האם גרמניה תהיה אחרת? 10 הערות לרבעי הגמר
ההרכב של לאב מושתת על אלו שסיימו ב-2:2 מול אוהד לויטה וליאור ז'אן, אך נמצא מרחק נגיעה מהגביע. וגם: באלאק והחיוך, סוארס והיד, דונגה והטעויות ולוזון והשופטים
1) איפה הם היום. 12 באוקטובר 2007. הנבחרת הצעירה של ישראל מארחת את גרמניה במוקדמות יורו 2009 עד גיל 21. המשחק מסתיים בתוצאה 2:2. בהרכב של גרמניה פתחו מנואל נוייר וסמי חדיירה. שולבו כמחליפים: מסוט אוזיל וז'רום בואטנג. כן, 4 שחקני הרכב של הנבחרת החזקה ביותר במונדיאל הנוכחי צמחו מתוך הנבחרת הצעירה והיום הם שווים עשרות מיליוני אירו.
מה קרה לכוכבי ישראל מאותו משחק? האמת שלא הרבה. אוהד לויטה שיחק בהולנד, ליאור ז'אן חתם באזרבייג'אן ומאור בוזגלו עושה הגהות לבלוג של אביו. קצת על ההבדל בין מקצוענות לחובבנות.
2) חיוך של צביעות. הצלם במשחק של ארגנטינה נגד גרמניה, הירבה בתצלומי תקריב של מיכאל באלאק. הגרמני שעזב את צ'לסי לא הפסיק לחייך, אבל זה נראה כל כך מזויף. הקשר, שתמיד התאפיין בלוזריות, מביט מהצד בחבורה הגרמנית התוססת מגיעה הכי רחוק שאפשר, ועוד בלעדיו. עם יד על הלב, קשה לדמיין את גרמניה התקפית ותוססת כל כך עם באלאק בהרכב - דורש שכל כדור יעבור דרכו ותוקע את משחק ההתקפה.
3) ועכשיו, להיות קצת גרמניה הישנה. ב-2006 הנבחרת הגרמנית הציגה את הכדורגל הכי שמח ועפה בחצי הגמר לאחר הפסד בהארכה לאיטליה. גם ביורו 2008 היה כיף לראות את הכדורגל הגרמני, אולם החגיגה נגמרה בהפסד בגמר לספרד. עכשיו מגיעה אותה ספרד (מינוס הכדורגל המטריף אך חזקה מנטלית), ותנסה לעצור את הגרמנים.
בלי תומאס מולר, יצטרך יואכים לב למצוא שחקן שישלים את מירוסלב קלוזה, ויעזור לו לעבור את רונאלדו בטבלת מלך שערי המונדיאל של כל הזמנים. לא תזיק קצת גרמניה הישנה, זו שלא משנה מה קורה, בסוף היא מנצחת ועולה לשלב הבא.
4) הלך נגד הרוח. קרלוס דונגה הלך נגד הרוח הברזילאית. הוא לקח איתו לדרום אפריקה נבחרת שבסגל שלה יש חלוץ אמיתי אחד, בנה על ההגנה והקישור האחורי החזקים, וקיווה לקבל את קאקה ורוביניו בכושר שיא. את רונאלדיניו הוא השאיר בחוץ וזו היתה הטעות הקשה ביותר. אלאנו, שהיה ממצטייני ברזיל בשלב המוקדם נפצע, ויצר חור בעמדה היצירתית בקישור. החור הזה הורגש היטב במהלך ההפסד להולנד.
נכון שפליפה מלו רשם בישול גאוני לרוביניו, אבל אותו מלו איבד את הראש וגם את המשחק. הכדורגל הברזילאי יהיה לנצח מושתת על יצירתיות והתקפיות, אחרת אין לו תוחלת. הזכייה ב-94' שהתבססה על כדורגל מבוקר, היתה היוצא מהכלל שלא העיד על הכלל.
5) עף ברוח. ליאו מסי הגיע למונדיאל הזה עם שק ענק של ציפיות. ההשוואה לדייגו והיכולת הפנומנלית בעונה החולפת בברצלונה, הרימו את הפרעוש האטומי לרמת ציפיות שממנה אפשר היה רק להתרסק ולחטוף ביקורת קטלנית. ההשוואות לדייגו יימשכו לפחות עד ברזיל 2014, אז יהיה מסי בגיל דומה לזה שבו לקח דייגו את הנבחרת על הכתפיים (והידיים) כל הדרך אל התואר.
מסי סגר שלושה שבועות מחרידים מבחינתו, עם אפס שערים ובישול אחד בלבד. המאמן הבא של נבחרת ארגנטינה יצטרך להתאים את שיטת המשחק של הנבחרת לכישרון שיש למסי ברגליים, או לנסות לשכנע את צ'אבי ופדרו לעבור לשחק בנבחרת ארגנטינה.
6) לא כדאי להיות שחצן. דייגו מראדונה חוזר הביתה אחרי טורניר סביר, שהסתיים במפלה צורבת. גם אם הוא לא ימשיך כמאמן ארגנטינה, ראוי שילמד להיות קצת יותר צנוע ולכבד את שחקני היריבה. להתגרות בבסטיאן שוויינשטייגר (המצטיין במשחק) יומיים לפני המפגש בקייפטאון, זו הטעות הכי בסיסית שמאמן יכול לעשות. המסר שעבר לשחקנים מהזלזול הזה חירב לאלביסלסטה את המשחק.
7) הקשר הטוב בעולם. מסי? קאקה? ווסלי סניידר הוא הקשר הטוב בעולם כיום. המנוע של הנבחרת ההולנדית, הברק בתוך הכדורגל האפור של נבחרת האורנג'. 4 שערים, בישולים, וניווט מוחלט של המשחק. ולא פחות חשוב מזה - בניגוד לטורנירים קודמים, הוא גם מפגין שליטה מצוינת בכעסים ולא משחק אותה נעלב מכל דבר. עוד קצת שקט נפשי, והולנד יכולה להניף גביע היסטורי.
8) השוואה מופרכת. אחרי שלואיס סוארס הרחיק כדור ביד והורחק מול גאנה, הישוו את המעשה שלו ל"יד האלוהים" של מראדונה ב-86 מול אנגליה, ואין
השוואה מופרכת מזו. אז, מראדונה כבש שער לא חוקי שנסתר מעיניו של השופט, אושר והעלה את הארגנטינים לחצי גמר המונדיאל. כאן, המעשה הנואש היה גלוי לכל עין, גרם להרחקתו בכרטיס אדום ולפנדל עבור גאנה. כל הקלפים היו בידיו של אסמואה ג'יאן שהחמיץ. סוארס ירצה את עונשו מול הולנד, ואם אורוגוואי תדהים ותעלה לגמר, סוארס יהיה שם.
9) יש דייגו בחצי הגמר. דייגו פורלאן הוא אחד מסימני השאלה הגדולים ביותר של השנים האחרונות. מצד אחד, הוא נתן עונה מופלאה באתלטיקו מדריד ובמונדיאל הנוכחי. מצד שני, כששיחק בקבוצה גדולה כמו מנצ'סטר יונייטד, הוא החטיא בסיטונות. אחרי הטורניר הזה הוא צריך למצוא לעצמו מועדון גדול יותר מאתלטיקו, כדי להוכיח שהוא באמת אחד החלוצים הטובים בעולם.
10) שאפו לשופטים. אחרי מפגני האימים בשמינית הגמר, העבירו שופטי המונדיאל את רבע הגמר בצורה כמעט מופתית, ללא טעויות דרמטיות שהשפיעו על תוצאת המשחק. ואם במחמאות עסקינן, השופט האוזבקי רשאן אירמטוב, התגלה כשופט הטוב ביותר בטורניר. אבי לוזון, כדאי שתברר מה התוכניות של אירמטוב במאי 2011, לקראת משחקי ההכרעה בליגת העל.