שתף קטע נבחר
 

Satellite L650: המשפחתי החזק של טושיבה

טושיבה מציגה בן חדש למשפחת ה-Satellite, ולו מעבד רב עצמה, כונן קשיח עצום, מקלדת ומסך מצויינים - אך גם כמה בעיות שלא תוקנו מהדור הקודם. בדקנו

הצרכן הממוצע אוהב מחשבי מיינסטרים, ומסיבה טובה: פלטפורמה אחת, שמאפשרת גם משחק וצפייה בסרטים על מסך בגודל 15.6 אינץ', גם שימושים בסיסיים וגם הפעלת תוכנות תובעניות למי שרוצה – והכל במחיר סביר ביותר של בין 3500 ל- 4500 שקלים. בישראל, אחד המותגים הפופולריים הוא טושיבה.

 

החברה הציגה לאחרונה מחשבים דקים וקלים במיוחד אשר שומרים על כל יכולות המיינסטרים – דגמים שעדיין לא הגיעו לישראל. מי שכן הגיע, כדי לתת קרב קשוח ליתר המתחרות בקטגוריה, הוא דגם L650 מסדרת Satellite.

 

זהו מחשב מיינסטרים בעל מפרט המאפשר להחליף מחשב שולחני (DTR), והוא יורשו של דגם L505, אשר נסקר בערוץ ונמצא משתלם מאוד – אך לא חף ממגרעות. האם יצליח הדגם החדש להתעלות על קודמו?

 

עיצוב ומבנה

למראית עין, דומה דגם 650 לדגם שהחליף. הוא מצופה פלסטיק מוקשח ומבריק בצבע שחור (בדגם שנסקר), ולו עיטור של אלמנטים מרובעים זעירים. גם כאן, מדובר בציפוי שהוא מגנט לטביעות אצבע, ומי שהאסתטיקה חשובה לו יחזיק עבורו מטלית בהישג יד.

 

מאידך, המחשב מעניק תחושה פחות עממית מקודמו, ויותר מאופקת ומהוקצעת. איכות ההרכבה טובה למדי, מצירי המסך הנוקשים ועד ללוחות המרכב. עדיין – מדובר במחשב שהפלסטיק מדבר מגרונו: חיסרון עיצובי, אך יתרון בכל הנוגע לפיזור החום – עליו נרחיב בהמשך.

 

זהו לפטופ מעט עבה ביחס לקטגוריה: כארבעה סנטימטרים. גם משקלו מזכיר לנו שלא מדובר בנייד שיטייל אתכם בדרכים, אלא מקסימום מחדר לחדר, או מהבית למשרד (בהנחה שברשותכם רכב או גב חזק). מאידך, משקלו נמוך באופן יחסי.

 המסך שלו, 15.6 אינץ' גודלו, הוא מסך LED איכותי שנראה זהה לקודמו, ברזולוציה של 1366 על 768 פיקסלים, ורגישות נמוכה לתאורה ישירה. הצבעים נראים חיים וטבעיים, והתצוגה איכותית למדי.

 

ל-650 יש מקלדת מלאה, ששומרת על הקו העיצובי של טושיבה – מקשים שטוחים מאוד, ולהם סידור מצויין. גם הפעם השאירה טושיבה מקומות פנויים מעל למקשי החצים במקום למקם בהם את כפתורי הגלילה Pg Up ו- Pg Dn. למקלדת יש משוב טוב, וההקלדה פחות רעשנית מבדגם הקודם. ללא ספק שיפור מבורך.

 

משטח העכבר הוא דבר אחד שהיינו שמחים לראות שמוחלף – הוא אמנם מדוייק אך קטן יחסית לקטגוריה. יש לו יכולת זיהוי מחוות רב מגע, אשר רגישותה שופרה והפכה את המשטח להרבה יותר שימושי.

 

כפתורי העכבר שומרים על העיצוב העגול הבולט מעלה מגוף המחשב - שהוא הרבה פחות נוח לטעמנו, אולם עשויים פלסטיק שחור מט, במקום הכפתורים הכסופים הגרוטסקיים של דגם 505. הם עדיין מעט נוקשים ללחיצה, אך מרעישים הרבה פחות. עיצוב הכפתורים לא נוח בשימוש ממושך, וזוהי אחת הנקודות שציפינו מטושיבה לתקן.

 

מולטימדיה

Satellite L650 הוא תחנת מולטימדיה נהדרת. השילוב של מסך איכותי בעל זווית צפייה רחבה למדי, וחומרה תואמת עושה אותו מומלץ מאוד לחובבי הסרטים.

 

סרטי HD פועלים עליו בצורה חלקה ונאה, וכונן DVD מובנה מאפשר לכם לצפות בהם גם מעל לדיסק אופטי.

 

ברם, נקודת חולשה אחת היא הרמקולים שלו. טושיבה אמנם החליפה את הסבכות המגודלות והגרוטסקיות שאפיינו דגמים קודמים בסבכות צרות ואלגנטיות יותר – אולם איכות השמע בינונית ומטה. מצד שני, עוצמתם גבוהה למדי.

 

למחשב סרגל ווידג'טים שמופיע בכל פעם שמגיע הסמן אל הדופן השמאלית של המסך, ובו יישומי מצלמה שונים - ביניהם תוכנת זיהוי פנים לאבטחת המחשב, המשתמשת במצלמת 1.3 מגה פיקסל המובנית במסך.

 

בנוסף, תמצאו בו תוכנה לניהול היסטוריית שימוש (זהה להיסטוריית גלישה, אך כולל גם חלונות, תוכנות וקבצים) ותוכנת יומן. התוכנות חביבות, אבל מעמיסות על המעבד בהיותן פועלות ברקע מערכת ההפעלה, ומדי פעם גורמות לתקלות משונות.

 

התוכנה אמנם עשויה לעזור לכם לעקוב למשל, אחרי הפעילות של ילדיכם על המחשב - אבל היא גם טומנת בחובה בעיית פרטיות.

 

יציאות וחיבורים

לדגם זה יש את סט השקעים המינימלי למחשב בקטגוריה: שלוש יציאות USB מהן אחת מתפקדת גם ככניסת E-Sata, קורא משולב (SD/MMC/MS/MS pro) יציאת VGA ,שקע RJ45 , שקע HDMI ושקעים לאוזניות ולמיקרופון.

 

לרוב המתחרים יש ארבעה שקעי USB, ולחלקם גם כניסת אקספרס ותמיכה ביותר כרטיסי זיכרון. אמנם די באלה כדי לספק את צורכי המשתמש הבסיסי, אולם נתון זה עומד לרעתו של הסטלייט L650 ביחס למתחריו.

 

ביצועים

רוב קטגוריית המיינסטרים כיום, מבוססת על מעבדי Core i3 של אינטל. לטושיבה זה לא הספיק, ומנהדסי החברה בחרו במעבד Core i5 430M עבור דגם זה. מהירות שעון של 2.26 גיגהרץ וזיכרון מטמון של שלושה מגהבייט נותנים לו ביצועי עיבוד משובחים, ויתרון יחסי על מתחריו.

 

למחשב זיכרון בנפח ארבעה גיגה (במהירות 1066 מגהרץ) וכונן קשיח גדול מהרגיל - בנפח 640 גיגהבייט.  

 

רכיבים אלו מאפשרים למשתמש להפעיל תוכנות רבות בו זמנית, (בשימוש בסיסי – כנראה שאת תוכנות עריכת הוידאו והגרפיקה תצטרכו להפעיל על פלטפורמה אחרת), ולבצע תהליכים כמו התקנת תוכנות והעתקת קבצים במקביל. מערכת ההפעלה Windows 7 פועלת עליו חלק כחמאה, כמובן.

 

חובבי המשחקים עשויים להתאכזב מעט, שכן כרטיס המסך שלו, ATI Mobility Radeon 5650 הוא כרטיס בסיסי למדי, שאין ביכולתו להפעיל משחקים מתקדמים ברזולוציות הגבוהות ביותר. אבל מי שיפעיל עליו משחקים תובעניים פחות יגלה שקצב רענון פריימים גבוה למדי (25 לשניה ומעלה). לכרטיס המסך יש זיכרון בנפח של גיגה.

 

כרטיס הרשת של המחשב סביר למדי, אולם בולט בהיעדרו רכיב בלוטות' – שהפך לסטנדרט כמעט בכל מחשב נייד שנמכר כיום בישראל.

 

מבחנים בתוכנות בדיקה סינתטית מראים תוצאות לא רעות ביחס לקטגוריה: מבחן PcMark05 הציג תוצאה של 6350, ואילו מבחן 3DMark06 הציג ציון של 6807. מבחן 3DVantage הציג ציון של 7138 בסעיף המעבד ו- 6524 בסעיף הגרפיקה.

 

סוללה ופליטת חום

יצרניות המחשבים נקרעות לעיתים קרובות בין עיצוב אלומיניום אלגנטי, אשר צובר חום – ובין עיצוב פלסטיק, המפזר אותו טוב יותר, אך נראה פחות מרשים. טושיבה בחרה, כאמור, בפלסטיק. למחשב פתח פליטה אחד בדופנו השמאלית, ועוד אחד – בתחתיתו.

 

זוהי בחירה מאוד מוזרה, שכן ל-650 אין סוללה הבולטת מטה מגופו, ומאפשרת פיזור חום נוח יותר. תחתית המחשב אינה מתחממת בצורה בולטת, אך עבודה ממושכת על הברכיים עלולה גם להיות לא נוחה, וגם "לחנוק" את המחשב. המיקום האופטימלי ל"אגזוז" במחשב מיינסטרים הוא בדופן האחורית – דבר שרוב היצרניות טרם השכילו להבין וליישם.

 

הסוללה היא סוללת ששה תאים, האופיינית למחשבי הקטגוריה. לטושיבה יש תוכנה מובנית לניהול הסוללה, אולם תחנת כוח כמו ה-650 עדיין צריכה הרבה מיץ כדי לתפקד בתפוקה מלאה. מתוך כך, זמן הפעולה שלו קצר יחסית – כשלוש ורבע שעות של שימוש מתון.

 

אמנם לא מפריע לשימוש ביתי או לסטודנט שיושב ליד שקע – אך פוגם ביכולות הניידות של המחשב.

 

סיכום

הסאטלייט L650 הוא מחשב לא רע, אבל עדיין לא טוען לכתר המיינסטרים. דגם זה מציג צמצום פערים מול יתר מחשבי הקטגוריה, אך לא מחדש שום דבר בשוק המיינסטרים העמוס לעייפה. מחירו מעט מעל לממוצע, כנראה בשל חבילת החומרה המשופרת - המעבד החזק והכונן הקשיח.

 

אך יש לו מספר יתרונות שמרחיקים ממנו תווית של "עוד אחד לאוסף", והוא מחשב מומלץ לסטודנט חובב המולטימדיה שלא מתנייד יותר מדי. גם מי שמחפש מחשב נייד משפחתי לבית ימצא אותו מתאים וראוי.

 

Satellite L650-10h

ציון:

 

יתרונות: מסך, מעבד, מקלדת

חסרונות: זמן סוללה, עכבר

שורה תחתונה: לא מחדש שום דבר, אך מחשב משפחתי מומלץ ומשתלם

 

מחיר השוק: 4975 שקלים

 

מפרט טכני

מידות/משקל: 382 מ"מ x‏ 259 מ"מ x‏ 37 מ"מ‏ / 2.6 ק"ג עם סוללת 6 תאים

מעבד: intel Core i5 M430 2.26Ghz

זיכרון: 4GB DDR3, ניתן להרחבה עד 8 גיגה

כונן קשיח: 640GB

תצוגה: מסך בגודל 15.6 אינץ', 1366X768 פיקסלים

מעבד גרפי: ATI Mobile Radeon 5650, בעל זיכרון של 1 גיגה

ממשקים: HDMI,VGA, Esata, 3xUSB, קורא כרטיסים משולב, אוזניות+מיקרופון, חריץ מנעול קנזינגטון, מצלמת רשת

כונן אופטי: צורב DVD מובנה

תקשורת: 802.11b/g/n, Bluetooth

 

למפרט המלא באתר היצרן

לכל סקירות הניידים

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים