השחקן החדש במלחמות הפשע בנתניה: קראג'ה
במשטרה מאשרים: המשפחה שהוגלתה מרמלה לצפון ומתמחה בסחיטה וסמים, פתחה סניף בעיר היהלומים, והחלה להתגושש עם המשפחות המקומיות. גורם בעיר: הם מעורבים במסעדה הצמודה ל"בת האיכר" של משפחת אבוטבול, שהוצתה שלשום
עוד "בשורות" לתושבי נתניה. עד לאחרונה "התגאתה" העיר בשתי משפחות פשע בולטות: שירזי ואבוטבול. כעת, כך מתברר, חנך ארגון פשע ידוע נוסף את הסניף הנתנייתי שלו - משפחת קראג'ה. במשטרה מאשרים שהארגון, שמוצאו ברמלה אך אנשיו מתגוררים כיום בצפון, הצטרף למלחמת משפחות הפשע בעיר.
גורם בכיר במשטרה אמר ל-ynet שבנתניה מתנהלת בימים אלה מלחמת חיסול חשבונות בין שלושת ארגוני הפשיעה, שמסכנת את שלום הציבור.
במשטרה בודקים אם ארגון קראג'ה הוא שעומד מאחורי הצתת המסעדות של רשת "טאבון בת האיכר" של משפחת אבוטבול בסוף השבוע - או שמא דווקא ארגון שירזי, הוותיק יותר בעיר.
משפחת קראג'ה, במוצאה מהכפר ג'ואריש ברמלה, עלתה לכותרות לפני שנים בעקבות הסכסוך העקוב מדם עם משפחת ג'רושי, שגבה קורבנות רבים. בסופו של דבר, בעידוד המשטרה, הוחלט על "הפרדת כוחות" - והחמולה כולה "הוגלתה" ליישוב חריש שבוואדי ערה. על פי המידע המודיעיני שברשות המשטרה, תחומי ההתמחות של הארגון הם סחיטת דמי חסות וסחר בנשק וסמים. בשנה האחרונה הואשם אחד מבני המשפחה במעורבות בפרשת הברחת הקוקאין "כוכב הצפון".
לא עמדו בהתחייבות לאבטח את המסעדות
בתוך כך, קיבלו היום בעלי רשת "בת האיכר" את צווי הסגירה שהוציאה המשטרה בעקבות הצתת שלוש המסעדות והשלכת רימון הלם על סניף נוסף. בצו, שחתום על ידי מפקד משטרת נתניה, ניצב-משנה עמי אשד, מפורטים האירועים האחרונים. "אירועים אלו הינם המשך לסדרת אירועים פליליים ברשת המסעדות, במסגרת 'חיסולי חשבונות' בין משפחות הפשע בעיר נתניה", כתב נצ"מ אשד בצו. "אחת המשפחות המעורבות מחזיקה בבעלות רשת מסעדות 'בית האיכר'".
זה מה שנשאר מ"בת האיכר" אחרי ההצתה בסוף השבוע (צילום: עידו ארז)
בהמשך הצו מפורטים אירועים פליליים שאירעו ברשת המסעדות בעבר, שהבולט שבהם הוא נסיון החיסול של צ'ארלי אבוטבול בספטמבר 2008 במסעדה באזור התעשייה, בזמן שהייתה הומה אדם.
אבוטבול נפצע אנוש, ושלושה אזרחים תמימים נפצעו קל-בינוני. עוד מוזכרים שלושת מקרי השלכת רימוני ההלם לעבר שתי המסעדות בעיר באפריל 2009.
בעקבות האירועים ב-2009 הוצא צו סגירה לרשת, אך הוא הוסר לאחר שבעליה עמדו בתנאי האבטחה שדרשה מהם הפרקליטות, במסגרת הסדר שאושר על ידי בית המשפט. כעת כותב נצ"מ אשד בצו כי הרשת לא עמדה בהתחייבות לאבטח את סניפיה, ובכך הפרה באופן בוטה את החלטת בית המשפט. ל-ynet נודע כי בלילה שבו הוצתו המסעדות בסוף השבוע, אכן לא היו מאבטחים במקום, כפי שנדרש וסוכם. אמנם סניפי הרשת סגורים בשבתות וחגים, אך הסדרי האבטחה שסוכמו חייבו את הרשת להחזיק במקום מאבטחים גם כשהמסעדה סגורה.
''החלטתי זו התקבלה לאחר רצף האירועים הפליליים ברשת והישנותם, חומרתם והסכנה הכרוכה בהם לבטחון הציבור", מוסיף נצ"מ אשד. "לא נעלמה מעיניי הפגיעה הכלכלית בבעלי הרשת, אך כידוע, חופש העיסוק אינו זכות מוחלטת, וכנגדה קיים האינטרס של בטחון הציבור, שעומד בסכנה מול הישארות העסקים פתוחים".
"אם כבר 'בת האיכר' - אז למה לא 'בית השייח'"?
תוקפו של צו הסגירה הוא 30 יום. עו''ד ניסן שריפי, שייצג את הרשת גם בעניין צו הסגירה שהוצא בעבר, אמר היום כי "נלמד את הצו ונחליט בהמשך אם לערער עליו".
זו לצד זו: "טאבון בת האיכר" ו"בית השייח" (צילום: עידו ארז)
בינתיים, מספק גורם בעיר קצה חוט בעניין ההצתות, והקשר האפשרי שלהן למשפחת קראג'ה: "יש לקראג'ה מעורבות בבית המאפה ומסעדת 'בית השייח' באזור התעשיה הישן, שצמודה למסעדת 'בת האיכר'". הוא מזכיר כי גם במסעדה זו כבר היה נסיון חיסול, במרס 2008 (שלושה פצועים, בהם בן 17), ומוסיף כי המקום גם הוצת פעם.
"במשטרה יודעים שארגון קראג'ה מעורב היום ב'בית השייח' - אז אם מוצאים צו סגירה ל'בת האיכר', למה לא מוצאים גם ל'בית השייח'? הציבור שמגיע ל'בית השייח' לא חשוב? הדם שלו לא אדום מספיק?".
ובכלל, נראה שהצתת בתי עסק בנתניה היא עסק הפכפך. לפני שנים רבות, כשמשפחת אבוטבול הייתה בשיא תהילתה בתחום הפשיעה בנתניה ופתחה את הסניף הראשון של "בת האיכר", היה במרכז העיר רצף הצתות של בתי מאפה, שאחריו נסגר חלקם הגדול. מעולם לא הוכח שמישהו ממשפחת אבוטבול עומד מאחורי ההצתות האלו, אבל לדברי אותו גורם בעיר, "צחוק הגורל, שמה שקרה אז לבתי המאפה המתחרים, קורה היום לעסקים של משפחת אבוטבול".