וול סטריט: השבוע הטוב ביותר מזה כשנה
המדדים בוול סטריט נסגרו שוב בעליות קלות, בהשפעת דו"ח שהצביע על עלייה חודשית חמישית ברציפות במלאים המוחזקים על ידי סיטונאים בארה"ב. גם באירופה נרשם שיא שבועי
המדדים המובילים בוול סטריט נעלו ביום ו' את שבוע המסחר הטוב מזה כשנה על רקע העלאת תחזיות הצמיחה לכלכלה העולמית מצד קרן המטבע וכן נתוני מאקרו שהיו בהתאם לציפיות השוק. בסיכום שבועי עלה מדד דאו ג'ונס ב-5%.
המדדים בניו יורק עלו היום בכחצי אחוז עד אחוז, אחרי שנתון המלאים הסיטונאים שחיזק את ההערכות המשקיעים בכל הנוגע להתאוששות הכלכלה האמריקנית. המלאים העסקיים רשמו עלייה של 0.5% בחודש יוני, גבוה מתחזיות הכלכלנים. עם זאת, נתוני המכירות ירדו ב-0.3%.
מדד הדאו ג'ונס עלה ב-0.58% לרמה של 10,197.72 נקודות. מדד הנאסד"ק עלה ב-0.97% לרמה של 2,196.45 נקודות. מדד ה-S&P500 עלה ב-0.72% לרמה של 1,077.93 נקודות.
מוקדם יותר באסיה ננעלו הבורסות בעליות שערים חדות. המניות באירופה רשמו יום רביעי רצוף של עליות שערים ותרמו לעלייה השבועית החדה ביותר שרשם מדד Stoxx Europe 600 זה שנה.
כלכלנים בארה"ב מעריכים כי הצמיחה בכלכלה הגדולה בעולם תסתכם ב-2.8% בתקופה שבין הרבעון השני של 2010 לרבעון השני של 2011, כך עולה מהתחזית החציונית של 52 כלכלנים סקר בלומברג בין התאריכים 1 ביולי עד ל-8 ביולי.
אמש השלים מדד S&P 500 את רצף העליות הממושך מאז ה-15 באפריל, אז מדדי המניות הגלובליים צנחו על רקע חששות ממשבר החובות באירופה. המדד עומד להשלים את העלייה השבועית החדה מזה שנה על רקע האופטימיות כי ירידה של 16% מרמת השיא השנתית לא עולה בקנה אחד עם תחזיות הרווח למניות.
הרווח הנקי של החברות הנמנות על מדד S&P 500 צפוי לעלות ב-34% ברבעון השני, כך מראה התחזית החציונית של סקר האנליסטים של בלומברג. המדד איבד מתחילת השנה 4%, עובדה שהביא את מכפיל הרווח הנקי ל-13 על הרווח הצפויים בשנה הקרובה.
מאקרו
המלאים שמוחזקים על ידי הסיטונאים בארה"ב רשמו עלייה זה החודש החמישי ברציפות, נכון לחודש מאי, אך מכירות הסיטונאים ירדו בפעם הראשונה מאז חודש מרס 2009. המלאים הסיטונאים עלו ב-0.5% בעוד המכירות ירדו ב-0.3%, כך דיווחה לשכת מסחר היום.
הירידה במכירות לחודש מאי היא סימן לכך שהצמיחה בכלכלה הגדולה בעולם מאבדת מהמומנטום שלה. החולשה במכירות עלולה למנוע מהעסקים להגדיל את המלאים שברשותם. באופן הזה עלולה להיות השפעה על הייצור התעשייתי וכך הלאה. הכלכלנים ציפו לעלייה מתונה בביקושים שתעודד את העסקים להגדיל הזמנות ולהגדיל את המלאים שברשותם.
סחורות
החוזים העתידיים על מחיר הנפט הוסיפו היום 0.9% בעידוד המגמה החיובית בבורסות העולם והצפי להתאוששות בכלכלה הגלובלית. החוזה העתידי על מחיר הנפט למסירה באוגוסט עלה ב-65 סנט ומחירה של חבית נקבע על 76.09 דולר, עלייה שבועית של 5.5% אחרי שבשבוע שעבר צנח החוזה העתידי ב-7.5%.
החוזה העתידי על מחיר הזהב עלה ב-13.7 דולר, או 1.2% ומחירה של אונקיה עצר על 1,208.8 דולר בתום יום המסחר בבורסת הסחורות של ניו יורק. העלייה היום במחיר הזהב הביאה אותו לסכם את השבוע בעלייה של 0.2%, שינוי משמעותי לעומת השבוע שעבר בו נחלש ב-4%.