קפה עם קאמל: הגרסה האמיתית
תעזבו את גבינות העזים, תשכחו מחלב כבשים - הדבר הבא בשוק מזון הבריאות הוא חלב נאקות. בדובאי מתכננים לשכנע את האירופאים שהחלב שמייצרת "ספינת המדבר" הוא הדבר הכי בריא בשטח
חיה שמפורסמת בשל ריח רע מהפה וחיוך מעוות היא לא בדיוק מקור מזון שהייתם רוצים לפגוש על שולחנכם, אבל יזמים מאיחוד האמירויות הערביות טוענים שחלב נאקות הוא כמעט כמו חלב אם.
שלא כמו חלב מפרה הגורם לתגובות אלרגיות אצל אנשים רגישים, אנשים הסובלים מרגישות לחלב יכולים לשתות את משקה הגמלים ללא כל חשש. כמו כן, "חלב נאקה מכיל בתוכו אינסולין, הורמון המווסת את רמת סוכר בדם", אומר אולריך וורני, מנהל המעבדות למחקר וטרינרי בדובאי.
עם טעם דומה וגם מראה זהה לחלב פרה, מוסיף וורני, הרכבו של חלב הנאקות קרוב מאד לזה של חלב אם, ומהווה בחירה בריאה יותר מחלב פרה. בנוסף, חלב נאקות מכיל אחוזים גבוהים של ויטמין C, לכן הוא מהווה כבר שנים ארוכות, חלק חשוב מתזונתם של הבדואים החיים במדבר וסובלים מחוסר בירקות ופירות.
הוועדה האירופאית אישרה לאחרונה תכניות לשימוש בחלב נאקות, ותשלח פאנל מומחים מטעמה כדי לבחון שתי חוות באיחוד האמירויות המייצרות חלב נאקות אשר מוצריהן נמכרים ברוב חנויות המצרכים באזור - תחת המותגים Camelait ו-Camelicious.
וורני צופה שהוועדה האירופאית תאשר הפצה, ושיווק חלב הנאקות יחל כבר בשנה הבאה לשווקי ארה"ב וקנדה, כמו גם סין והונג-קונג. אבל ישנם כמה חסרונות, מחיר ליטר חלב נאקות יהיה יקר יותר מזה של חלב הפרה. כמו כן, פרות מייצרות יותר חלב מגמלים, בהפרש של 50 ליטר ליום. יחד עם זאת, וורני, המשוייך לאחת מהחוות באמירויות, טוען כי אחת הסיבות להבדלים המשמעותיים הוא שתנובת הפרות פותחה במשך שנים ארוכות, בעוד שבגזרת חלב הגמלים רק בשנים האחרונות החלו בניסיונות ייצור של חלב נאקות משובח ובכמויות גדולות. כך שיקח זמן עד שאפשר יהיה לצמצם פערים.
נכון לעתה ייצור חלב הנאקות באחת החוות מגיע ל-5,000 ליטר ביום, פחות מאחוז אחד מהצריכה האירופאית היומית של חלב. "לעת עתה", אומר וורני, "החוות באמירויות יכולות לייצר כמויות המספיקות לחנויות בריאות מיוחדות. אם החלב אכן יגיע אל השוק האירופאי, הוא מוסיף, צרכנים יוכלו ליהנות גם משוקולד, גבינות וגלידות מחלב נאקות".