שתף קטע נבחר
 

אכילת סושי - לא לבעלי מערכת חיסונית לקויה

נשים בהריון, ילדים קטנים, חולים אונקולוגיים ובעלי מערכת חיסונית לקויה. חיידק הליסטריה, המצוי גם בסושי, הוא שמונע מקבוצות רבות באוכלוסיה לאכול סושי

לנשים החל מתחילת ההריון, לילדים קטנים, לקשישים ולאנשים בעלי מערכת חיסונית לקויה כמו חולי איידס, אנשים שמקבלים טיפולים כימותרפיים או מי שמטופלים בסטרואידים, חולי דיאליזה וחולים אונקולוגיים, מומלץ להימנע מסושי - אומרת טובה אברמוביץ‭,'‬ הדיאטנית הראשית של שירותי הבריאות של קופת חולים לאומית. וזאת דווקא בגלל חיידק הליסטריה.

 

אמנם בבדיקות שערכנו לא נמצא ליסטריה בסושי, אבל יש להביא בחשבון שלא מדובר במדגם גדול מספיק כדי להרגיע את קבוצת האנשים הרגישים. חיידק הליסטריה נמצא בעבר בסושי בארץ ובעולם. מדובר בחיידק קשה שעלול לגרום לדלקת קרום המוח ואף למוות באוכלוסיות רגישות של קשישים, ילדים קטנים וחולים. הוא עלול לגרום גם להפלות ולפגיעה בעובר. די במנה אחת נגועה כדי להשפיע על אדם רגיש.

 

כספית? לא בסושי בישראל

ומה על הכספית, מתכת רעילה שזכתה לפרסום רב כמזוהה עם סושי, ובמיוחד זה המוכן מטונה? דווקא הכספית מדאיגה פחות את אברמוביץ‭.'‬ במספר בדיקות שנערכו במסעדות סושי בארה"ב נמצאו חריגות כספית, אך בבדיקות מקבילות שנערכו בישראל הן לא נמצאו.

 

המלצות שהאף.די.איי (מינהל המזון והתרופות האמריקאי) מכין כבר שנים דווקא דוגלות בכך שנשים הרות יאכלו שתי מנות שבועיות של דגים – ודווקא טונה בהירה וסלמון - כמקור טוב לחומצות אומגה 3 המסייעת להתפתחות העובר. טיוטת ההמלצות מעוררת מחלוקת, שטרם הגיע לפתרונה.

 

אז מה עושים?

לכל הנמנים עם האוכלוסיות הרגישות מומלץ לאכול סושי על בסיס דג צלוי או סושי צמחוני. בכל מקרה, לאף אחד לא מומלץ להגזים בסושי. זכרו, הסושי נחשב גם מאכל עתיר נתרן (מלח) - עוד רכיב שיש לצרוך במשורה.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים