סלט שלא עוצר בירוק
גם חסה, גם כרוב וגם המון עשבי תיבול - זה לא סתם סלט ירוק, זה האבא של הסלטים הירוקים. ככה מכינים קערה ענקית של בריאות, עם רוטב יוגורט
סלט ירוק עם ירוקים
מתכון של השף ברק חורש, באדיבות טרה
המרכיבים:
10 עלים יפים של חסה ערבית, שטופים, מיובשים וקרועים לחתיכות גדולות
1/4 כרוב ירוק, חתוך לרצועות דקות
2 חופנים עלי פטרוזיליה טריים
2 חופנים עלי כוסברה טריים
1/4 כוס עירית טרייה, שטופה וקצוצה
1/2 כוס בצל ירוק טרי, חתוך לטבעות דקות
חופן עלי נענע טריים
1/2 כוס בוטנים קלויים, גרוסים
צלפים קצוצים לפי הטעם (לא חובה)
לרוטב:
2 גביעי יוגורט (או 1 גביע יוגורט ו-1 גביע שמנת חמוצה)
2 שיני שום טרי, קצוצות
חופן שמיר טרי, קצוץ
3 כפות שמן זית
מלח גס
פלפל שחור גרוס
(צילום: שי אפגין)
אופן ההכנה:
- מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב עד לקבלת רוטב אחיד.
- חותכים גס את עלי הפטרוזיליה, כוסברה והנענע, ומעבירים לקערת ערבוב גדולה.
- מעבירים את כל חומרי הסלט הנותרים לקערת הערבוב ומערבבים.
- מגישים את הסלט ואת הרוטב בצד, כך שכל סועד מוסיף לעצמו את כמות הרוטב שהוא אוהב.
צילום: ירון ברנר
מומלצים