אכזבה בצרפת: איפה איפה איפה העוגה?
זה סופה (כנראה) של כל עוגה: עוגה מיוחדת שהוצגה ברחוב בפריז לקראת התמודדות על תואר העוגה הגבוהה ביותר בעולם, הספיקה לעמוד בקושי יום בטרם החלה לנזול ולהתפרק. שואלים את עצמכם מי אחראי למחדל? האם מדובר בעובד רשלן או צופה רעב במיוחד שכירסם את יסודות העוגה?
ובכן, מסתבר שאיש אינו אשם, זאת אומרת לפחות לא מישהו שאפשר לבוא אליו בטענות. טמפרטורות של יותר מ-30 מעלות שפקדו את הבירה הצרפתית במהלך סוף השבוע, הן שגרמו לכך להעוגה התרככה והפכה לבלתי יציבה.
השרב שבר את העוגה (צילום: AFP)
השף ג'יל סטסרט והאדריכל ז'אן בוסבייל - שעמדו בראש צוות של טבחים, ארכיטקטים והמנדסים - נאלצו לגנוז את חלומם לקבוע את השיא לאחר שעוגתם דמתה יותר למגדל פיזה.
בימיה הטובים התנשאה העוגה, שזכתה לכינוי "מגדל ללא רעב", לגובה של 7.82 מטרים והורכבה מלבנים שהיו בעצם עוגות בפני עצמן.
היא היתה אמורה להיות מוצגת לציבור במשך ארבעה ימים, עד שהנציג מטעם ספר השיאים היה אמור להגיע ולמדוד אותה.
רוצים להכין גם אתם? הנה המתכון: 628 קילו קמח, 350 ביצים, 18 קילו חמאה יספיקו לכם כדי לבנות את הלבנים. במחשבה שנייה - מזג האוויר הישראלי אינו מבטיח טובות גם לכם. בהצלחה!