שתף קטע נבחר
 

מהעץ אל הצלחת: אגסים "בל הלן"

למי שלא יודע, אנחנו נמצאים כעת בתקופת קטיף האגסים והם רכים ונוטפי עסיס, מחכים בקוצר רוח לקפוץ ראש לתוך סירופ וניל ולהצטרף לחגיגת קינוח מרשימה

אגסים הם פרי של קיץ ובסיס לקינוחים נפלאים, אחד מהם הוא קינוח צרפתי אהוב ששמו אגסים "הלן בל", ובצרפתית Poires Belle Helene. האגסים מקולפים ומבושלים בסירופ עם וניל, ולאחר מכן מוגשים עם גלידת וניל ביתית, קצפת ורוטב שוקולד חם. את האגסים אפשר להכין יומיים מראש.

 

אגסים "בל הלן"

מתכון של השף מאיר דנון, "בית הספר הגבוה לקולינאריה - בישולים"

 

המרכיבים (ל-6 מנות):

6 אגסים

1/2 לימון טרי

לסירופ:

2 ליטר מים

800 גרם סוכר

1 מקל וניל

לרוטב שוקולד:

200 גרם שוקולד מריר

1/2 כוס מים

4 כפות סוכר

1/2 מקל וניל

להגשה:

1 ליטר גלידת וניל איכותית

מיכל שמנת מתוקה

50 גרם סוכר

1/2 מקל וניל


אגסים "בל הלן" (צילום: שירן כרמל)

 

אופן ההכנה:

  1. הסירופ: מרתיחים מים בסיר ומוסיפים את הסוכר. חוצים את מקל הוניל ומגרדים את הגרגירים, מעבירים את התרמיל ואת הגרגירים לסירופ, מבשלים עד שהסוכר נמס לחלוטין.
  2. אגסים: מקלפים את האגסים ומורחים אותם במעט לימון על מנת שלא ישחירו, מעבירים לסירופ ומבשלים כ-30 דקות עד שהם רכים לחלוטין וסכין הננעצת בהם יוצאת בקלות.
  3. מניחים להתקרר בסירופ ושומרים עם הסירופ בקירור עד השימוש. לפני השימוש מסירים באמצעות כף פריזיאן, דרך התחתית את גרעיני האגסים.
  4. רוטב השוקולד: מרתיחים בסיר את המים, מוסיפים את הסוכר ומבשלים עד שהוא נמס לחלוטין. מוסיפים את השוקולד, תרמיל הוניל והגרגירים ומבשלים עד לקבל רוטב שוקולד סמיך, מוציאים את תרמיל הוניל.
  5. לפני ההגשה: מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר וגרגירים מחצי מקל וניל לקצפת יציבה, יש להקפיד שלא להקציף את הקצפת יותר מדי על מנת שלא "תישבר".
  6. בגביעי הגשה מסדרים שכבת גלידת וניל ועליה מניחים את האגסים, יוצקים עליהם רוטב שוקולד חם ומקשטים עם מעט קצפת. מגישים מיד.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים