אמריקן פאי פקאן
קלתית פריכה, פקאן קראנצ'י ומייפל מתוק-מתוק נפגשים לדייט במתכון קל ומהיר שמוליד את העוגה האמריקנית שאי אפשר לעמוד בפניה
פאי פקאן ומייפל
מתכון של שף דרור דוב, מסעדת "ורד הגליל"
המרכיבים לבצק פריך:
300 גרם קמח
300 גרם חמאה או מחמאה
1 ביצה
3 כפות סוכר
5 כפות מים קרים
למילוי:
5 ביצים
1 כוס סוכר
1/2 ק"ג אגוזי פקאן
1/2 כוס מייפל איכותי
1/2 כפית קינמון
1 כפית חמאה
פאי פקאן (צילום: לבנת דרייליך)
אופן ההכנה:
- מעבדים במעבד מזון את החמאה, הקמח, הביצה והסוכר עד שנוצר כדור. עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לשעה.
- מרדדים בתבנית פאי ואופים עד הזהבה ומקררים.
- מקציפים את הביצים והסוכר ומוספים מייפל, קינמון, חמאה ואגוזי פקאן.
- שופכים את התערובת על הקלתית האפויה ואופים 20 דקות בחום של 150 מעלות, מוציאים מהתנור ומצננים.
המלצה: מגישים עם גלידת וניל וסירופ מייפל.



צילום: לבנת דרייליך
מומלצים