שתף קטע נבחר
 

3 הפתעות עם ירקות

השילוב של ירקות ושמן זית עובד מצוין לא רק בסלט ערבי. השף יואב בלימן מציג 3 מתכונים פשוטים אך מנצחים שכוללים מעט מרכיבים ומעט מאוד עבודה: סלט עגבניות, כוסברה ובצל; תחתיות ארטישוק בטימין; ושעועית וברוקולי מאודים בשמן זית

סלט עגבניות חצוף

מתכון של השף יואב בלימן, באדיבות "עץ הזית"

 

המרכיבים:

4 עגבניות טריות

צרור קטן של כוסברה

1 בצל סגול

4 כפות שמן זית

מיץ מ-1 לימון

מלח ופלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה:
  1. חותכים את העגבניות לפלחים, קוצצים את הכוסברה דק, פורסים את הבצל ומערבבים בעדינות.
  2. מתבלים בכמות נדיבה של שמן זית, מוסיפים מיץ לימון, מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם - ומערבבים היטב. מגישים מייד.


(צילום: דניאל לילה)

  

ארטישוק בשמן זית

המנה טעימה חמה או קרה. מתכון של השף יואב בלימן, באדיבות "עץ הזית"

 

המרכיבים:

1/4 שמן זית

2 שיני שום

10 תחתיות ארטישוק חצויות

עלים מצרור טימין

מלח ופלפל

 

אופן ההכנה:
  1. מחממים במחבת כמות נדיבה של שמן זית, ומוסיפים את שיני השום, תחתיות הארטישוק ועלי טימין. מטגנים עד שתחתיות הארטישוק מקבלות צבע.
  2. מוסיפים מיץ לימון, פלפל ומלח לפי הטעם. מוסיפים למחבת כ-2 כוסות מים ומבשלים כ-40 דקות.
  3. מוציאים את תחתיות הארטישוק. מזליפים עליהן שמן זית, וזורים מלח ופלפל.


(צילום: דניאל לילה)

 

ירקות מאודים בשמן זית

תוספת נפלאה ובריאה לכל ארוחה. מתכון של השף יואב בלימן, באדיבות "עץ הזית"

 

המרכיבים:

250 גרם שעועית ירוקה

1 ראש ברוקולי, מופרד לפרחים

4 שיני שום פרוסות

צרור קטן של ענפי מרווה וטימין

מלח ופלפל

שמן זית

 

אופן ההכנה:
  1. מערבבים בקערה את השעועית, הברוקולי, שיני השום, המרווה והטימין.
  2. מוסיפים מלח ופלפל וכמות נדיבה של שמן זית ומערבבים היטב.
  3. מעבירים לתבנית משומנת קלות ואופים כ-25 דקות בתנור שחומם ל-200 מעלות.


(צילום: דניאל לילה)

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים