3 הפתעות עם ירקות
השילוב של ירקות ושמן זית עובד מצוין לא רק בסלט ערבי. השף יואב בלימן מציג 3 מתכונים פשוטים אך מנצחים שכוללים מעט מרכיבים ומעט מאוד עבודה: סלט עגבניות, כוסברה ובצל; תחתיות ארטישוק בטימין; ושעועית וברוקולי מאודים בשמן זית
סלט עגבניות חצוף
מתכון של השף יואב בלימן, באדיבות "עץ הזית"
המרכיבים:
4 עגבניות טריות
צרור קטן של כוסברה
1 בצל סגול
4 כפות שמן זית
מיץ מ-1 לימון
מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
- חותכים את העגבניות לפלחים, קוצצים את הכוסברה דק, פורסים את הבצל ומערבבים בעדינות.
- מתבלים בכמות נדיבה של שמן זית, מוסיפים מיץ לימון, מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם - ומערבבים היטב. מגישים מייד.
(צילום: דניאל לילה)
ארטישוק בשמן זית
המנה טעימה חמה או קרה. מתכון של השף יואב בלימן, באדיבות "עץ הזית"
המרכיבים:
1/4 שמן זית
2 שיני שום
10 תחתיות ארטישוק חצויות
עלים מצרור טימין
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
- מחממים במחבת כמות נדיבה של שמן זית, ומוסיפים את שיני השום, תחתיות הארטישוק ועלי טימין. מטגנים עד שתחתיות הארטישוק מקבלות צבע.
- מוסיפים מיץ לימון, פלפל ומלח לפי הטעם. מוסיפים למחבת כ-2 כוסות מים ומבשלים כ-40 דקות.
- מוציאים את תחתיות הארטישוק. מזליפים עליהן שמן זית, וזורים מלח ופלפל.
(צילום: דניאל לילה)
ירקות מאודים בשמן זית
תוספת נפלאה ובריאה לכל ארוחה. מתכון של השף יואב בלימן, באדיבות "עץ הזית"
המרכיבים:
250 גרם שעועית ירוקה
1 ראש ברוקולי, מופרד לפרחים
4 שיני שום פרוסות
צרור קטן של ענפי מרווה וטימין
מלח ופלפל
שמן זית
אופן ההכנה:
- מערבבים בקערה את השעועית, הברוקולי, שיני השום, המרווה והטימין.
- מוסיפים מלח ופלפל וכמות נדיבה של שמן זית ומערבבים היטב.
- מעבירים לתבנית משומנת קלות ואופים כ-25 דקות בתנור שחומם ל-200 מעלות.
(צילום: דניאל לילה)
צילום: Index Open
מומלצים