שתף קטע נבחר

ביהמ"ש בוורשה: "אורי ברודצקי" יוסגר לגרמניה

הישראלי המואשם שסייע בהוצאת דרכון מזויף ששימש את מחסליו של אל-מבחוח - צפוי להישפט בגרמניה. הנוכחים באולם הדיונים דיווחו כי קיבל את הבשורה כשפניו חתומות, ועורכת דינו אמרה כי טרם הכריעה אם תערער על ההחלטה

בית המשפט בוורשה, בירת פולין, קבע אחרי הצהריים (יום ד') כי הישראלי שכונה "אורי ברודצקי" יוסגר לידי שלטונות גרמניה, שם הוא מואשם כי סייע בזיוף דרכון גרמני, שבו נעשה שימוש בידי אחד ממחסליו של מחמוד אל-מבחוח. עיתונאים שנכחו במקום דיווחו כי ברודצקי עצמו קיבל את ההחלטה בפנים חתומות.

 

עד עתה, הפרטים אודות פעולותיו של ברודצקי באירופה לא פורסמו מתוך דיוני בית המשפט, אך השבועון הגרמני "דר שפיגל" שחשף את הפרשה פירט לאחרונה אודות מעשיו של האיש - וסיפור הכיסוי שנתפר עבורו. על פי הדיווח, המבצע להשגת הדרכון הגרמני החל בסוף מרס 2009: באותו היום נפגש אלכסנדר ורין, המחזיק בדרכון גרמני, עם עורך דין העוסק בהליכי התאזרחות בעיר קלן.

  

בדיון, שנערך בבית משפט מחוזי בפולין, הבהיר השופט, תומאש צלקביץ', כי "משמעות ההחלטה אינה כי ברודצקי אשם במעשים, והיא נובעת אף ורק מהליכים רשמיים מחייבים".

 

עורכת דינו של הישראלי, אנה-מיקה קופץ', אמרה לאחר ההחלטה כי עדיין לא החליטה האם תערער על ההחלטה או לא, וציינה כי זו תינתן רק לאחר שההכרעה תימסר לה בכתב ואחרי שתלמד את החומר.


הוא או מישהו אחר? ברודצקי בבית המשפט (צילום: AP) 

 

סיפור כיסוי או טעות אומללה?

על פי דיווחים בגרמניה, "אלכסנדר ורין" היה אחד משמות הכיסוי ששימשו את האזרח הישראלי נעצר בפולין בחשד כי שימש סוכן מוסד, ומכונה "אורי ברודצקי". אל ורין התלווה אדם בשם מיכאל בודנהיימר, ישראלי ממוצא גרמני, שהצטרף לפגישה על רקע רצונו להוציא דרכון גרמני.

  

השניים הסבירו לעורך הדין כי אביו של בודנהיימר, הנס, היגר לישראל במהלך מלחמת העולם השניה בניסיון להימלט מנחת ידם של הנאצים. הם הציגו בפניו כהוכחה דרכון ותעודת נישואים השייכת להוריו של בודנהיימר - עדויות שעל פי החוק בגרמניה אמורות לסייע להם להשיג דרכון בהליך התאזרחות פשוט יחסית.

 

העיתון סיפר עוד כי באותה העת התגוררו השניים במלון בקלן, ומאוחר יותר שכר בודנהיימר דירה במורד אותו הרחוב. "זו הייתה הדירה הזולה והמושלמת עבור מי שלא רצה שיבחינו בו", נכתב ב"דר שפיגל".

  

כמה חודשים מאוחר יותר, ב-16 ביוני, הגיש עורך הדין את המסמכים הדרושים למשרד הרישום בקלן, ויומיים מאוחר יותר הונפק דרכון הנושא את שמו של בודנהיימר. זה שימש את אחד מחברי חוליית החיסול של מחמוד אל מבחוח.

 

אחד מעורכי דינו של ברודצקי טען בבית המשפט כי מרשו אינו סוכן מוסד, אלא איש עסקים שהגיע לפולין למטרות עבודה.

 

לכך מצטרף גם דיווח מהחודש שעבר בעיתון הפולני "גזטה", לפיו הסביר צוות ההגנה של ברודצקי בבית המשפט כי מדובר במקרה מצער של בלבול בזהות עצור. לטענתם, האזרח הישראלי ששוהה במעצר בוורשה אינו האדם המבוקש בפרשת הדרכונים, והשוואה בין טביעות האצבעות של המבוקש ועצור - שהדבר היחיד המשותף להם הוא שמם - תוכיח את הטעות.

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים