שתף קטע נבחר
 

בזכות המרגרינה: עוגת שוקולד עשירה

במחיר של תגובות קוטלות החליטה מור אלזון לאזור אומץ ולהזמין אתכם לנסות מתכון לעוגה מצוינת שיש בה מרגרינה, וכן, חובה להשתמש במרגרינה. אז אם אתם מהמעזים, קחו ביס

אני מתארת לעצמי שרכשתי לי כמה וכמה שונאים רק מהכותרת, וודאי אזכה לקיתונות של כעס ובוז בתגובות. וכל זה למה? כי בחרתי להביא עוגה שיש בה מרגרינה.

 

אינני מבקשת להתעלל בכם, ממש לא, אבל דעו כי את העוגה הזו הכנתי אינספור פעמים בווריאציות שונות ובכל פעם שהשתמשתי בחמאה, היא פשוט לא היתה טעימה כמו כשהיא מכילה בתוכה מרגרינה. אם אתם מוכנים לקחת את הסיכון, אתם מוזמנים לנסות את המתכון.

 

עוגת שוקולד

המרכיבים:

100 גרם מרגרינה רכה

1/2 1 כוס סוכר

2 ביצים

1 מיכל שמנת מתוקה

1 כפית תמצית וניל

2 כוסות קמח

1/2 1 כפית סודה לשתייה

1/2 כוס קקאו

1/2 כפית מלח

1 כוס מים רותחים

לציפוי:

2 חבילות (200 גרם) שוקולד מריר

100 גרם חמאה

1/2 כוס חלב

לקישוט:

שבבי קוקוס או סוכריות צבעוניות 


עוגת שוקולד (צילום: אסף אמברם)

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  2. מקציפים את המרגרינה, הביצים והסוכר עד לתערובת אוורירית ותפוחה.
  3. מוסיפים את השמנת ואת תמצית הוניל ומקפלים לתוך קציפת הביצים והסוכר.
  4. בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, הסודה לשתייה, הקקאו והמלח.
  5. מערבבים את החומרים היבשים עם הרטובים, מוסיפים את המים הרותחים, מערבבים עד לקבלת עיסה אחידה ושופכים את התערובת לתבנית ומכניסים לתנור.
  6. אחרי כחצי שעה של אפייה, מורידים את חום התנור ל-150 מעלות.
  7. העוגה מוכנה כשקיסם הננעץ בה יוצא כשתחתיתו רטובה מעט. משאירים את העוגה בתנור עד לצינון.
  8. ציפוי העוגה: ממיסים את שתי חבילות השוקולד המריר יחד עם החלב והחמאה, מוזגים מעל לעוגה. כשהיא מתקררת, מכניסים למקרר לכמה שעות.
  9. להגשה: השאירו את העוגה כ-15 דקות מחוץ למקרר בטרם הגשה.

 

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גטי אימג' בנק ישראל
המרכיב הסודי: מרגרינה
צילום: גטי אימג' בנק ישראל
מומלצים