שתף קטע נבחר
 

לשכת המסחר הטורקית: "בעד הקשר עם ישראל"

התבטאות פומבית ראשונה של בכיר טורקי בעד הקשר עם ישראל: יו"ר לשכת המסחר הטורקית, ריפעת הישארצ'יאוגלו, נפגש עם אלוף במיל' אורן שחור, והצהיר: "הקשר עם ישראל הוא אסטרטגי וחיוני, וחשוב להשיב את היחסים על כנם - ומהר"

"הקשר עם ישראל הוא אסטרטגי וחיוני. עלינו להשיב את היחסים על כנם לטובת שני הצדדים - ומהר". כך הצהיר יו"ר לשכת המסחר הטורקית, ריפעת הישארצ'יאוגלו - באחת ההתבטאויות הפומביות הראשונות של בכיר טורקי בעד המשך הקשר עם ישראל.

 

 

הישארצ'יאוגלו משמש גם כיו"ר השלוחה האירופית של ICC, ארגון הגג הבינלאומי של לשכות המסחר. הישארצ'יאוגלו אמר את הדברים בפגישה שיזם עם האלוף במיל' אורן שחור, המשמש כיו"ר השלוחה הישראלית של ICC, ועם ברוך מזור, מנכ"ל ICC ישראל, בכנס של ICC בהונג קונג. בפגישה השתתפו גם רונה אירקאלי וויליז גרין, אנשי עסקים טורקים שהם פעילים בכירים ב-ICC, וגם הם אמרו דברים דומים. בצאתם מהפגישה, פרסמו כל החמישה הודעה משותפת על חשיבות היחסים בין שתי המדינות.

 

"המגזר העסקי בטורקיה מודאג מהידרדרות היחסים בין טורקיה לישראל", אמר הישארצ'יאוגלו לשחור בפגישתם, "הקשר עם ישראל הוא אסטרטגי וחיוני בכל המובנים, וחיוני גם להשיב את היחסים על כנם לטובת שני הצדדים - ומהר. על אנשי העסקים בשתי המדינות לדחוף ולהוביל לשינוי חיובי, ואנו מבקשים משחור שיפעל מול ממשלת ישראל להרגעת המתח".

 

למרות ההצהרות החיוביות על חשיבות הקשר, חזרו הבכירים הטורקים בפגישה על עמדת ממשלת טורקיה, לפיה ישראל צריכה להתנצל על הרג הפעילים הטורקים במשט לעזה - אם כי הביעו אותם במלים דיפלומטיות, לפיהן "ישראל תמצא דרך להתנצל ואולי אף לפצות את משפחות הנפגעים". זאת, אף שאיש משלושת הטורקים לא הביע בפגישה תמיכה בעמדה הרשמית של ממשלת טורקיה, לפיה התנצלות ישראלית ופיצוי על אירועי המשט הם תנאי להמשך היחסים.

 

שחור אמר בפגישה כי "גם המגזר העסקי בישראל רואה חשיבות רבה להשבת היחסים על כנם. אני מכיר היטב, ולאורך שנים, את חשיבות הקשר הרב תחומי בין שתי במדינות ורואה בו יתרונות רבים לשני הצדדים, ורואה חשיבות רבה להשפעת המגזר העסקי כדי לפתרון המשבר בין שתי במדינות".

 

הישארצ'יאוגלו ביקר בישראל פעמים רבות, ונפגש בעבר עם בכירים ישראלים רבים, כולל הנשיא, שמעון פרס. לפני מספר שנים חתם הישארציאוגלו על "הסכם אנקרה" יחד עם נשיא התאחדות התעשיינים, שרגא ברוש, ונציג פלסטיני מעזה, שבו הוחלט על הקמת אזור תעשיה ישראלי-פלסטיני ליד רצועת עזה. הסכם זה לא יצא לפועל, בשל עליית החמאס לשלטון ברצועה שהביאה לעצירת הפרויקט. הישארצ'יאוגלו הוא אחד הלוביסטים הבכירים בפוליטיקה הטורקית, ונחשב למקורב גם לגורמים בממשל ובמפלגת השלטון, כולל הנשיא הטורקי, עבדאללה גול.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אורן שחור, רונה אירקאלי וריפעת הישארצ'יאמלו
צילום: ויליז גריז
מומלצים