שתף קטע נבחר

 

קייטנות חמאס: בלי נשק, בלי תשלום, למען אסירים

70 אלף ילדים משתתפים ב-500 קייטנות ברצועת עזה. ועדה ובה בכירי חמאס מחליטה על התכנים, ולצד בילוי בחוף הים או בגן החיות לומדים הילדים על האסירים ומסגד אל-אקצה

פעילות לילדים בקיץ ללא תשלום. זה לא קורה בישראל - אלא ברצועת עזה: בסוף השבוע נפתח השלב השני של קייטנות הקיץ שמפעילה תנועת החמאס ברצועה. כ-70 אלף ילדים ובני-נוער נטלו ויטלו חלק בכ-500 קייטנות, שמחולקות לשלבים לפי גילאים.

 

בחמאס מייחסים לקייטנות חשיבות רבה. ועדה ובה בכירים בתנועה מנהלת את הקייטנות, מחליטה על התכנים ועוקבת אחר ההתפתחויות. בתנועה אומרים כי אין אימוני נשק במהלך הפעילות.

מאות מדריכים ומנהלי קייטנות הוכשרו במשך שבוע בקורסים שונים, כדי להנעים את זמנם של הילדים ולהעביר להם את המסרים המוכתבים מלמעלה.

 

בכל עיר, ישוב ומחנה נטלו חלק בכירי התנועה בטקס הפתיחה של הקייטנה. נראה כי האזורים השונים מתחרים ביניהם בגיוס המספר הרב ביותר של ילדים. קייטנה כזו נפתחה בסוף השבוע במחנה הפליטים ג'בליה. מאות ילדים צעדו ונשאו שלטים עליהם נכתב "חופש לאסירים שלנו" ו"מסגד אל-אקצה", וסיסמאות נגד המצור על הרצועה.


צועדים עם דגלי פלסטין

 

מאות מילדי הקייטנות השתתפו בעצרת מחאה מול מתקני חברת החשמל ברצועה, במחאה על השיבושים בזרם החשמל. ברפיח הפגינו ילדי הקייטנות נגד החלטת ממשלת צרפת להפסיק את שידורי תחנת הטלוויזיה של חמאס, המיועדים לאירופה, מלווין צרפתי.

 

"חינוכי, חברתי וספורטיבי"

אבו-איסלם כרמוט, אחד האחראים על הקייטנות של החמאס בצפון הרצועה הוא אחיו של עאמר כרמוט, מפקד פלוגות סלאח-א-דין, הזרוע הצבאית של ועדות ההתנגדות העממית

בצפון הרצועה - שחוסל בפברואר 2008 על ידי צה"ל. אבו-איסלם כרמוט אמר כי המטרות של הקייטנות הן חינוכיות, חברתיות וספורטיביות.

 

רוב הקייטנות מתקיימות בבתי-ספר. הילדים נלקחים בין היתר לימי כיף בחוף הים, בגני חיות, בחוות סוסים ובתוך מרכזי הקייטנות עצמם. כרמוט אמר כי המטרה של הקייטנות היא לבנות דור ילדים שיבין את הסוגיה הפלסטינית, שיידע את הסיבות למצור על עזה ושיפנים שקיים כיבוש: "אבל, יש לנו כמובן מטרה מרכזית נוספת והיא לנסות ולשקם את רוחם של הילדים, שנפגעה קשות בשנים האחרונות. אנחנו רוצים שהילדים יתפרקו, יהנו ויבלו".

 

כרמוט נדהם כאשר נשאל כמה משלמים הוריהם של הילדים עבור הקייטנה: "איזה כסף? על איזה מחיר אתם מדברים? איך אפשר לגבות כסף מעם שנמצא תחת מצור? הילדים ומשפחותיהם לא משלמים דבר. אנחנו מביאים אותם כדי שיהנו קצת ויבלו וגם יקבלו חינוך על ערכים נכונים. אף אחד לא מצפה שבצל המצב הילדים ישלמו כסף עבור הקייטנות האלו".

 

הוא הכחיש כי לילדים מועברים תכנים המעודדים אלימות ואמר כי טענה זו היא בגדר תעמולה ציונית: "אין שום תכנים קיצוניים ואין שום חינוך לאלימות. זהו שקר. כל המסרים שהילדים מקבלים הם מסרים חינוכיים וחברתיים".

 

עבד אל ואהב אל עוקול, תושב בית להיא, משתתף באחת הקייטנות, אמר שהוא בא לכייף ולעשות חיים עם החברים: "אנחנו באים כדי לזכור את מסגד אל אקצה וכדי לזכור את האסירים. אנחנו גם נבלה ונעשה כיף".

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אחת מקייטנות חמאס
כרמוט. איך אפשר לגבות כסף?
אל עוקול. לזכור את האסירים
מומלצים