הבורסה בתל אביב ננעלה בעליות שערים
מדד תל אביב 25 עלה ב-0.45%, מדד תל אביב 100 עלה ב-0.57% ומדד נדל"ן עלה ב-0.28%. מנגד, מדד תל טק ירד ב-0.15%. מניית שותפות חיפושי הנפט גלוב זינקה ב-15.2%
המסחר בבורסה בתל אביב ננעל היום (א') במגמה חיובית, למעט מדד התל טק. המסחר במהלך היום היה תנודתי ונע מעליות לירידות. זאת, למרות המגמה השלילית שנרשמה בסוף השבוע בוול סטריט. מחזור המסחר היה נמוך יחסית.
מדד תל אביב 25 עלה ב-0.45% ל-1,066.35 נקודות; מדד תל אביב 100 עלה ב-0.57% ל-992.23 נקודות; מדד נדל"ן עלה ב-0.28% ל-264.64 נקודות. מנגד, מדד תל טק ירד ב-0.15% ל-223.62 נקודות.
בשבוע שעבר ננעלה הבורסה המקומית בירידות שערים. בסיכום השבועי ירד מדד ת"א 25 ב-2.9%, ת"א 100 איבד 3.3%, מדד הביומד נפל ב-4.9%, הבנקים השילו 2.55% מערכם, מדד מניות הנדל"ן איבד 3% והמפסיד הגדול ביותר היה מדד התל דיב 20 שצלל ב-7.4%.
כלכלני בנק הפועלים כתבו בסקירה שפרסמו בסוף השבוע כי: "לא ניתן להתעלם מכך, שרמת הסיכון בשוק המניות המקומי נותרה גבוהה, בעיקר נוכח התנודתיות שנרשמת בשוקי המניות בעולם. לכך הצטרפו בימים האחרונים נתונים מאקרו כלכליים, שמצביעים על היחלשות במגמת הצמיחה של המשק הישראלי, לצד החולשה שמאפיינת זה זמן רב את אירופה בפרט, ואת הכלכלה הגלובלית בכלל.
עם זאת, ראוי לזכור כי הכלכלה הישראלית עודנה חזקה בהשוואה לעולם המערבי, עם שיעורי צמיחה טובים (3.6% ברבעון הראשון), התייצבות בשוק העבודה ושיפור בתוצאותיהן של חלק ניכר מהחברות הגדולות בבורסה.
"אנו סבורים כי מחיריהן של לא מעט מניות ירדו בחודשים האחרונים לרמות אטרקטיביות להשקעה, אולם הן עדיין צפויות לסבול מתנודתיות גבוהה בזמן הקרוב נוכח האווירה בשווקים הגלובליים", כתבו עוד כלכלני בנק הפועלים.
נתוני תעסוקה מאכזבים וירידה בנתוני ההזמנות ממפעלים לאחר שמונה חודשים רצופים של עלייה בנתון, העלו את חששות המשקיעים כי התאוששות הכלכלה האמריקאית בנסיגה, וגררו ביום שישי את המדדים המובילים בוול סטריט לירידות שערים.
עם נעילת המסחר ביום שישי מדד S&P 500 ירד ב-0.5% ל-1,023 נקודות ובסיכום שבועי איבד המדד 5%. מדד דאו ג'ונס נחלש ב- 0.5% ל-9,686 נקודות ונעל את השבוע הקודם ליום העצמאות האמריקאי הגרוע ביותר במונחי אחוזים מאז 1896 לאחר שהשלים ירידה שבועית של 4.5%. מדד נאסד"ק נחלש בשבוע החולף ב-5.9% לאחר שירד ביום שישי האחרון כחצי אחוז.
מניות במרכז
בעל השליטה בקבוצת דלק, יצחק תשובה, עונה לטענות של גורמים בלבנון על הבעלות על קידוח תמר ורישיון לוויתן. תשובה טוען כי גם בחלק הלבנוני של הים התיכון קיימים מאגרי גז, ומוכן לסייע ללבנונים למצוא את הגז "למען השלום".
קבוצת ברן דיווחה על חוזה חדש בהיקף 105 מיליון שקל. מניית החברה עלתה בכ-7%.
במגזר חיפושי הנפט, השותפות החדשה גלוב מושכת עניין מצד המשקיעים, ומנייתה עלתה בכ-15%. גם גבעות ולפידות חלץ בלטו במסחר - גבעות ירדה בכ-2.8% ומניית לפידות חלץ ירדה בכ-6%.
בסוף השבוע הגיבו יורם ויהודית ברוניצקי להאשמות שהפנו כלפיהם דורי סגל וחיים כצמן על כך שהניהול באורמת כושל ואמרו ל"כלכליסט":"צריך להיות תמים או טיפש כדי להאמין לכצמן".
חברת הביופרמצבטיקה קמהדע דיווחה ביום שישי כי קיבלה אישור לשיווק תרופה ביולוגית ייחודית ממינהל המזון והתרופות האמריקאי ה-FDA. מדובר בתרופת הדגל של קמהדע, תרופת ה-AAT בעירוי לטיפול במחלת החסר הגנטי באלפא 1 אנטיטריפסין, שתשווק תחת השם המסחרי "Glassia", בארה"ב. מניית החברה ירדה היום בכ-4.5%.
דלק אנרגיה גייסה בסוף השבוע אג"ח ב-410 מיליון שקל. בניגוד להנפקות אחרות בימים האחרונים, זו של דלק אנרגיה לא זכתה לביקושים ערים. החברה נעזרה בעיקר בחברות אחרות בקבוצת דלק, כדי להשלים את ההנפקה.