שתף קטע נבחר

השר ארדן: לא להתקין עוד אנטנות סלולריות

30 אלף אנטנות סלולריות פועלות בארץ אך מזה זמן לא מצליחים במשרד להגנת הסביבה לוודא שהן לא פולטות יותר קרינה מהמותר. הסיבה: חברות הסלולר מסרבות להתקין מערכת שתספק את הנתונים. לפיכך הורה השר ארדן: עד להודעה חדשה לא יוקמו אנטנות חדשות או יתוקנו קיימות. החברות: החלטה תמוהה; הנושא מוסדר בימים אלה

החל מהבוקר (א') לא מתיר המשרד להגנת הסביבה להתקין אנטנות סלולריות חדשות או לבצע שינויים באנטנות קיימות. על הצעד החריג החליט בסוף השבוע השר להגנת הסביבה, גלעד ארדן, לאור מה שהוא מכנה "חוסר שיתוף פעולה" מצד חברות הסלולר במאמץ לפקח על הקרינה שפולטות האנטנות.

 

בעקבות ההחלטה לא ינפיק המשרד היתרי הקמה לאנטנות חדשות או אישורים לביצוע שינויים באנטנות קיימות. במשרד מתריעים כי הדבר עלול ליצור שיבושי קליטה במקרה של תקלות ברשת.

 

למעלה מ-30 אלף אנטנות סלולריות פועלות כיום בישראל, אך למרות הקרינה שהן פולטות - המשרד להגנת הסביבה אינו מצליח לפקח עליהן. כדי לעשות זאת, הוא ביקש מחברות הסלולר להתקין מערכת ניטור חדשנית שעוקבת אחר הקרינה שנפלטת מהאנטנות. אלא שבקשת המשרד נתקלה בסירוב מתמשך מצד חברות הסלולר. במשרד אמרו כי מינואר 2010 הם אינם מצליחים לוודא שהאנטנות הסלולריות של החברות השונות אכן עומדות בתנאים שנקבעו בהיתרים שניתנו להן.

 

המערכת האמורה מספקת מעקב רציף אחר כל האנטנות הסלולריות במדינה - 24 שעות ביממה 365 ימים בשנה. באגף רעש וקרינה במשרד ציינו כי המערכת מנטרת ומשווה את נתוני השידור של אתרי הסלולר השונים (כפי שהם מתקבלים במרכזי הבקרה של חברות הסלולר - י.ד) מול מאגר ההיתרים שהחברות קיבלו מהממונה הארצי על הקרינה.

 

לדברי גורמים במשרד, חברות הסלולר פועלות באופן עצמאי ולא תמיד בהתאם להיתרים שניתנו להן. יתרה מזאת: מזה זמן הן גם מסרבות לשתף פעולה עם דרישות המשרד ולהתקין את מערכת הפיקוח. מצב זה, כאמור, אינו מאפשר לממונה על הקרינה לפקח על הקרינה ולמסור מידע לציבור בנושא הקרינה.

 

נוכח חוסר שיתוף הפעולה החליט השר ארדן להקשיח עמדות. "מערכת הניטור החדשנית המאפשרת פיקוח על האנטנות מחייבת שיתוף פעולה מצד החברות. סירובן לעשות כן רק מגביר את החשש המוצדק מצד הציבור כי החברות מסתירות מידע על הקרינה האפשרית הנגרמת מהאנטנות. אעשה כל שביכולתי לגרום לחברות הסלולר לשתף עמנו פעולה, ולאפשר פיקוח המוודא כי החברות לא חורגות מהיקף הקרינה שאושר להן", דברי ארדן.

 

בינתיים, הנחה השר את הממונה על הקרינה במשרדו, ד"ר סטיליאן גלברג, לבצע בדיקה לגבי חריגות הקרינה שבוצעו עד כה על ידי החברות. "המשמעויות הנובעות מהן ייבחנו על ידי הלשכה המשפטית", אמרו במשרד.

 

מפורום החברות הסלולריות, המייצג את החברות השונות, נמסר בתגובה: "עמדת השר אינה ברורה ואף תמוהה לאור העובדה כי הוא אמור לדעת שנושא הניטור הרציף מוסדר ומתואם בימים אלה בשיתוף פעולה מלא מצד החברות. החברות פעלו ופועלות בשקיפות מלאה, תוך שמירה על התקנים המחמירים של המשרד להגנת הסביבה.

 

"החברות פועלות בפריסת הרשתות על פי הנחיות המשרד להגנת הסביבה, ויקדמו בברכה את הניטור הרציף שיאפשר את הפחתת הלחץ הציבורי על המשך פריסת הרשת הסלולרית בישראל - שהיא מהבטוחות בעולם".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עומר הכהן
אנטנות סלולריות. ארכיון
צילום: עומר הכהן
מומלצים