יו"ר קרן המטבע: על אסיה להיערך לאיומים נוספים
דומיניק שטראוס קאהן הזהיר מזליגה פוטנציאלית של משבר החובות של גוש האירו, אך הדגיש כי אינו צופה חזרה למיתון עולמי. הוא שיבח את התאוששות מדינות אסיה והודה בטעויות שעשתה קרן המטבע בטיפול במשבר ביבשת בשנות ה-90
יו"ר קרן המטבע הבינלאומית, אמר היום (ב') כי המדינות האסיאתיות חייבות להיערך לאיומים נוספים על התאוששות הכלכלה העולמית, אבל הוסיף כי מיתון עולמי נוסף הוא לא סביר.
"קובעי המדיניות צריכים להיות קשובים לזעזועים שליליים", אמר דומיניק שטראוס קאהן, כשהוא מזהיר מזליגה פוטנציאלית של משבר החובות של גוש האירו, ומזכיר את ההזינוק החד בזרימת כספים לאסיה והסיכונים שבהתחממות יתר כלכלית.
אבל יו"ר קרן המטבע אמר כי הוא לא צופה שהמיתון יחזור וכי ההתאוששות הכלכלית עולה על המסלול הנכון. "אנחנו יוצאים מנקודת הנחה שתהיה התאוששות", אמר בנאום שנשא בוועידה בדרום קוריאה.
קרן המטבע הבינלאומית צפתה בשבוע שעבר צמיחה של 7.5% לכל מדינות אסיה בשנת 2010, זאת לעומת צמיחה ממוצעת של 4.6% במדינות ברחבי העולם.
שטראוס קאהן שיבח את תפקידה של יבשת אסיה כ"תחנת כוח כלכלית עולמית" ואמר כי "ככל שמשקלה הכלכלי של אסיה בעולם ממשיך לעלות, נתח הסיכון שלה בביצועים הכלכליים של מדינות אחרות עולה גם הוא".
הוא ציין את הרפורמות שביצעו מדינות אסיה בעקבות המשבר הכלכלי שחוו ב-1998-1997 ואמר כי "למרות שחטפה מכה חזקה בתחילה, אסיה הצליחה לזנק בחזרה במהירות מהמשבר הכלכלי העולמי".
דרום קוריאה: להגדיל את השפעת אסיה
שר האוצר של דרום קוריאה, יון ג'אונג-היון, קרא לשינויים במכסת מערכת ההצבעות של קרן המטבע הבינלאומית, היושבת בוושינגטון, כדי שתשקף את כוחה הגדל של אסיה.
הוא גם דחק בקרן להציג תכנית "מפורטת וריאלית" שתתמודד עם אי היציבות שיכולה להיגרם כתוצאה מהזרמות הון בינלאומיות מהירות.
"אני מאמין כי לקרן המטבע הבינלאומית יש תרומה נכבדה לתרום, על ידי הצעת והפעלת צעדים קונקרטיים וריאלים שיחזקו את רשתות הביטחון הכלכלי ברחבי העולם", אמר יון.
דרום קוריאה, הצפויה לארח את פסגת ה-G-20 בנובמבר, מקדמת את נושא רשת הביטחון הגלובלית, גם כדי להרתיע מפני צבירת רזרבות מטבע זר מוגזמות.
שטראוס קאהן אמר שאסיה יכולה לקבל יכולת השפעה גדולה יותר בקרן המטבע הבינלאומית והפעולות למהלך זה יושלמו בועידת הפסגה של ה-G-20.
בדרום קוריאה, המשבר הגדול של שנות ה-90 ידוע כ"משבר קרן המטבע הבינלאומית", ובקוריאה עדיין ישנו כעס גדול על התנהלות הקרן שהלוותה מיליארדי דולרים למדינה במהלך המשבר, אבל חייבה אותה לעמוד ברפורמות נוקשות שגבו מחיר כבד.
עסקים רבים התמוטטו, מיליוני משפחות צנחו אל מתחת לקו העוני והחוב הלאומי בהשוואה לתמ"ג במדינות מזרח אסיה זינק, ובדרום קוריאה הוא הכפיל את עצמו.
יו"ר קרן המטבע אמר במסיבת עיתונאים כי "זה הזמן לבנייה מחודשת של היחסים עם המדינות האסיאתיות", והודה כי הכלכלות שלהן היו צריכות להשתקם אחרי המשבר של 1998-1997 בדרך "פחות כואבת".