שתף קטע נבחר
 

אמריקן פאי פקאן

קלתית פריכה, פקאן קראנצ'י ומייפל מתוק-מתוק נפגשים לדייט במתכון קל ומהיר שמוליד את העוגה האמריקנית שאי אפשר לעמוד בפניה

פאי פקאן ומייפל

מתכון של שף דרור דוב, מסעדת "ורד הגליל"

 

המרכיבים לבצק פריך:

300 גרם קמח

300 גרם חמאה או מחמאה

1 ביצה

3 כפות סוכר

5 כפות מים קרים

למילוי:

5 ביצים

1 כוס סוכר

1/2 ק"ג אגוזי פקאן

1/2 כוס מייפל איכותי

1/2 כפית קינמון

1 כפית חמאה


פאי פקאן (צילום: לבנת דרייליך)

 

אופן ההכנה:

  1. מעבדים במעבד מזון את החמאה, הקמח, הביצה והסוכר עד שנוצר כדור. עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לשעה.
  2. מרדדים בתבנית פאי ואופים עד הזהבה ומקררים.
  3. מקציפים את הביצים והסוכר ומוספים מייפל, קינמון, חמאה ואגוזי פקאן.
  4. שופכים את התערובת על הקלתית האפויה ואופים 20 דקות בחום של 150 מעלות, מוציאים מהתנור ומצננים.

המלצה: מגישים עם גלידת וניל וסירופ מייפל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים