שתף קטע נבחר
 

"הפחתת שכרו של יונס תועיל רק לבעלי השליטה"

יו"ר חבר הנאמנים של המכללה למנהל סבור שחשיפת שכרם של חמשת בעלי השכר הגבוה בחברות הציבוריות תרמה לעלייה החדה בהם: "כולם רואים את מה שהאחר מרוויח בחברה המתחרה, ודורשים העלאות שכר"

"האם מישהו מהזועקים להפחתות השכר חושב באמת שאם יופחת שכרו של מנכ"ל בנק המזרחי, אלי יונס  - הסכום שיופחת יחולק לציבור? הרי הוא יגיע ברובו לבעלי השליטה - ובודאי שלא לכך הם מכוונים". כך אמר אתמול (ב') עו"ד יהודה רוה, בכנס בנושא "תפקיד ותפקוד דירקטורים בישראל", בבית הספר למינהל עסקים, המסלול האקדמי המכללה למינהל.

 

 

לדברי רוה, העוסק בתחום דיני החברות והמשפט המסחרי שמכהן גם כיו"ר חבר הנאמנים של המכללה למנהל, "בתקשורת פרסמו לא אחת ניתוח נכון לפיו שכר הבכירים הולך ועולה בשנים האחרונות - אבל אף אחד לא שואל למה זה קרה? התשובה שלי היא שדווקא עודף החשיפה של משכורות הבכירים, תורמת לכך.

 

"תיקון חוק ניירות ערך מ-1987 שחייב חברות ציבוריות לדווח על פרטי השכר של חמשת הבכירים בחברה, שיש בו יותר פופוליזם ומציצנות מאשר תועלת, הוא אחד הגורמים המשמעותיים שתרמו לדרישות השכר הגבוהות - כולם רואים את מה שהאחר מרוויח בחברה המתחרה. ודורשים העלאות שכר בהתאמה, או שלא בהתאמה".

 

עוד ציין רווה, כי "בעקבות הפרסומים המתרכזים קודם כל בשורת השכר, שכחו להתעסק עם הדבר החשוב ביותר והוא: ביצועי החברות, התמודדותם העסקית והשאת הרווחים שלהם לבעלי מניותיהם בבנק המזרחי. בניתוח תוצאות הבנק, בעיקר ברבעונים האחרונים, ברור כי נעשתה שם עבודה יוצאת מן הכלל, והרווחיות היתה בהתאם וזה הדבר החשוב לבעלי המניות, ולא רק לאלה ששייכים לקבוצת השליטה". 

 

רוה הוסיף, כי "במקום להגביר את הרגולציה - המוגברת ביותר כבר עתה, אולי צריך להסביר לציבור למחזיקי המניות מקרב הציבור בחברות הציבוריות, שיש ביכולתו ל"העניש" חברה שלדעתם משלמת שכר מופרז, על ידי מכירת מניותיה או הימנעות מרכישת מניותיה, ואין נפקא מינא אם שכר מופרז משולם רק לחמשת הבכירים או לכל המערך הניהולי".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יוני רייף
אלי יונס מנכ"ל בנק מזרחי-טפחות
צילום: יוני רייף
יהודה רווה
צילום: רונן טופלברג
מומלצים