שתף קטע נבחר
 

ילדים מבשלים לבד: המבורגר ברוטב שקשוקה

אורי ובן חגרו סינרים ונכנסו למטבח של השף יואב בר ממסעדת "מארבו" כדי להכין המבורגרים ברוטב שקשוקה. רוצים להכין לבד בבית? עקבו אחר ההוראות המצולמות, כפי שפורסם במוסף "24 שעות" של ידיעות אחרונות

המבורגרים ברוטב שקשוקה

המרכיבים (ל-2 מנות):  

250 גרם בשר טחון להמבורגר

5 עגבניות קלופות שנחלטו במים חמים וחתוכות לקוביות, מצוננות

1 שן שום פרוסה

50 גרם כרשה חתוכה דק

מעט שמן זית

2 כוסות תרד טרי קצוץ

1 בצל חתוך לקוביות ומטוגן

מלח, סוכר ופלפל

עלי נענע ופטרוזיליה לקישוט

2 ביצים

 

הכלים הדרושים:

קערה לערבוב, מחבת אישית קטנה  


1. מוכנים להתחיל בעבודה. (צילומים: צביקה טישלר)


2. לתוך קערה מועכים בידיים את העגבניות החלוטות והקלופות שצוננו מראש.


3. בתוך המחבת מטגנים בשמן זית על אש קטנה את הכרישה והתרד. מוסיפים את העגבניות המעוכות יחד עם השום. מוסיפים למחבת את התבלינים ומערבבים בכף עץ. יוצרים גומות להמבורגרים בתוך התערובת שבמחבת.


‭.4‬ מעבירים את הבשר לקערה, מוסיפים לו את הבצל המטוגן, מלח ופלפל ולשים היטב.


5. מעיסת הבשר המתובלת מכינים קציצות המבורגר אישיות וצולים אותן במשך דקה, במחבת נוספת, משני הצדדים.


6. מעבירים את ההמבורגרים הצלויים לגומות שהוכנו מראש במחבת עם רוטב העגבניות.


7. כעבור 15 דקות של בישול הקציצות ברוטב, מוסיפים את הביצים למרכז המחבת. מפזרים מעל את עלי הנענע והפטרוזיליה לקישוט.


8. זוללים עם הרבה לחם טרי וירקות!

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המבורגרים ברוטב שקשוקה
צילום: צביקה טישלר
מומלצים