וינשטיין נגד צה"ל: העריק שנהרג - לקבורה צבאית
היועץ המשפטי לממשלה פסל את עמדת צה"ל, שקבעה כי יאיר ששון, שנהרג בתאונה בבאר שבע, לא ייקבר בבית עלמין צבאי כי ערק מהשירות. הוריו עתרו לבג"ץ, ובתשובת המדינה הודיע וינשטיין כי ששון ייקבר כמו כל חלל צה"ל. האב: "נעשה צדק"
סטירת לחי לצה"ל מהיועץ המשפטי לממשלה. חמישה ימים אחרי מותו של החייל יאיר ששון בתאונת דרכים בבאר-שבע - החליט הבוקר (יום ג') היועץ, יהודה וינשטיין, לפסול את עמדת צה"ל, שהתנגד לקבורתו בטקס צבאי בשל עריקתו משירות. וינשטיין קבע, בתגובה לעתירת ההורים לבג"ץ, כי החייל המנוח ייקבר כמו כל חלל צה"ל.
בהודעה מטעם היועץ המשפטי לממשלה, נכתב כי גם עריק שנעדר מהצבא 25 ימים לפני פטירתו, כפי שאירע במקרה זה, הוא אדם בשירות צבאי - ולכן החוק מחייב לקבור אותו בבית קברות צבאי. לאחר הודעת היועץ אמר יעקב ששון, אביו של החייל: "נעשה צדק".
עו"ד שלומי ציפורי, המייצג את משפחת החייל יחד עם עו"ד שלמה רכבי, אמר: "חבל שצה"ל גרר את המשפחה באסונה לבית המשפט העליון. אנו שמחים שהיועץ הבהיר לצה"ל שחוקי הכנסת גוברים, ושהצבא לא יכול לקבוע פקודות שונות. כל חייל שנהרג במהלך שירותו הצבאי זכאי להיקבר בחלקה צבאית. המשפחה היתה משוכנעת שטענתה צודקת. הם נלחמו על זכותו של בנם להיקבר בבית קברות צבאי".
הוא גם מתח ביקורת על הצבא: "יחס צה"ל למשפחה היה של אטימות, קהות חושים וחוסר רגישות. הצבא הפנה עורף למשפחה, משפחה ששתי בנותיה עדיין משרתות בצה"ל".
בצה"ל סירבו לקבור את ששון בבית עלמין צבאי, בשל העריקות, למרות דרישת הוריו שעתרו לבג"ץ. בעתירה טענו ההורים כי לכל אורך שירותו הצבאי גילה בנם קשיי הסתגלות וסבל מבעיות
רפואיות. כתוצאה מהקשיים, הסבירו, נעדר בנם מיחידתו במשך כחודש. לדבריהם, כשהתייצב ביחידתו ביקש הקלות בתנאי השירות והובטח לו שהעניין יטופל.
אלא שלטענת ההורים, גם לאחר חזרתו של בנם לבסיס - לא נמצא פתרון למצוקותיו והוא שב ונעדר משירות. לדבריהם, לאורך כל התקופה שמר ששון על קשר עם הממונים עליו. ההורים טענו שעל-פי פקודות מטכ"ל יש לקבור את בנם בלווייה צבאית וכי טענת צה"ל מפלה את המנוח ומשפחתו ביחס למשפחות עריקים ואף משפחות שאיבדו את יקיריהן בנסיבות חמורות יותר. כעת, נראה שהיועץ וינשטיין שם סוף לפרשה.