גרמניה: הפרלמנט בחר נשיא, מרקל הושפלה
הקנצלרית ניצבה בפני המבחן הפוליטי החשוב של כהונתה, אולם סדקים בקואליציה כפו על מרקל שלושה סיבובי הצבעה עד לניצחון מועמדהּ, כריסטיאן וולף, ובחירתו לתפקיד הנשיא. התקשורת הגרמנית כבר קבעה: "זה יום הסכינים הארוכות"
חברי פרלמנט בגרמניה בחרו היום (ד') בכריסטיאן וולף לתפקיד הנשיא בתום הצבעה דרמטית. המועמד שבחרה הקנצרלית, אנגלה מרקל, אמנם זכה לבסוף במינוי לתפקיד הטקסי, אך העובדה שנדרשו שלושה סיבובי הצבעה נתפסה כמכה פוליטית חמורה למנהיגה השמרנית.
הבחירות לנשיאות גרמניה הוכרזו בעקבות התפטרותו המפתיעה של הנשיא היוצא, הורסט קוהלר. היתה זו מכה נוספת למרקל הסובלת ממילא משלל בעיות: ביקורת ציבורית על הענקת סיוע גרמני ליוון, אובדן השליטה בבית העליון של הפרלמנט והתרסקות בתמיכה בממשלתה בסקרים.
מרקל הכריזה בגאווה שמועמד הקואליציה לנשיא הוא ראש ממשלת סקסוניה התחתונה, כריסטיאן וולף. אולם לקראת ההצבעה על מינויו בפרלמנט נראה היה שמרקל מתקשה לגרום לקואליציה בראשותה ליישר עימה קו. כך עלה שמו של נציג האופוזיציה יואכים גאוק, שזכה לדימוי של לוחם בשחיתות, כמועמד בעל סיכוי שזכה לתמיכת הסוציאל-דמוקרטים והירוקים.
הנשיא הגרמני נבחר בכינוס מיוחד של 1,244 מחוקקים פדראליים ומקומיים. לפי החוק במדינה, בשני סיבובי ההצבעה הראשונים זקוק המנצח לרוב מוחלט של יותר מ-50 אחוזים ואילו בסיבוב השלישי הוא יכול להסתפק ברוב רגיל. מרקל הבינה שמעמדהּ הפוליטי תלוי בניצחון בסיבוב הראשון, אולם מהר מאוד התברר שהיא בדרך לספוג השפלה.
סטירה לקנצלרית
ההצבעה בסיבוב הראשון חייבה את וולף לזכות ב-623 קולות בכינוס המחוקקים, כאשר הקואליציה של מרקל מונה 644 חברים. אולם כמה חברי פרלמנט סירבו לעמוד לצדה של הקנצלרית, ומועמדהּ זכה ב-600 קולות בלבד. גאוק זכה להישג מרשים עם 499 קולות, לרבות יותר מ-30 קולות מהקואליציה.
ההצבעה השנייה נערכה כעבור יותר משעה, והממשלה הפעילה לחץ על מאות חבריה, אולם גם הפעם זה לא עבד. וולף קיבל 615 קולות. היתה זו עלייה בהשוואה לסיבוב הראשון, אך היה זה פיגור של שמונה קולות. גאוק הסתפק הפעם ב-490 קולות.
בסיבוב השלישי והמכריע נראה שמרקל יותר רגועה, מאחר שהפעם וולף היה זקוק לרוב רגיל. בהצבעה האחרונה זכה המועמד השמרן לעוד יותר קולות מהסיבובים הקודמים - 625. גאוק זכה אף הוא להגדיל את כוחו עם 494
קולות, אחרי שפרנק רניקה, מועמד הימין הקיצוני, קרא לשלושת תומכיו להצביע לגאוק, על אף שהוא נציג השמאל. תמיכה זה לא שינתה את התוצאה הסופית, ומינויו של וולף לנשיא אושר באופן רשמי.
כלי התקשורת הגרמנים הכתירו את הליך ההצבעה כתבוסה צורמת לקצנלרית. העיתון "בילד" כינה זאת "סטירה גדולה" בעוד ש"דה צייט" קבע שזו "השפלה". העיתון "טאגס שפיגל" לקח זאת צעד קדימה וכתב: "זהו יום הסכינים הארוכות". היה זה ניסיון להעלות מן האוב דימויים מההיסטוריה האפלה של גרמניה ומאירועי "ליל הסכינים הארוכות".