נפל על הראש: טארט תפוחים הפוך
פרוסות של תפוחי עץ מקורמלות עם טאץ' של יין לבן נאפות תחת שכבת בצק אגוזית - זוהי הגרסה של השף רושדי דקוואר לטארט טאטן הקלאסי
טארט תפוחים הפוך
מתכון של השף רושדי דקוואר, מסעדת "אדלינה", קיבוץ כברי
המרכיבים (ל-4 תבניות אישיות עגולות בקוטר 10 ס"מ ועומק 3 ס"מ):
5 תפוחים מסוג גרני סמיט
70 גרם חמאה
1/2 כוס יין לבן
100 גרם סוכר דמררה
לבצק:
100 גרם חמאה
90 גרם סוכר דמררה
50 גרם קמח (מומלץ קמח שקדים)
1 ביצה
60 גרם פקאן סיני גרוס
קורט מלח
אופן ההכנה:
- קולפים את תפוחי העץ, חותכים לחצאים ואז לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ.
- במחבת טפלון רחבה מחממים את החמאה, היין הלבן והסוכר ומקפיצים בהם את פרוסות התפוחים על אש גבוהה עד שהן הופכות מקורמלות. מורידים מהאש ומצננים מעט.
- משמנים את התבניות בחמאה ומסדרים בתחתיתן את התפוחים בצורת מניפה.
- הבצק: מערבבים במיקסר חמאה וסוכר עד לקבלת מרקם קרמי. מוסיפים את הקמח והביצה.
- מערבבים כדקה ובסוף מוסיפים את הפקאן הסיני לסיבוב נוסף אחד בלבד. מצננים את הבצק כשעתיים.
- יוצרים כדורים אישיים מהבצק (כ-90-100 גרם לכדור), מרדדים בעזרת כף היד ומניחים על התפוחים המסודרים בתבנית.
- אופים בטמפרטורה של 190 מעלות כ-10-12 דקות.
- הגשה: הופכים כל תבנית על צלחת ההגשה כאשר הבצק מונח על הצלחת. מגישים עם גלידה וניל.
צילום: אסף אמברם
מומלצים