חשד: רס"ר בצה"ל העביר מידע לחיזבאללה
נגד בצה"ל נעצר בחשד שסייע לאזרחים שעסקו בהברחת סמים מלבנון, להם העביר מידע על סדר הכוחות על הגבול, מקומות רגישים ומקומות בהם האמצעים הטכנולוגיים אינם פועלים. בפרקליטות שוקלים להגיש נגדו אישום בעבירות של בגידה ומגע עם סוכן זר. יחד איתו נעצרו חמישה אזרחים מהגליל המערבי
שוב עולה חשד כי איש קבע בצה"ל מפנה גב לצבא ולמדינה - ועוזר לאויב מצפון: איש קבע בדרגת רס"ר נעצר בחשד שהעביר מידע לגורמים לבנוניים המקושרים לחיזבאללה. כך הותר היום (ד') לפרסום. החשוד, תושב הצפון שפרטיו אסורים לפרסום, נעצר על-ידי המשטרה, בשיתוף מצ"ח. יחד איתו נעצרו עוד חמישה תושבי הגליל המערבי.
החשוד, שמעצרו הוארך כבר כמה פעמים בבית הדין הצבאי של פיקוד הצפון בחיפה, סייע על-פי החשד לכמה אזרחים שעסקו בהברחת סמים מעבר לגבול. בדרך זו גם חבר לגורמים לבנוניים, להם העביר מידע על סדר הכוחות על הגבול, מקומות רגישים, נקודות לאורך הגבול בהם ניתן להבריח סמים מבלי להתגלות - כך למשל באזורים בהם האמצעים הטכנולוגיים מושבתים.
הנגד בבית הדין הצבאי בחיפה (צילום: אבישג שאר-ישוב)
לדברי קצין בכיר במצ"ח, החשוד ידע היטב כי המידע שהוא מעביר הינו חסוי ורגיש ומגיע לאויב. הקצין ציין כי בכוונת הפרקליטות הצבאית להאשים את הנגד בעבירות חמורות - בהן בגידה ומגע עם סוכן זר. "הוא הופתע מהמעצר, אך במהלך חקירתו שיתף פעולה עם חוקריו", ציין הקצין הבכיר. "לא ניתן לפרט בשלב זה את מהות המידע שהעביר, אך אנו מכירים גם מהעבר מקרים בהם חברו גורמים פליליים לאנשי צבא והפכו את הפעילות הפלילית לפעילות ביטחונית. המידע שהועבר באמצעים שונים בהחלט עשוי לשמש את חיזבאללה נגד צה"ל".
על-פי החשד, הרס"ר קיבל תמורת המידע שמסר אלפי דולרים. הוא הודה בחקירתו כי המניע שלו היה כספי. במסגרת החקירה נעצרו חמישה אזרחים, והמשטרה מחפשת אחר שניים אחרים.
עו"ד אמיר סלאמה, המייצג את הנגד, אמר ל-ynet כי הוא ומרשו מופתעים מאוד מהחשדות הכבדים שמצ"ח העלתה: "בכל מהלך הדיונים, שהיו עד עכשיו, כלל לא עלתה המילה 'חיזבאללה' ומדובר כאן בחריצת דין בצורה לא הוגנת. אמנם יש נגד מרשי חשדות לאירועים מסוימים, אך גם בהם הוא לא הודה ובוודאי שלא מדובר במסירת מידע לאויב".
עוד אמר הסנגור כי הנגד נזקק לטיפול רפואי, לאחר ששמע את החשדות המיוחסים לו: "מדובר באיש קבע שקיבל אות הצטיינות ביחידתו ואף היה מועמד לקידום. לכן נראה לי שהדברים יצאו מכלל פרופורציה".
עבירות דומות בעבר
מלבד הנגד, עצרה המשטרה במהלך חודש יוני חמישה חשודים, בהם האחים סלאח ועוסאמה ואכד מג'דיידה-מכר, ובני הדודים ג'לאל ושאדי גזאוי מראמה. כמו כן נעצר אמיר אבו יאמן, גם הוא מראמה. המשטרה מחפשת עדיין אחרי שני חשודים נוספים, סמי פרהוד מראמה ומוחמד טאעון מאעבלין שליד שפרעם.
חברי החוליה (צילום: משטרת ישראל)
ל-ynet נודע כי בני משפחת גזאוי ריצו בעבר עונשי מאסר ממושכים בשל עבירות דומות. בין השאר הואשם שאדי גזאוי, שהיה חבר ברשת הברחת סמים מלבנון, בראשה עמד סעד קמהוז, שנתפס ב-2002. על פי הפרסומים באותה תקופה, קיבלו ערבים ודרוזים תושבי הצפון מעין "זכיונות" להפצת סמים מחיזבאללה, תמורת מידע צבאי. הפרשה זכתה
אז לחשיפה, בין היתר משום שהיתה מעורבת בה גם יהודייה תושבת קריית-שמונה. גזאוי נשפט בגין חלקו בפרשה זו לשנתיים מאסר בפועל, והשתחרר מהכלא רק לפני כמה חודשים.
מפקד מרחב גליל במשטרה, תת ניצב מנחם חבר, אמר כי "הפרשה היא עוד שלב בפעילות עיקשת ולחימה בלתי מתפשרת בתחום הסמים שנותנת את אותותיה. מורגש יובש בתחום הסמים בישראל, אם כי הדרך עוד ארוכה במלחמה מול סוחרי הסמים".
היום הוגשה לבית המשפט "הצהרת תובע", בה נמסר כי בתוך כמה ימים יוגש לבית המשפט כתב אישום נגד החמישה, בגין קשירת קשר לביצוע הברחות סמים וניסיון להברחת סמים.
עו"ד באסל פלאח, המייצג את בני משפחת גזאוי ואת אבו יאמן, אמר ל-ynet כי החשודים מכחישים את המיוחס להם. "הם טוענים שאיש הצבא מעליל עליהם כדי להציל את עורו מהתיק שהוא מסובך בו, לאחר שכבר הודה בביצוע עבירות חמורות ביותר".