ועדת טירקל תתחזק - מספר חבריה יישאר זהה?
השופט בדימוס טירקל דרש כי הוועדה בראשותו תוכל לזמן עדים וכי מספר חבריה יגדל. עם זאת, בהצעה שתובא בפני הממשלה - החלק השני כלל אינו מופיע
השופט יעקב טירקל דרש שני דברים בימים האחרונים: הרחבת סמכויות הוועדה שבראשותו והגדלת מספר חבריה. אולם, בהצעת ההחלטה שתובא בפני הממשלה ביום ראשון כלל לא מוזכרת הדרישה השנייה - הגדלת מספר חברי הוועדה, שאמורה לחקור את אירועי המשט לעזה.
המסמך שיובא לאישור השרים עוסק אך ורק בדרישה הראשונה - הרחבת סמכויות הוועדה לכאלה של ועדת בדיקה ממשלתית, מסוגה של ועדת וינוגרד שהוקמה אחרי מלחמת לבנון השנייה. הסעיפים המדוברים עוסקים בסמכויות הוועדה לזמן עדים, בחובתם של אלה להעיד ובהשבעתם.
בהצעה נכתב: "אף שלדעת הממשלה די היה בסמכויות ובהוראות שנקבעו בהחלטת הממשלה מיום 14 ביוני, כדי לאפשר לועדה למלא את תפקידה, הרי שבהתחשב בבקשת יו"ר הועדה מוצע לאשר לשר המשפטים להעניק לועדה את הסמכויות המבוקשות".
על פי הערכה, הסיבה שטירקל ביקש את הרחבת מספר החברים היא החשש שבהרכבה הנוכחי והמבוגר הוועדה תיראה מגוחכת. בוועדה חברים הפרופסור למשפט בינלאומי, שבתאי רוזן (93) - חתן פרס ישראל למדעי המשפט וחתן פרס האג למשפט בינלאומי - והאלוף (מיל') עמוס חורב (88), לשעבר נשיא הטכניון.
במסמך שיובא בפני שרי הממשלה נכתב גם, כי חברי ועדת טירקל לא יוכל לחקור את אנשי הצבא שנחקרו וייחקר במסגרת הצבא. "באשר לבדיקת הפעולות הצבאיות שננקטו לאכיפת הסגר הימי ביום 31 במאי 2010 נקבע כי אנשי הצבא וכוחות הביטחון האחרים, האמורים ליתן גרסתם לאירועים במסגרת התחקיר המבצעי, לא יזומנו להעיד בפני הוועדה".
עם זאת צוין כי הוועדה תקבל את המסמכים הדרושים לה ותוכל לבקש מראש צוות תחקיר המומחים שהוסמך על ידי הרמטכ"ל להעביר לעיונה את סיכומי התחקירים המבצעיים שבוצעו בעקבות האירוע. "עוד נקבע כי אם סברה הוועדה, לאחר עיון בסיכומי התחקירים, שקיים צורך בהעמקה או בהרחבה של התחקירים, הוועדה תוכל לבקש מראש צוות תחקיר המומחים להורות לעשות כן, ולהעביר לעיון הוועדה את סיכומי התחקירים שייאספו במסגרת זו", נכתב.