערכת השמע כדי להימנע מטעות גורלית כל כך. אברהם קליין טוען: יש להשתמש בצילומים שיעזרו לשופטים, אך ורק בנוגע להחלטות של אישור שער

כולנו ראינו שהשער של פרנק למפארד היה חוקי. הכדור עבר במלוא היקפו את הקו ואני מתפלא על רביעיית השופטים מאורוגוואי, בראשות חורחה לריונדה, המחוברים זה עם זה במערכת שמע.

 

 

גם אם השופט הראשי היה במיקום לא טוב - ולא ראה את הכדור עובר את הקו, הרי שעוזר השופט גם הוא לא היה בעמדה הנכונה. אחרת, הוא אמור היה להבחין שהכדור עבר במלוא היקפו.

 

השער שנפסל שלח למעשה את אנגליה הביתה, כתוצאה מטעות חמורה של רביעיית השופטים. נבחרת אנגליה, שבכל המונדיאלים היו ג'נטלמנים, היו כאלה גם הפעם. אני לא יודע אם זה היה עובר לסדר היום, במקרה שנבחרת דרום אמריקנית היתה סובלת מטעות שיפוט שכזו.


גם מנואל נויר ראה שהכדור עבר את הקו, השופט לא (רויטרס) 

 

האנגלים התנהגו בצורה ג'נטלמנית בלתי רגילה. כשהם ראו בעצמם שהכדור עבר במלוא היקפו, עדיין, הם לא התנפלו על השופט, דבר שאחרים אולי כן היו עושים.

 

בישראל: אלון יפת וקווניו נהגו בצורה נכונה

מקרה דומה אירע בליגת העל בישראל, במשחק בסיום העונה בין בית"ר ירושלים להפועל תל אביב, בעת שברק יצחקי כבש לזכות בית"ר. להבדיל, השופטים הישראלים, בראשותו של אלון יפת, נהגו כראוי. הם התנהגו בחכמה והמתינו מספר שניות. כתוצאה ממערכת השמע שעמדה לרשותם באותו יום, הם קיבלו החלטה אחרת וכך צריך לנהוג.  

 

הגעתי למסקנה במונדיאל הזה כי יש להשתמש בהילוכים חוזרים בטלוויזיה - אבל אך ורק במקרים של שער. רק במקרה בו יש לקבוע אם הכדור עבר במלוא היקפו את הקו או לא, ולא לגבי בעיטות עונשין מ-11 מטרים או נבדלים.


השופט לריונדה עם וויין רוני. האנגלים נהגו בג'נטלמניות (AP) 

 

אין גם להשתמש בהילוכים חוזרים לגבי נגיעות יד, כמו במקרה של תיירי הנרי לדוגמא, מכיוון שמדובר בהערכה של שופט. הוא זה שצריך לקבוע אם נגיעת היד היתה במתכוון או לא. את זה צריך להשאיר לשיקולו. היו מספר מקרים של נגיעות

ידיים בטורניר, בהם השופטים שרקו והיו כאלו שלא. להבדיל מכך, החלטה אם הכדור עבר את הקו או לא הינה קריטית.

 

כאן המקום להזכיר כי לפני 6-7 שנים, פיתחה חברת פיזיקאים בשם 'אלקטרו אופטיקה' מערכת בה מצלמה המוצבת על קו הרוחב מאותתת לשופט אם הכדור עבר את הקו במלוא היקפו או לא.

 

הייתי שותף לתהליך, שלחנו את ההצעה לפיפ"א, אולם לא זכינו להתייחסות. אם היו נענים להצעה, השופט במשחק הזה היה מאשר את השער של למפארד ואנגליה לא היתה סובלת מחוסר צדק. 

 

  • אברהם קליין, מבכירי שופטי הכדורגל בעבר, שפט בשלושה מונדיאלים (מקסיקו 70', ארגנטינה 78' וספרד 82') ובשני טורנירים אולימפים (68' ו-76'). זכה לעיטור כבוד מיוחד של פיפ"א בשנת 1984, בה פרש מפעילות, וכיהן כיו"ר איגוד השופטים בשנים 87'-94'. בימים אלה יצא לאור ספרו 'אמן המשרוקית'.


 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים