שתף קטע נבחר
 

סלט שלא עוצר בירוק

גם חסה, גם כרוב וגם המון עשבי תיבול - זה לא סתם סלט ירוק, זה האבא של הסלטים הירוקים. ככה מכינים קערה ענקית של בריאות, עם רוטב יוגורט

סלט ירוק עם ירוקים

מתכון של השף ברק חורש, באדיבות טרה

 

המרכיבים:

10 עלים יפים של חסה ערבית, שטופים, מיובשים וקרועים לחתיכות גדולות

1/4 כרוב ירוק, חתוך לרצועות דקות

2 חופנים עלי פטרוזיליה טריים

2 חופנים עלי כוסברה טריים

1/4 כוס עירית טרייה, שטופה וקצוצה

1/2 כוס בצל ירוק טרי, חתוך לטבעות דקות

חופן עלי נענע טריים

1/2 כוס בוטנים קלויים, גרוסים

צלפים קצוצים לפי הטעם (לא חובה)

לרוטב:

2 גביעי יוגורט (או 1 גביע יוגורט ו-1 גביע שמנת חמוצה)

2 שיני שום טרי, קצוצות

חופן שמיר טרי, קצוץ

3 כפות שמן זית

מלח גס

פלפל שחור גרוס


(צילום: שי אפגין)

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב עד לקבלת רוטב אחיד.
  2. חותכים גס את עלי הפטרוזיליה, כוסברה והנענע, ומעבירים לקערת ערבוב גדולה.
  3. מעבירים את כל חומרי הסלט הנותרים לקערת הערבוב ומערבבים.
  4. מגישים את הסלט ואת הרוטב בצד, כך שכל סועד מוסיף לעצמו את כמות הרוטב שהוא אוהב. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים