נעצר עוד בכיר מרצח העם ברואנדה; נותרו עשרה
הכומר לשעבר ז'אן-בוסקו אווינקינדי הדריך קבוצות של הרוצחים מבני ההוטו בזמן הטבח ב-1994. הוא אף שיכן נשים וילדים מבני הטוטסי בכנסייה שלו - ואז הורה להוציאם להורג
אחד המבוקשים המרכזיים בגין במעורבות ברצח העם ברואנדה ב-1994, שפרס בסך חמישה מיליון דולר היה תלוי על ראשו, נעצר באוגנדה - כך דיווחה היום (ו') המשטרה במדינה האפריקנית. כעת נותרו עוד עשרה מבוקשים בכירים בגין הפשעים נגד האנושות שבוצעו במדינה האפריקנית.
משפטי רצח העם - התפתחויות בשנה האחרונה:
- אלמנת הנשיא לשעבר נעצרה
- דף חדש ביחסים? נשיא צרפת ברואנדה
- מאסר עולם לעיתונאית שהסיתה לרצח עם
- נעצר הרוצח של "המלכה"
ז'אן-בוסקו אווינקינדי, שלפי החשדות נגדו היה מהאחראים לתכנון וביצוע הרציוחת ההמוניות של בני שבט הטוטסי - שכמיליון וחצי מהם קיפחו את חייהם - נעצר בגבול המדינה, אליה נכנס מקונגו השכנה. עיתון באוגנדה דיווח כי נכנס בשם הבדוי ז'אן אינשיטו, ותכנן לרכוש אדמה במדינה.
ניצולים מרצח העם. ארכיון (צילום: AP)
כתב מלחמה
ארץ חדשה
איתי אנגל
ב־1994 התרחשה השואה של רואנדה, כש־100 ימים של רצח עם הסתיימו ב־800 אלף הרוגים. איתי אנגל, שראה אז את שדה הדמים, חזר לשם לאחרונה ומצא משהו שאמור להיות אפשרי רק בשירים: שדה פרחים
"האנשים מאָרוּשָה (העיר בטנזניה בה נערכים עד היום משפטי פושעי המלחמה) עקבו אחריו", אמר אדוארד אוצ'ום, ראש מערכת התביעה הפלילית באוגנדה. "ברגע שנכנס לתוך אוגנדה, ב-26 או ב-27 ביוני, הם הודיעו לנו. עצרנו אותו ביום רביעי בעיר מברארה".
ב-2001 הוגש נגד אווינקינדי, בהעדרו, כתב אישום בבית הדין הבינלאומי העוסק ברואנדה בעבירות של רצח עם, קשירת קשר לביצוע רצח עם ופשעים נגד האנושות. הוא יועבר לרשות בית הדין בהקדם האפשרי. הוא היה אחד מ-11 בני אדם שעדיין מבוקשים על ידי בית הדין.
לפי כתב האישום נגדו, בזמן רצח העם היה אווינקינדי, בן 59, כומר בכנסייה סמוך לבירה קיגאלי, ושיתף פעולה עם ארגון פוליטי קיצוני בהסתה לרצח בני הטוטסי. בתחילת אפריל 1994, נכתב בכתב האישום, הדריך קבוצות של בני שבט ההוטו כיצד לרצוח את בני השבט היריב. זאת ועוד - הוא העניק מקלט בכנסייה שלו לנשים וילדים בני טוטסי, ואז הורה על הוצאתם להורג.
מחלקת המדינה האמריקנית, במסגרת תוכנית "גמול עבור צדק" שהיא מפעילה, הציעה פרס בסך חמישה מיליון דולר עבור כל מידע שיוביל למעצרו.
אווינקינדי. ניסה להשתקע באוגנדה בזהות בדויה
צילום: AFP
מומלצים