האם זה פשע לרמות קאפצ'ה?
תובעים בניו ג'רזי האשימו את אתר Wiseguy Tickets שניסה לרמות מנגנוני הגנה נגד בוטים של אתרי מכירת כרטיסי מופעים וספורט, על מנת לספסר בכרטיסים. ה-EFF טוענים כי מדובר באכיפה סלקטיבית
כשאנחנו נרשמים לאתר, נכנסים למייל שלנו או רוצים לשלוח הודעה בפייסבוק, לפעמים מבקשים שנקליד אותיות שמוצגות בצורה מעוותת, המכונה קאפצ'ה. תובעים בניו ג'רזי רוצים לקבוע שזהו פשע לנסות ולרמות את התהליך ,על פי דיווח של Wired.
מבחן האותיות, המכונה Captcha מיועד למנוע מרובוטים, סקריפטים או כל תהליך אוטומטי להיכנס לאתרים הללו. זאת על ידי זיהוי שבן אנוש מקליד את האותיות, ולא תוכנת מחשב.
על פי התביעה, אתר Wiseguy Tickets שכר שרתים והשתמש בחברות חיצוניות על מנת בכל זאת ליצור תהליך אוטומטי שירמה את מבחן הקאפצ'ה. זאת על מנת לרכוש יותר ממיליון כרטיסים טובים במיוחד לארועי ספורט או הופעות שונים ולספסר בהם ברווח של 25 מיליון דולר.
על פי התובעים, מדובר בהפרה של תנאי השימוש באתרים שמכרו את הכרטיסים לראשונה, וכן זוהי גישה בלתי מורשית למחשבים לפי חוק המחשבים האמריקני.
EFF: לא מגנים על הצרכנים
על פי ה-EFF, ארגון שעוסק בהגנה על זכויות הגולשים, לא מדובר בפשע. לדברי הארגון, אי אפשר להאשים את האתר בספסרות משום שמכירה מחדש של כרטיסים אינה מהווה עבירה.
בארגון אומרים כי לאתרי הכרטיסים יש אינטרס כלכלי מובהק לחסל תחרות, ועל כן התביעה לא באמת תועיל לתחרות או תגן על צרכנים. עוד אומרים בארגון שאכיפה חוקית של תנאי שימוש פרטיים אינה שיוויונית.