שתף קטע נבחר
 

האח הגדול במטבח: פותנה מבשלת

מי ששלטה ללא עוררין במטבח של "האח הגדול" חוזרת לטלוויזיה - אבל הפעם בלי ריאליטי. לרגל תכנית הבישול החדשה שלה, תפסנו את פותנה ג'אבר לשיחה. בטח לא תופתעו לגלות שגם אלירז בא לבקר

אחרי שבמהלך מאה ימים הפכה לאמא שנייה למשתתפי העונה השנייה של "האח הגדול" - סידרה, טיפלה ובעיקר בישלה - מקבלת פותנה ג'אבר תכנית בישול בערוץ האוכל. עכשיו לכולנו תהיה את האפשרות ללמוד מהזוכה במקום הרביעי איך היא מכינה את המקלובה שלה ואת כל שאר המטעמים האחרים שזכו לטעום רק דיירי הבית. לא פלא שהראשון לבקר אותה על הסט הוא, כמובן, המאמי הלאומי, אלירז שדה.

 

"זו התנסות ראשונה בשבילי ואני נהנית מכל רגע, זה באמת מדהים", אומרת פותנה ג'אבר בהתרגשות כשהיא מדברת על התכנית החדשה, "פותחים שולחן". היא מספרת כי ההכנה לתכנית כללה עבודת שטח והרבה השקעה: "בפעם האחרונה שעשיתי שיעורי-בית זה היה בזמן לימודי האופטיקה והעיצוב שלמדתי. אבל בגיל 38 אני מוצאת את עצמי לומדת שוב והכל כדי שאוכל להעביר לצופים את המידע כמו שצריך. זו חוויה חדשה".

 

מבחינתה, למעט בשר חזיר שהיא נמנעת גם מאכילתו, אין מנה שהיא לא מנסה, והיא מעידה על עצמה שהאוכל שהיא הכי אוהבת לאכול הוא אוכל טוב. באשר לבישול, היא מאד אוהבת להשתמש במוצר אחד ולהרכיב ממנו כל מיני מתכונים. היא משכללת, מוסיפה תבלינים ולא מגבילה את עצמה, הכל כדי לחדש.

 

לאיזו אישיות מפורסמת היית רוצה לבשל?

 

"אם יש בן אדם שאני מאד מעריכה ואוהבת, זה שמעון פרס. אני אשמח לבשל עבורו ולשבת לאכול איתו. ולא רק הוא, יש המון אנשים שהייתי שמחה לשבת לאכול איתם".

 

יש מישהו שהיית רוצה שיבשל עבורך?

 

"זו בעיה, אני תמיד נדחפת כשאחרים מבשלים, רוצה לראות מה עושים ולעזור. אני לא יכולה לשבת בשקט ולהסתכל". 


אחים למטבח: פותנה ג'אבר ואלירז שדה (צילום: אלירן אביטל)

 

בכל פרק בתכנית תארח פותנה אורח אחר, איתו תשוחח, בין היתר, על אוכל, תלמד אותו כיצד להכין את המתכונים שלה, וכמובן תדגים.

 

האם האורחים שלך לימדו אותך דברים שלא ידעת?

 

"אמנם כל המתכונים שיש בתכנית הם שלי, אבל אני גם משוחחת עם האורחים שלי על מאכלים שונים, מתעמקת במאכלים שהם אוהבים. היו, למשל, כמה אורחים שהכירו לי בצורה מקיפה יותר את המאכלים ההודיים והבולגריים. אני מכירה את המטבחים השונים, אבל היה כיף לשמוע סיפורים אישיים ולגלות כל מיני מתכונים ומאכלים שאחרים נהנים להכין ולאכול".

 

מה היה המאכל הכי מוזר שטעמת?

 

"בשר עם שוקולד. זו היתה חוויה מעניינת, בתחילה היתה הרמת גבה, אחר כך הורדתי את שתי הגבות ונהניתי מכל ביס. זה היה מדהים".

 

מסעדה יש, תכנית טלוויזיה, גם יש. מה עם תכניות לספר בישול?

 

"כשזה יהיה, כולם יידעו".  

 

 

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

(מתוך "פותחים שולחן", ערוץ האוכל)

 

כבדים ולבבות בבצל

מנה קלה וטעימה. במתכון הזה נעשה שילוב של כבדים ולבבות, אך אפשר לשלב גם חלקי פנים אחרים.

 

המרכיבים (ל-4 מנות):

500 גרם כבדי עוף ולבבות

1/2 כוס קמח (לניקוי הבשר)

3 כפות שמן זית

2 בצלים בינוניים, חתוכים לרצועות

4 שיני שום קצוצות

1/2 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

קורט בהרט

2 כפות מיץ לימון

חופן עלי פטרוזיליה, קצוצים

 

אופן ההכנה:

  1. בקערה גדולה שמים כחצי כוס קמח. מערבבים את הכבדים והלבבות בקמח. שוטפים היטב את הכבדים מתחת למים זורמים, עד להסרת כל הקמח.
  2. מחממים את השמן במחבת. מוסיפים את הבצלים ולאחר מכן את פרוסות השום. מטגנים עד להשחמה. 
  3. מוסיפים את הכבדים והלבבות ומטגנים כ-10 דקות, מערבבים מדי פעם, תוך כדי טיגון.
  4. מוסיפים פלפל שחור, מלח ובהרט וממשיכים לבשל כ-5-4 דקות, עד שהכבדים מוכנים לאכילה.
  5. מוסיפים את מיץ הלימון, מערבבים קלות ומסירים מהאש. מפזרים פטרוזיליה מעל ומגישים מייד.

 

התכנית "פותחים שולחן" עם פותנה ג'אבר תשודר בימי ד' בשעה 19:00 בערוץ האוכל (ערוץ 28 ב-yes, ערוץ 32 ב-HOT)

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
תלמד אתכם לבשל. פותנה ג'אבר
צילום: אלירן אביטל
מומלצים