אביבה ונועם שליט ייפגשו עם בנימין ושרה נתניהו
אחרי שמשפחת שליט חתמה את הצעדה והתמקמה מול ביתו בירושלים, אנשי ראש הממשלה התקשרו להורי החייל החטוף ממטוסו. ליד המאהל התעוררו ויכוחים עם מתנגדים לעסקה שצעקו: "לא נמכור חיים של אחרים תמורת חיי גלעד". אלוף פיקוד צפון לשעבר, אודי אדם, בא לתמוך במשפחה
שנה וארבעה חודשים לאחר שחזרו לביתם בידיים ריקות, שוב מאיישים בני משפחת שליט את מאהל המחאה מול בית ראש הממשלה בירושלים. בנימין נתניהו הדגיש שלא ישחרר את גלעד בתנאים שהציב חמאס, אבל עם שובו מארצות הברית, הוא ורעייתו ייפגשו בצהריים (יום ו') את נועם ואביבה שליט.
ממטה למען שחרור שליט נמסר כי אנשי נתניהו התקשרו לאביו של החייל החטוף מהמטוס שיצא אמש מניו-יורק, ואמרו לו כי הוא ראש הממשלה מעוניין להיפגש לפני שישוב לביתו בקיסירה. הפגישה נקבעה להיום ב-16:30 בבית ראש הממשלה.
אתמול תמה הצעדה הגדולה בהשתתפות רבבות אנשים שיצאה ממצפה הילה. משפחת שליט הבטיחה שלא תחזור מירושלים בלי גלעד,
כשמניין הימים שמוצג בכניסה למאהל המחאה עומד כבר על 1475.
משנשאל היום נועם שליט אם הוא חש תחושה של דז'ה-וו, ענה: "סוג של, זה לא בדיוק אותו דבר אבל סוג של תחושה כזו". האם הוא מצפה שוב לביקורי שרים ואישי ציבור? "אני לא צריך סמלים ושיירות, אני צריך מעשים שיהיו להם תוצאות. מעשים כבר היו בעבר, אבל לא תוצאות".
בהתייחס לאפשרות של פגישה עם ראש הממשלה, הוא אמר לפני שזו נקבעה: "אני מעוניין לפגוש את מי שצריך, אם וכאשר יהיו דברים חדשים והתפתחויות אשמח לשמוע מהן, כרגע אני לא יודע על משהו חדש שקרה והתבצע".
הוא סיפר כי המשפחה מתכוננת לשהות ארוכה בירושלים. "אני חושב שהתמיכה והצעדה של הציבור מאחורינו מדברת בעד עצמה, זה לא משהו שגרתי. הפגנה אזרחית כזו לדעתי היא תקדים. כבר היו מחאות של יומיים שלושה אבל פה במשך 12 ימים רצופים, ראינו הפגנה נחושה, מתמידה שלא דעכה אפילו לרגע. פה אנחנו כבר סטטיים ונראה איך יהיו הדברים".
מחאה נגד מחאה: "הקורבנות הבאים עדיין חיים"
למאהל באו היום לא מעט אנשים כדי להביע תמיכה, בהם אלוף פיקוד הצפון בזמן חטיפת שליט ומלחמת לבנון השנייה, אודי אדם. הוא לווה בקבוצת אופנוענים כבדים. "צריך להחזיר את הילד הביתה - נקודה", אמר האלוף במיל'. הוא סרב להביע דעתו על עסקת השבויים ואמר כי "באתי כאזרח ואופנוען גאה, לא כאיש צבא. היום אני לא בין מקבלי ההחלטות. יש אנשים מספיק מומחים לגבי המחירים. באתי כי הרגשתי צורך עז לתמוך במשפחה".
גם יו"ר סיעת קדימה, ח"כ דליה איציק, והשחקנית גילה אלמגור, באו לבקר ולחזק את המשפחה. "ארבע שנים הן זמן מחריד, ולכן צריך להחזיר אותו עכשיו הביתה", אמרה בצהריים איציק. "כל חייל הוא חייל של כולנו, וזהו האתוס הלאומי שלנו".
ממול למאהל שליט התמקמה קבוצה קטנה של מתנגדים לעסקה שעומדת על הפרק, שבמסגרתה אמורים להשתחרר מחבלים רבים. הם אחזו בשלטים "לא בכל מחיר" ו"הקורבנות הבאים עדיין חיים". נוכחותם מול המאהל משכה תשומת לב מצד המבקרים אצל משפחת שליט והיוותה מוקד לפולמוסים וויכוחים יצריים בין הצדדים.
"אני מחבק את המשפחה, אבל אסור להיכנס לדרישת חמאס", אמר רון קרמן, שאיבד את בתו טל (17 וחצי) בפיגוע בקו 37 בחיפה במרס 2003.
"ראש הממשלה הודיע שהוא מוכן לשחרר אלף מחבלים, שזה מחיר יקר, אבל המסר שלנו הוא שהלחץ צריך להיות מופנה כלפי חמאס וכלפי הארגונים הבינלאומיים. העם אמר את דברו בצעדה מתוך אמפתיות. אבל לא נשאלה השאלה מה המחיר שהעם צריך לשלם וטוב שכך".
מיכאל גלפרין, שגם הוא מתנגד לשחרור מחבלים, אמר: "גם אנחנו רוצים את גלעד בבית, אבל לא מוכנים לשלם כל מחיר. אנחנו לא רוצים לקבל את דרישות החמאס ולהחזיר אלפי מחבלים לרחוב. אנחנו משתתפים בצער המשפחה אבל לא מוכנים למכור חיים של אחרים תמורת החיים של גלעד".