המינויים הפוליטיים מדברים: "העלימו כוכב פופ"
בפרקליטות אולי הופתעו, אבל אותם אישים ששמותיהם "כיכבו" ברשימת המינויים הפוליטיים שבהם הואשם צחי הנגבי סיפרו שהאמינו בחפותו מהרגע שבו החלה הפרשה. "גם לבן גוריון היו מינויים פוליטיים. מישהו צריך לשלם על המחדל"
שעות ספורות לאחר ההודעה המפתיעה על זיכויו של צחי הנגבי בפרשת המינויים הפוליטיים ולאחר שהוא עצמו כבר הביע שביעות רצון מההחלטה, אמרו ל-ynet בצהריים אישים ששמם הוזכר בכתב האישום ככאלה שמונו על-ידי השר לשעבר שלא כדין, כי לאחר שחפותו בפרשה הוכחה - יש לדרוש מהפרקליטות לשלם את המחיר על מה שנראה בעיניהם כניסיון לתפור לשר לשעבר תיק.
זיכוי הנגבי - כל הכותרות ב-ynet:
- לא המציא את הגלגל: מנימוקי השופטים
- הנגבי על משפטו: "מדינת ישראל הרוויחה"
- בפרקליטות המומים - ונאחזים בקלון
- יואל חסון: צחי יעזור לנו לחזור לשלטון
- משפטנית: הישג גדול מאוד להנגבי
"ידעתי שאין באישומים האלה כלום ואני שמח בשביל צחי", אמר יואל איפרגן, שנחשב לאחד המרכזיים מבין רשימת 49 שמות המינויים בכתב האישום. "גם לאחמדינג'אד היו מוצאים קשר למרכז הליכוד. מה שעשו לו היה כמו להעלים כוכב פופ בשיא תפארתו. הכניסו אותו לחמש שנים במקפיא. זה דבר קטלני שקרוב למכת מוות. על ענייניים דומים בצבא משלמים מחיר, וגם כשרופא מתרשל מוקמת ועדת חקירה. הגיע הזמן שמישהו ישלם על המחדלים".
- מסמך: קראו את הכרעת הדין
(1,018 עמ') או את התקציר
(70 עמ')
איפרגן, ראש אגף חינוך במשרד להגנת הסביבה ולאחר מכן מנהל מחוז תל-אביב שם, "זכה" לפרק משלו בכתב האישום שבו נטען כי הסיבה לבחירתו לתפקיד נבעה מקשרים אישיים בינו לבין הנגבי. כל אותן האשמות הסתיימו בקול ענות חלושה, בהכרעת השופטים שקבעו במילים פשוטות כי "יואל איפרגן אינו מינוי פוליטי".
"התחושה היא שהיו פה מניעים לא ממש טהורים", הסביר איפרגן. "כל ההתנהלות הזאת מלמדת כי גם אם יש צורך לבדוק עניינים מסויימים, אפשר לעשות זאת עם קצת יותר טעם. זה לא אומר שהרגו אנשים או שעברו על החוק, אבל התחושה שהייתה באותם הימים שבהם נזרעו ההאשמות הייתה פשוט של חוסר שפיות. השופטים החזירו מעט את האמון בשיקול דעתם ומנעו ניסיון לקחת את כל ההתנהלות הפוליטית משחר ההיסטוריה ולהלבישה על אדם אחד. תהיתי ברגעים מסויימים האם רוצים לקחת בחשבון גם את המינויים של בן גוריון".
איפרגן הסביר גם כי "צחי לא הכחיש שמינה אנשים, מה שעשו כל השרים לדורותיהם. זה היה הנוהל, וכאשר אותם מינויים כשרים, אין על מה להתלהם. צריך לבדוק רק אם הם ראויים. אם בוחרים עובד באגף, שהוא גם דוקטור, וממנים אותו לראש אגף קרינה, אז לומר שזה פשע - זה יותר ממקרתיזם. נוסף על כל אלה, צריך לזכור כי רוב המינויים היו למשרות זוטרות עם משכורות נמוכות".
רו"ח אבשלום מדמוני, ששמו הוזכר גם הוא ברשימת המינויים, הביע גם הוא תמיכה בהנגבי ובהכרעה שהתקבלה בעניינו. הוא שימש פרוייקטור בקרה על תמיכות לעמותות, ועל-פי כתב האישום, נבחר לתפקיד בזכות קשרייה של אחותו, פעילה פוליטית וחברת מרכז הליכוד. "לא הייתי בקי בכל הפרשה והאישומים, אך ידעתי שההתנהלות הייתה בסדר גמור".
גם אירית בוקריס לוי, שהייתה מרכזת אכיפה במחוז חיפה, התקבלה - על-פי כתב האישום - למלא את תפקידה בזכות קשרי אביה המנוח, שהיה בעברו יו"ר סניף הליכוד בנהריה, ואחיה - יצחק ירון - חבר מרכז. "ידעתי תמיד שהתקבלתי בצדק לעבודה, ומלכתחילה חשבתי שצחי יזוכה. זה מעיד על כך שכל המינויים היו בזכות ולא בחסד, ובהתאם לאמות המידה שהיו נהוגים. אני מעבירה לצחי את איחוליי".