שתף קטע נבחר
 

תאנים ונהנים - מראשונה ועד קינוח

שלושת המתכונים הבאים ינפיקו ארוחה שמבוססת כולה על תאנים, או סתם ישדרגו כל סעודה בעונה. השף יוסי שיטרית עושה כבוד לפרי הכי מתוק ועסיסי

תאנים ממולאות בבשר טלה ובורגול עם ציר וורמוט ושומר

המרכיבים:

20 תאנים

למילוי:

500 גרם בשר טלה טחון (עם הרבה שומן)

100 גרם בצל קצוץ

חופן פטרוזיליה

1 כפית קינמון

1 כפית בהרט

1 כף מלח

200 גרם בורגול שהושרה במים קרים במשך 4 שעות לפחות

לרוטב:

1/4 כוס וורמוט יבש לבן

2 כפות מיץ לימון

1 כפית פלפל גרוס

1 כוס ציר עוף

1/2 כוס ציר בקר

4 עלי מרווה

2 כפות שומר קצוץ

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את כל מרכיבי המילוי.
  2. בעזרת סכין חותכים צורת "איקס" בכל תאנה ודוחסים את המילוי לתוכה.
  3. מערבבים יחד את כל מרכיבי הרוטב.
  4. מסדרים את התאנים בתבנית אפייה ויוצקים מעל את הרוטב. עוטפים בנייר אלומיניום ואופים בתנור שחומם ל-200 מעלות במשך 15 דקות.


(צילום: נעמה הר) 

 

סלט אייסברג עם תאנים, חמוציות ושקדים קלויים

המרכיבים:

ראש חסה אייסברג, שטופה ומופרדת לעלים

8 תאנים, חתוכות לשמיניות

1 חופן עלי ארוגולה

1 חופן חמוציות

1 חופן שקדים פרוסים וקלויים

2 כפות עירית קצוצה

לרוטב:

50 גרם דבש

20 גרם חומץ פטל (או חומץ תפוחים)

10 גרם שמן זית

קורט פלפל שחור

 

אופן ההכנה:

  1. שמים בקערה את החסה, התאנים, הארוגולה והחמוציות.
  2. מערבבים היטב את מרכיבי הרוטב, ויוצקים מעל הסלט.
  3. מסדרים בצלחות עמוקות ומפזרים מעל שקדים קלויים ועירית.


(צילום: נעמה הר) 

 

סירות בצק עלים עם תאנים צלויות וקרם לימון

המרכיבים (ל-10 מנות):

15 תאנים חתוכות לחצאים

1/2 גליל בצק עלים חתוך לריבועים (כל ריבוע בגודל של 5X10 ס"מ)

לקרם:

1/4 כוס מיץ לימון

3 ביצים

מקל וניל

3 כפות סוכר

50 גרם שמנת מתוקה מוקצפת

1/2 עלה ג'לטין מושרה במים קרים

50 גרם חמאה

 

אופן ההכנה:

  1. טורפים את הביצים במטרפה ידנית כ-2 דקות ומוסיפים כף אחת של סוכר תוך כדי טריפה.
  2. מבשלים בסיר את מיץ הלימון ושאר הסוכר עד לרתיחה, מורידים מהאש ומערבבים עם הביצים תוך השוואת טמפ' על מנת שלא לבשל את הביצים ע"י הוספת מעט מתערובת הלימון והסוכר לתוך הביצים תוך כדי ערבוב, עד שכל התערובת מעורבבת ביחד.
  3. סוחטים את הג'לטין ומכניסים לתוך התערובת.
  4. מקפלים לתוך השמנת המוקצפת ומעבירים לשק זילוף.
  5. אופים את ריבועי הבצק בתנור בחום של 220 מעלות למשך 10 דקות.
  6. על חצאי התאנים מורחים חמאה מומסת ומפזרים מעט סוכר חום. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 220 מעלות ואופים 4-6 דקות, מצננים.
  7. מסדרים את הריבועים האפויים בצלחת, מזליפים מעל את קרם הלימון ומסדרים מעל כל סירת בצק 3 חצאי תאנים. ניתן לפזר מעל מעט אבקת סוכר לקישוט.


(צילום: נעמה הר) 

 

  • יוסי שיטרית הוא השף של מסעדת ויולט (הדגן 6, מושב אודים, 09-8350902)

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
סירות בצק עלים עם תאנים צלויות וקרם לימון
צילום: נעמה הר
מומלצים