ברוש לשנה נוספת כנשיא התאחדות התעשיינים
ברוב מוחץ של 196 תומכים לעומת 27 מתנגדים ושני נמנעים הוחלט כי שרגא ברוש יאריך את כהונתו כנשיא התאחדות התעשיינים בשנה נוספת. האיש שפיתח שותפות אינטרסים עם עופר עיני ובצוותא עימו ועם שר האוצר מנהל את המשק מה"שולחן העגול", ימשיך לכהן עד 2012
נשיא התאחדות התעשיינים, שרגא ברוש, יאריך את כהונתו בשנת 2011 עד שנת 2012, כך החליטה היום (א') ההתאחדות ברוב מוחץ של 196 תומכים לעומת 27 מתנגדים ושני נמנעים.
ברוש, המשמש בתפקיד מאז שנת 2005, מילא כבר שתי קדנציות – מינואר 2005 עד ינואר 2008, והקדנציה הנוכחית האמורה להסתיים בינואר 2011. ברוש אמר ל-ynet: "זה תפקיד שוחק ואני מת כבר לפרוש ממנו, אבל נעתרתי לבקשתם של תעשיינים רבים, כולל כל המועמדים להחליף אותי ונשיאים לשעבר של ההתאחדות, שאעריך את כהונתי בשנה נוספת. זאת, כיוון שאנחנו חיים בתקופה אתגרית בזמן משבר כלכלי בעולם ולא עוצרים את הרכב באמצע העלייה".
התאחדות התעשיינים היא הארגון המעסיקים החזק בישראל, ומייצג את מרבית המפעלים הגדולים במדינה. נשיא ההתאחדות משמש לרוב גם כיו"ר לשכת התיאום של הארגונים הכלכליים, המייצגת את כל שאר ארגוני המעסיקים.
ברוש החליף בתפקיד את עודד טירה, שהיה מקורב לבנימין נתניהו בזמן שזה שימש כשר האוצר, ותמך בהתלהבות ברפורמות הכלכליות שהוביל נתניהו ובכך נקלע לעימות חזיתי עם מי ששימש כיו"ר ההסתדרות, עמיר פרץ. ברוש, לעומת טירה, הוא פרגמטיסט שדוגל בפשרות. הוא נבחר בתקופה בה עופר עיני המתון החליף את פרץ המיליטנטי כיו"ר ההסתדרות.
ברוש ועיני פיתחו ביניהם שותפות אינטרסים וידידות אישית שהפכו את שני הארגונים לקואליציה שיש לה כמעט אינטרס אחיד. ברוש סייע לעיני בקידום מאבקי עובדים מול הממשלה, ואילו עיני תמך בעקביות בפעילות הלוביסטית של התעשיינים.
הקואליציה בין ברוש לעיני הובילה את ברוש לעימות מול נשיא איגוד לשכות המסחר אוריאל לין, שתמך בקו הקשה יותר של העבר, עימות שברוש יצא ממנו וידו על העליונה כאשר לין הוציא את איגוד לשכות המסחר מלשכת התיאום של הארגונים.
ברוש ועיני הקימו יחד עם האוצר את פורום ה"שולחן העגול", שמקדם פעילות חקיקתית משותפת ומגבש הסכמים בנושאים כלכליים יחד עם פקידים בכירים בממשלה ומעורב גם בגיבוש תקציב המדינה וחוק ההסדרים. למרות שברוש הוא פעיל ליכוד בעברו, ואף שימש כסגן ראש עיריית רמת גן מטעם הליכוד, הרי שהקואליציה שלו עם עיני קרבה אותו למפלגת העבודה ולאהוד ברק.
ברוש ועיני התעמתו עם שר האוצר הקודם רוני בראון, שסרב לדרישות רבות של התעשיינים וההסתדרות גם יחד, והוביל קו פאסיבי מדי לדעתם בהתמודדות עם המשבר הכלכלי. הממשלה הנוכחית, לעומת זאת, משתפת איתם פעולה בנושאים רבים ויש הטוענים שהם למעשה שולטים במשק בפועל.
בין המועמדים העיקריים להחליף את ברוש ב-2012 נמצאים מנכ"ל קוקה קולה, רוני קוברובסקי, ונשיא פרוטרום, אור יהודאי. השניים, וכן הנשיאים לשעבר טירה ודן פרופר, תמכו בהארכת כהונתו של ברוש.
עוד שנה אחת
צילום: גיל יוחנן
מומלצים