אביבה שליט באירוע הסיום: "נתניהו, אל תתעלם"
אחרי 12 ימים ו-180 ק"מ, הגיעה הצעדה למען גלעד שליט לסופה, ו-15 אלף התאספו בגן העצמאות בירושלים. אמו של החטוף: "אנשי ביטחון, בהם אהוד ברק, אומרים בגלוי שניתן להתמודד עם הסיכון של שחרור מחבלים"
המסע למען החייל החטוף הגיע לסיומו. בגן העצמאות בירושלים נאספו הערב (יום ה') כ-15 אלף בני אדם, המשתתפים בעצרת הסיום של הצעדה למען גלעד שליט, שיצאה לפני 12 ימים ממצפה הילה, והגיעה אחר-הצהריים אל הבירה, בתום צעידה של כ-180 ק"מ. אביבה שליט, אמו של גלעד, פנתה בנאומה לראש הממשלה בנימין נתניהו, קראה לו להגיע לעסקת חילופי שבויים עם החמאס, וקראה אליו: "אל תתעלם מאיתנו".
שליט פתחה את דבריה בהבעת תודה לכל אותם אלפי האזרחים שהשתתפו בשלביה השונים של הצעדה, "והביעו ברגליהם אמירה חזקה וברורה לראש הממשלה בנימין נתניהו: לאחר ארבע שנים, נגמרו התירוצים".
"גלעד נמצא כבר במרתפי החמאס 1,474 ימים ולילות - ארוכים, קשים חשוכים ומכאיבים", הזכירה. "הגיעה העת להגיד: די, מספיק. ארבע שנים של גיהנום הם יותר מדי. אדוני ראש הממשלה בנימין נתניהו, אני פונה אליה בקריאה ברורה. אל תפקיר את בני, פעל נא לשחרורו באומץ. אני מאמינה כי יש לנו מדינה חזקה, ערכית ומוסרית ומאמינה כי הורים השולחים את ילדיהם לצבא, כפי ששלחתי את בני הבכור יואל, כפי ששלחתי את גלעד וכפי שאחותו הדס משרתת היום בצבא, כורתים ברית בלתי כתובה עם המדינה, ברית המהווה בעיניי יסוד מרכזי מיסודות קיומה של חברה בריאה, חברה מוסרית, חברה המגלה אומץ ציבורי ולא מאפשרת למנהיגיה להפקיר חייל חי".
שליט הזכירה כי במהלך ארבע השנים שחלפו שחררה ישראל מחבלים רבים מבתי הכלא. היא הבהירה כי שחרור מחבלים היא הדרך היחידה להביא לשחרור בנה, וכי שחרור זה הוא מחיר שראוי לשלמו, ולא יהיה בבחינת אסון: "לא ניתן להפוך את בני גלעד לאדם יחיד שעליו יוכרע עתידה של המדינה. המדינה חזקה יותר, ואנחנו, אזרחיה, חזקים יותר בזכות הערכים שלנו". היא הזכירה כי "אנשי ביטחון בכירים, ובהם שר הביטחון אהוד ברק ואחרים, אומרים בגלוי שניתן להתמודד עם הסיכון, ושחרורו של בני רק יחזק את אמון הלוחמים במדינה ובמנהיגיה, שיפעלו להשיב לוחמים לביתם".
ההמונים בגן העצמאות (צילום: נועם מושקוביץ)
עוד בין הדוברים באירוע: ראש השב"כ לשעבר כרמי גילון, ונציגים של פדויי שבי מהעבר, מעמותת "ערים בלילה" ומהחטופים שנלקחו לאנטבה ב-1976. העצרת תסתיים בהופעה של הזמר יהודה פוליקר.
הצבעים השולטים בקהל הם הצבע הצהוב של סרטי המחאה, והצבע הכחול-לבן של הדגלים. בין היתר מתבלטים עשרות בני נוער הקוראים קריאות למען שחרורו של גלעד, ותוקעים בשופרות וובוובוזלות. מנגד, בין המפגינים נראו גם כ-20 כמה מניפי שלטים המתנגדים לעסקת שבויים. התפתחו אף כמה עימותים מילוליים בינם לבין יתר משתתפי העצרת. מוקדם יותר, עם הגעת הצעדה לירושלים, חיכו לה בכניסה לעיר כעשרה מפגינים נגד שחרור מחבלים, בראשות הח"כ מיכאל בן ארי.
יואל שליט: "גילינו שכל ישראל ערבים זה לזה"
יומה של המשפחה החל בטקס בבית שמש, בו קיבל גלעד אזרחות של כבוד של העיר. לאחר מכן התקדמה הצעדה משער הגיא במעלה ההרים, ואחר-הצהריים יצאו מאזור מוצא, נכנסו לעיר וצעדו דרך רחובותיה הראשיים עד לגן העצמאות. יואל שליט, אחיו של גלעד, אמר בתום הצעדה כי המשפחה ניצלה את הנשק היחידי שיש לה - והוא עם ישראל שהצביע ברגליים.
"העם שלנו הוא עם מדהים, גילינו שכל ישראל ערבים זה לזה, במלוא מובן המילה", אמר יואל. "זה נותן לנו תקווה. למשפחה שלנו אין כסף או קשרים, זה מה שיכולנו לעשות כדי לקדם את שחרורו של אחי".
אחת הצועדות, אורה לפר-מינץ, אמרה כי חלקו האחרון של המסע היה מרומם רוח, לנוכח הכמויות העצומות של הצועדים. במהלך ימי הצעידה השתתפו בחלקיה השונים ובאירועים שנערכו בערים לאורך המסלול, יותר מ-100 אלף איש. בתום העצרת הערב, אמורים בני המשפחה להמשיך לכיוון ביתו של ראש הממשלה, הנמצא בסמוך. שם הם מתכוונים לשהות לדבריהם, עד לחזרתו של גלעד.
Read this article in English