שתף קטע נבחר
 

ככה זה כשיש שניים: לביבות תפוחי אדמה ובטטה

הכנת לביבות היא לא תענוג כל כך גדול, בעיקר כשצריך לגרד כמות גדולה של תפוחי אדמה על פומפייה. אבל אפשר גם אחרת, בלי יותר מדי גירודים ועם טעם נפלא

לעמוד במטבח ולקלף תפוחי אדמה, שלא לדבר על לגרד אותם, זה סיוט מבחינתי, לכן אני מנסה להשקיט את הקול הפנימי הזה, שיוצא מהבטן אחת לכמה שבועות, ומתחנן ללביבות תפוחי אדמה. אבל בארוחת החברים האחרונה אליה הוזמנתי, נתבקשתי להכין תוספת חמה עם רמז ללביבות. ניסיתי להתחמק בעדינות בעזרת שיעול קל ובדיקת חום, אבל זה רק עשה את המצב גרוע יותר וקיבלתי הוראה שאינה משתמעת לשתי פנים: "תכיני לביבות".

 

ניסיתי לחשוב על דרכים מתאימות שיהפכו את חוויית תפוחי האדמה לקלה יותר, בעיקר כמי שאין ברשותה מעבד מזון שעושה את העבודה קלה יותר, ומצאתי פתרון. ייצא - מה טוב, לא ייצא - לא יבקשו ממני יותר לעולם להכין לביבות. כמובן שיצא טוב.


(צילום: יעל גרטי)

 

לביבות תפוחי אדמה ובטטה

המרכיבים (לכ-50 לביבות):

10 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות

5 בטטות קלופות

2 בצלים לבנים קצוצים

1/2 כוס פירורי לחם

1 ביצה

מלח

פלפל

שמן צמחי לטיגון

כמה גבעולי עירית (או פטרוזיליה, או טימין, או בלי כלום)

 

אופן ההכנה:

  1. מכניסים לסיר את תפוחי האדמה, מכסים במים ומבשלים עד שהם הופכים רכים. שופכים את המים ונותנים לתפוחי האדמה להצטנן.
  2. מגרדים את הבטטות על פומפייה.
  3. מועכים את תפוחי האדמה לפירה.
  4. מכניסים לקערה את תפוחי האדמה עם הבטטה, הבצל, המלח, הפלפל, פירורי הלחם, הביצה ועשב התיבול שבחרתם. מערבבים עד לעיסה אחידה.
  5. מחממים שמן במחבת, יוצרים לביבות שטוחות ומניחים עד לטיגון. ככל שהלביבה תהיה שטוחה יותר, כך היא תהיה יותר פריכה ופחות רכה וזמן הטיגון יתקצר.
  6. את מה שנותר מהלביבות אפשר לשים במקרר, חימום קצר בטוסטר יהפוך אותן לטעימות יותר.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים