שתף קטע נבחר

3 שנים למפקירי אמיר בלחסן: 'כמו הנעל על ביניש'

ההסדר המקל אושר: עמרי נעים ופנינה תורן, שפגעו בילד בן ה-12 על הסקייטבורד והותירו אותו שותת דם, גם ישלמו למשפחתו פיצויים בסך 30 אלף שקל. בעקבות אישור העונש התעמתו המשפחות. בלחסן עדיין בתרדמת, כמעט שנה אחרי התאונה. האב: "זה מה ששווים חיים של ילד - כמו נעל"

בני הזוג שפגעו בילד שגלש על סקייטבורד והשאירו אותו שותת דם ברחוב - ירצו רק שלוש שנות מאסר. כך נקבע הבוקר (יום ב') בית המשפט המחוזי בפתח-תקווה, עם אישורו של הסדר הטיעון המקל בעניינם שגיבשה הפרקליטות - וזכתה על כך לביקורת רבה. על עמרי נעים ופנינה תורן, שפגעו באמיר בלחסן, ברחו מזירת התאונה ביהוד והורשעו בהפקרה, נגזרה גם שנת מאסר על תנאי ופיצויים למשפחה בסך 30 אלף שקל.


נעים ותורן מגיעים הבוקר לבית המשפט (צילום: ירון ברנר)

 

לאחר אישור גזר הדין, פרצה בבית המשפט מהומה, ובני משפחת בלחסן התעמתו עם בני משפחותיהם של הנאשמים. "זה מה ששווים חיים של ילד בן 13 ששוכב עכשיו בבית", זעק דודו של בלחסן.

 

אביו של הילד, יוסי בלחסן, אמר בבכי אחרי הדיון: "על דורית ביניש זרקו נעל וקיבלו שלוש שנים - והבן שלי שוכב במיטה ולא מגיב. זה מה ששווים חיים של ילד - כמו נעל. אנחנו, שקיבלנו את העונש הכי נורא, רוצים לדעת שיהיה עונש חמור יותר, עונש של שבע שנים לפחות. כל הציבור מבקש שיחמירו בענישה של פגע וברח. מדובר באנשים שהפקירו ילד בן 12 מדמם על הכביש".  דודתו הוסיפה: "לא צריך אקדח, צריך רק הגה".

 

השופט זכריה כספי כתב בגזר הדין: "יישקל אם לקבל את הצעת התביעה לעונש, או שמא להעדיף ענישה מחמירה יותר". לדבריו, נבחנה רמת הענישה בשנים האחרונות בעבירות כאלה, ונמצא כי הצעת התביעה לעונש של שלוש שנות מאסר עומדת במבחן האינטרס הציבורי - ואף מעבר לו. "מבחינת ציפיות הנאשמים, ציפו לענישה קלה יותר, הרי שלקחו בחשבון מטבע הדברים את האפשרות לפיה יקבל בית המשפט את הצעת התביעה". 

 

התובעת, עו"ד אורלי בן ארי מפרקליטות מחוז מרכז, הביעה שביעות רצון מגזר הדין, שלדבריה מעביר מסר חד משמעי שכל מי שנהג ומי שנסע לצידו, חייב להושיט עזרה כחלק מהחובה הציבורית. "בית המשפט קבע כי מדובר בעונש ראוי", אמרה.

 

לא נמצאו אחראים לתאונה עצמה

בלחסן בן ה-12 נפצע באורח קשה לאחר שהרכב שבו נסעו בני הזוג פגע בסקייטבורד ממונע עליו רכב. הילד הועף מהסקייטבורד ונשאר מוטל על הכביש ללא הכרה. אזרחים שהבחינו בו פנו למד"א וכעבור זמן קצר הוא פונה לבית החולים שיבא בתל-השומר כשהוא סובל מפגיעות ראש וחזה. כיום, כמעט שנה מאוחר יותר, בלחסן עדיין שרוי בתרדמת.


ההורים יוסי ומוניקה בלחסן, הבוקר בבית המשפט (צילום: ירון ברנר)

 

גורמים בפרקליטות מצאו כי לא נמצאו ראיות להוכחת אחריותם של בני הזוג לתאונה, ולא נמצאו סימני בלימה על הכביש. עם זאת, השניים הבחינו בפגיעה, עזבו את המקום מבלי להושיט עזרה לילד שנפגע ושטפו את המכונית כדי להעלים ראיות. הם נעצרו כמה שעות לאחר שנמלטו מזירת התאונה.

 

פנינה תורן בכתה והביעה חרטה על התאונה ועל כך שנמלטה מהמקום. היא הסבירה כי ברחה משום שנבהלה. עמרי נעים הכחיש לאחר מעצרו את מעורבותו בתאונה. ההורים, שמחו על הסדר הטיעון המקל עם השניים, הגיעו גם לכנסת ביחד עם חבריו, לדיון בקביעת רף ענישה מחמיר לאחראים לתאונת פגע וברח.

 

בחודש שעבר עלה בלחסן לתורה, כשהוא בתרדמת. בני משפחה וחברים קראו במקומו את הפרשה ונשאו עיניהם לשמיים. "כל יום אני מתפללת שאמיר יפתח את העיניים", סיפרה האם מוניקה, "זו לא בקשה גדולה. אני יודעת שהוא שומע בכל מקום, אם זה בבית הכנסת ואם בבית. אני רק מאחלת לכולם שאמיר יהיה הילד האחרון שצריך לחגוג ככה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בני הזוג הדורסים בהגיעם הבוקר לבית המשפט
צילום: ירון ברנר
"קיבלנו את העונש הכי נורא". האב, יוסי בלחסן
צילום: ירון ברנר
אמיר בלחסן עולה לתורה. עדיין בתרדמת
האם, מוניקה בלחסן, בבית המשפט
צילום: ירון ברנר
מומלצים