קיץ של סלטים, סלטים של קיץ
סלט לא חייב להיות ערימה של עלים ירוקים או מלפפון-עגבנייה-בצל. פיליס גלזר מגישה שני סלטים משביעים וטעימים שיכולים להוות ארוחה קיצית שלמה
בקיץ ממש לא מתחשק לאכול דברים כבדים, ולכן סלט הוא פתרון מושלם. כמובן שאפשר היום להכין סלט בחמש דקות אם קונים שקית עלים ירוקים או תערובת ירקות לסלט ופשוט מוסיפים לו גבינה או מקור אחר לחלבון וקצת ויניגרט. אבל אם יש לכם זמן וחשק, אפשר להרחיב את ההגדרה של "סלט", כך שיכלול עוד כמה חומרי גלם מעניינים ומזינים.
סלט עדשים שחורות עם גבינה צ'רקסית וזעתר
הסלט הזה עשיר במיוחד בחלבון (עדשים, גבינה, אגוזים) ונוגדי חמצון (עשבי התיבול ואפונה ירוקה) ומתאים לארוחת צהריים, ערב או לקחת לעבודה. ניתן להמיר את גבינה הצ'רקסית בבולגרית או פטה 5% ואת אחד מעשבי התיבול בבזיליקום או כוסברה. חשוב לא לבשל את העדשים יתר על המידה, שכן אחרת יתפוררו בסלט. את גבינה הצ'רקסית אפשר למצוא בחנויות טבע.
המרכיבים (ל-4 מנות):
1 כוס עדשים קטנות שחורות (או חומות/ירוקות רגילות)
2 עלי דפנה
1 חבילה גבינה צ'רקסית עם קצח, בולגרית או פטה חתוכה לקוביות
2 כפות שמן זית
1 כף או יותר מיץ לימון או חומץ בן יין לבן
1 כפית גדושה זעתר
1/3 כוס בצל אדום קצוץ
6 עגבניות שרי חתוכות לרבעים
1/2 כוס אפונה ירוקה קפואה מופשרת או טרייה
1/3 כוס מכל אחד: שמיר, פטרוזיליה ונענע, קצוצים דק
1/4 כוס אגוזי מלך קצוצים
מלח ופלפל שחור
לפי הטעם
אופן ההכנה:
- בוררים את העדשים ושוטפים במים זורמים. שמים בסיר, מוסיפים את עלי הדפנה ומכסים בכ-7 ס"מ מים. מביאים לרתיחה ומבשלים כ-20 דקות - רק עד שהעדשים מוכנות אך לא רכות מדי. שוטפים במים קרים ומסלקים את עלי הדפנה.
- מערבבים את העדשים המבושלות עם כל יתר החומרים. טועמים, מתקנים תיבול ומגישים. אם לא מגישים מייד, כדאי להוסיף את הגבינה והאגוזים רק לפני ההגשה.
סלט עדשים שחורות (צילום: אסף רונן)
סלט סלק עם פסטו אגוזי לוז
את סלט הסלק הרענן הזה טעמתי במרקט ארנה בהרצליה, שם מגיש אותו השף גיא הראל כחלק ממגוון הסלטים-מזטים. הסלט עשיר בבלטלאנים פיגמנטים נוגדי חמצון המסייעים נגד מחלות, אבל חוצמזה - הוא פשוט טעים מאוד.
המרכיבים:
1 ק"ג סלק
3 כפות חומץ
4 גרגרי פלפל אנגלי
לרוטב:
1 שן שום כתושה
חצי כפית מלח גס
2 כפות שמן זית
4 כפות חומץ
קורט פלפל
פסטו:
50 גרם בזיליקום
25 גרם אגוזי לוז קלויים
1 שן שום כתושה
2/3 כוס שמן זית
1 כפית מלח
קצת אגוזי מלך או אגוזי לוז שבורים לקישוט (לא הכרחי)
אופן ההכנה:
- מנקים היטב את הסלק ושמים בסיר. ממלאים במים לפחות 5 ס"מ מעל הסלק, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-40 דקות, עד שהסלק מוכן. מקלפים וחותכים לפלחים.
- הרוטב: טורפים ביחד כל מרכיבי הרוטב ויוצקים על הסלט. מערבבים היטב.
- הפסטו: שמים את כל המרכיבים במעבד מזון ומערבלים עד לקבלת תערובת אחידה וגסה. שמים את סלט הסלק בקערת הגשה ויוצקים עליו את הפסטו. מפזרים מעל מעט אגוזים קלויים קצוצים.
עד כאן להפעם. המדור יוצא לחופשה ויחזור במהלך חודש אוגוסט. קיץ נעים!